Οικολογικές απεντομώσεις

Τα συστήματα καταπολέμησης εντομών με οικολογικές απεντομώσεις με την χρήση αδρανές αερίου έχουν ευρεία χρήση πλέον σε όλον τον κόσμο. Πολλές εταιρίες παράγωγης τροφίμων έχουν ακόμα και θαλάμους με συστήματα συντήρησης τροφίμων με αδρανή αέρια.

Οικολογικές απεντομώσειςΤι είναι η οικολογικές απεντομώσεις

Οικολογική απεντόμωση είναι η απεντόμωση χωρίς χρίση φάρμακων. Σε έναν θάλαμο εισάγουμε ασφυκτικά  φυσικά αέρια CO2 ή N2 εφόσον στο θάλαμο έχουμε αφαίρεση το οξυγόνο. Ταυτόχρονα με την απεντόμωση που αναφέρουμε στο θάλαμο  γίνετε και απολύμανση στα αερόβια μικρόβια κύριος σε αερόβια βακτήρια και   μύκητες.

Οικολογική, Βιολογική μέθοδος απεντόμωσης που χρησιμοποιείται:

  • Σε Ατοξικές απεντομώσεις σε υφάσματα δέρματα, βιβλία, μουσεία, βιβλιοθήκες.
  • Μπορεί να εφαρμοστή με επιτυχία σε βιολογικά προϊόν, για την συντήρηση και καταπολέμηση εντομών αποθηκών σε όσπρια, ξυρούς καρπούς,  μπαχαρικά, αρωματικά φυτά.
  • Με μεγάλη επιτυχία σε συντήρηση κηρηθρών από κηρόσκωρο, (Μέθοδοι καταπολέμησης κηρόσκωρου)

Τις οικολογικές απεντομώσεις τις χρησιμοποιήσουμε εκεί που δεν μπορούμε, για διαφόρους λογούς, να χρησιμοποιήσουμε τη φωσφίνη.

Με τις οικολογικές απεντομώσεις καταπολεμάμε έντομα που προκαλούν προβλήματα σε:

 1. Βιολογικά προϊόντα, τρόφιμα, βότανα, μπαχαρικά, καταπολέμηση εντομών και συντήρηση αυτών.
 2. Με μεγάλη επιτυχία σε συντήρηση κηρηθρών από κηρόσκωρο.
 3. Σκόρους και αλλά έντομα σε Εθνικές/ Θεατρικές Ενδυμασίες, Χαλιά, Υφαντά, Γούνες, Ενδύματα,
 4. Σαράκι σε Έργα Τέχνης, Έπιπλα σκαλιστά με ευγενή μέταλλα, (στα οποία ο υποκαπνισμός με φωσφίνη δημιουργεί πρόβλημα – οξείδωση),
 5. Πίνακες Ζωγραφικής, Εικόνες, Βιβλία, Παπύρους, Άμφια, κ.λ π. (προσοχή όχι όλοι οι πινάκες)
 6. Είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες μέθοδοι για χρήση σε Μουσεία, Εκκλησίες, μοναστήρια, Θέατρα, Βιβλιοθήκες, Οικίες, κ λ.π.
 7. Στη καταπολέμηση σκόρων στα σπίτια, σε περίπτωσης που οι πελάτες δεν προτιμούν τον υποκαπνισμό με φωσφίνη.

Πώς γίνετε η απεντόμωση

Μετά από πολλά χρόνια μελέτης στα υλικά κατασκευής, τα χαρακτηριστικά των αερίων, σημαντικές γνώσεις για ευρέα χρήση του συστήματος για πολύ ευαίσθητα ειδή προς απεντόμωση, το σύστημα για οικολογικές απεντομώσεις το κατασκευάζουμε εμείς.
Το σύστημα είναι πρακτικό, αποτελεσματικό και μπορούμε να πραγματοποιήσουμε βιολογικές εφαρμογές.
Το Σύστημα για οικολογικές απεντομώσεις το ονομάσαμε PEST CONTROL BOX – Σάκος απεντόμωσης P.C.B.

Η βιολογική μέθοδος, το PEST CONTROL BOX αποτελεί μια μορφή εφαρμογής σε οικολογικές απεντομώσεις και ατοξικές μεθόδους καταπολέμησης εντόμων με βιομηχανικά αδρανή αέρια.

