Οικολογικές Απεντομώσεις Οικιών

Αισθανόμαστε  την ανάγκη να αναφερθούμε και να αναλύσουμε τη διαφήμιση που κάνουν μερικές εταιρίες για τις Οικολογικές Απεντομώσεις Οικιών. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα.
Οικολογικές Απεντομώσεις ΟικιώνΟι απεντομώσεις είναι η διαδικασία επέμβασης στο αστικό η υπεραστικό περιβάλλον, εσωτερικά ή εξωτερικά της οικίας με χημικά που προορίζονται για την ενδεδειγμένη χρήση.
Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα δεν λέγονται απεντομώσεις αλλά ερασιτεχνική επέμβαση (αιθέρια έλαια).

Υπενθυμίζουμε ότι η συσκευές και  ουσίες  προσελκυστικές εντόμων είναι μια οικολογική μέθοδος αντιμετώπισης εντομών. Δεν είναι όμως  αρκετή να μας λύσε το πρόβλημα οποιοδήποτε και αν είναι αυτό.

Εάν λέμε ότι εφαρμόζουμε «Οικολογικές Απεντομώσεις Οικιών» ενημερώνουμε τον πελάτη ότι:

Η ενδεδειγμένη και σωστή χρήση φαρμάκου, για τον ίδιο και το περιβάλλον μειώνει το κίνδυνο σε μηδέν.
Οικολογικές Απεντομώσεις Οικιών με φάρμακα δεν είναι οικολογικές.

Τα φάρμακα εσωτερικών χώρων είναι στο μεγαλύτερο φάσμα πυρεθροειδή εντομοκτόνα.  Η πυρεθρίνη από εκεί πού πήραν και το όνομα τους βρίσκεται στο άνθος του χρυσάνθεμου. Φυσικό προϊόν προστασίας του φυτού από τα έντομα. Όμως αυτό δεν το κάνει «βιολογικό» φάρμακο. Παραδείγμα: Η οχιά έχει δηλητήριο αλλά δεν είναι βιολογικό δηλητήριο.

Επειδή το παράγει ένα ζωντανό ον, δεν σημαίνει ότι είναι βιολογικό φάρμακο, είναι «φάρμακο της οχιάς», δηλητήριο.)

Η επιστήμονες  παρήγαγαν πολλά παράγωγα πυρεθρινων συνθετικά. Πολλές δραστικές ουσίες με διαφορετικό μηχανισμό δράσης χρησιμοποιούνται στη γεωργία αλλά και για την δημοσιά υγεία.

O υπεύθυνος επιστήμονας της Alpha Απολυμαντικής κατόπιν τηλεφωνικής σας επικοινωνίας πληροφορείται και ενημερώνεται για το ιστορικό και τις συνθήκες υγείας σας, εάν υπάρχει εγκυμονούσα, μικρά παιδιά, ιστορικό αλλεργίας, ιστορικό άσθματος, οικιακά ζώα, επιλέγουμε το κατάλληλο φάρμακο, προστατεύοντας εσάς τα ζώα σας και το περιβάλλον.

(ΓΚΙΟΚΑΣ Λ.)

 

 

Διττέ τα νέα μας site.