Βασίζεται στην εισαγωγή αδρανούς αερίου, διοξειδίου του άνθρακα CO2 και του Ν2 αζώτου εντός ενός πλαστικού θαλάμου, που φτιάχνεται από μας ( μέχρι 250 m3 όπου τοποθετούνται τα προς απεντόμωση είδη). Το σύστημα αποτελείται:

 1. Από το πλαστικό θάλαμο μιας   χρήσης από κοινό νάιλον 100 μέχρι 200 μίκρα.
 2. Το συγκολλητικό  νάιλον.
 3. Τη βαλβίδα εξαγωγής οξυγόνου και εισαγωγής αδρανές αερίου.
 4. Σύστημα εξαγωγής οξυγόνου από το θάλαμο.
 5. Μπουκάλες αποθήκευσης και μεταφοράς αέριων με σύστημα ρύθμισης εισαγωγής αζώτου Ν2 ή CO2 διοξείδιο του άνθρακα.

Η μέθοδος είναι ατοξική και ασφαλής 

Δεν χρησιμοποιεί τοξικές ουσίες, που η χρήση τους είναι συνυφασμένη με κινδύνους στην υγεία των ανθρώπων η με την μόλυνση του περιβάλλοντος.
• Δεν απαιτεί την μεταφορά των προς απεντόμωση ειδών σε άλλο ασφαλή χώρο.
• Δεν δημιουργεί βλάβες στο χρώμα η στα υλικά κατασκευής των προς απεντόμωση ειδών. ( εκτός των πινάκων όπου χρειάζεται προσοχή)
• Δεν αφήνει υπολείμματα.

Η μέθοδος είναι Εξαιρετικά Αποτελεσματική 

Η εφαρμογή γίνεται στον χώρο που βρίσκονται τα προς απεντόμωση είδη, χωρίς να απαιτείται μεταφορά τους σε άλλους χώρους, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται για ευαίσθητα είδη.
• Η μέθοδος εγγυάται 100% αποτελεσματικότητα της εφαρμογής σ’ όλα τα είδη και στάδια του κύκλου της ζωής τον εντόμων (αυγό-προνύμφη-νύμφη-τέλειο).
• Δεν διακόπτεται ή διαταράσσεται η λειτουργία του χώρου. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για περιπτώσεις ειδών μεγάλης υλικής και πολιτιστικής αξίας, οπός Έργα Τέχνης, Πίνακες Ζωγραφικής, Εικόνες, Βιβλία, Έπιπλα, Γούνες, Εθνικές/ θεατρικές Ενδυμασίες, Άμφια.

Τα ειδή προς απεντόμωση στο θάλαμο θα παραμείνουν κλειστά 8 -21 μέρες στη καταπολέμηση του εντομών, ενώ στη συντήρηση προϊόντων μπορεί να αφήσουμε το προϊόν μέσα στο αέριο αόριστου χρόνου.

Για τις μονάδες ξηρών βιολογικών προϊόντων και μελισσοκομίας:
Κατόπιν παραγγελίας μπορούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα μιας  χρήσεως για καταπολέμηση και συντήρηση προϊόντων για εσάς, μέχρι 250 m3 και άνω

παράσιτο-1-1
Pest-2

παράσιτο-1-3


Μια από τις εφαρμογές.

 • Η Alpha Απολυμαντική πλέον εφαρμόζει με επιτυχία βιολογικές εφαρμογές με Διοξείδιο του άνθρακα CO2 άζωτο N2 από ένα μικρό αντικείμενο οπός ένα έπιπλο, ξυρούς καρπούς για βιολογικό προϊόν, κυψέλες μελισσοκομιών ή οτιδήποτε προϊόν προς απεντόμωση που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φάρμακα.
  Πιο κάτω στην εικόνα είναι μια από της μεγάλες δουλείες που κάναμε με την μέθοδο αυτή στο αρχείο της Τράπεζας Πειραιώς.

Το κείμενο δημοσιεύεται για πρώτη φορά 10/12/2014 και έχει πνευματικά δικαιώματα. Περιέχει επιστημονικές έννοιες και μεθόδους που γνωστοποιούνται για πρώτη φορά. Είναι αποτέλεσμα εμπειρίας ετών και δημοσιεύεται για ιδιωτικό σκοπό.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια του δημιουργού της παρούσας δημοσίευσης Λάμπρου Γκιόκα.

 

Πνευματικά Δικαιώματα

Όλο το υλικό του ιστότοπου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ και προστατεύεται από το Ελληνικό και Διεθνές δίκαιο. Το υλικό του ιστότοπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. Κανένα στοιχείο του ιστότοπου δεν μπορεί να αντιγραφεί, τροποποιηθεί, δημοσιευτεί ή διανεμηθεί με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε  μαζί  μας  για τον  προγραμματισμό της εφαρμογής στο χώρο σας.Τηλ.: 210 82 52 777 – 210.82 50 046
Των Γεωπόνων Εντομολόγων
697 43 055 74