Μυοκτονία, Ποντίκια και αρουραίοι

Οι μυοκτονίες είναι ο ορισμός σε μια τέχνη και εμπειρία του διευθύνουν επιστήμονα της επιχείρησης, είναι διαδικασία εξόντωσης ποντικών, αρουραίων από την σπίτι, τις επιχειρήσεις και κτίρια του δημοσίου. Μπορεί ώμος σε αυτή την διαδικασία να πράξουμε και προληπτικά για την προστασία του σπιτιού ή άλλων κτιρίων. Επειδή πολύ μας τηλεφωνούν και μας ρωτάνε για την τιμή ενός δολωματικού σταθμού για μυοκτονία, οφείλουμε να ενημερώσουμε και τονίζουμε ότι η μυοκτονία  είναι ολοκληρωμένη υπηρεσία καταπολέμησης τρωκτικών ως  «παράσιτα«. Τι μυοκτονία λαϊκά, μερικές φόρες ως υπηρεσία την παρομοιάζουμε με τις απολυμάνσεις. Την υπηρεσία της απολύμανσης την προσφέρουμε σε ένα σπίτι με τρωκτικά μετά την εξόντωση των τρωκτικών, ενημερώνουμε των πελάτη και εφόσον το επιθυμεί κάνουμε την εφαρμογή. Στις πολυκατοικίες και στα σπίτια την μυοκτονία την κάνουμε προληπτικά μαζί με τις απεντομώσεις. Η απεντόμωση  και η μυοκτονία ξεκινά  από το υπόγειο. Διαβάστε περισσότερα για τις απεντομώσεις στα σπίτια, διαμερίσματα και πολυκατοικίες μετάβαση.  

  • Τώρα η ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ προσφέρει υπηρεσίες και στη Θεσσαλονίκη.
  • Σε κάθε εφαρμογή μυοκτονίας παρίσταται γεωπόνος σύμφωνα με το νόμο.
Περιοχές που εξυπηρετούμε με μυοκτονία 

Μυοκτονία σε  Αττική: Κέντρο Αθήνα, Αμπελόκηποι, Ψυχικό, Φιλόθεη, Κολονάκι, Παγκράτι, Σεπόλια, Μεταξουργείο, Εξαρχία, Άγιος Δημήτριος, Δάφνη.
Μυοκτονία σε Βόρεια προάστια, Μαρούσι, Κηφισιά, Μελίσσια, Βριλήσσια, Νέα Ερυθραία, Εκάλη Διόνυσος, κλπ.
Νοτιά ανατολικά προάστια, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη,  Γλυφάδα, Βούλα, Άλιμος, Βάρη, Βάρκιζα, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα κλπ.
Μυοκτονία σε Ανατολικά προάστια, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγιά Παρασκευή, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, μέχρι Λούτσα, Μαραθώνα, Λαύριο κλπ.
Μυοκτονία σε Δυτικά προάστια, Νίκαια, Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Αγιά Ανάργυροι, Μέγαρα, Ελευσίνα, κλπ.
Νοτιά προάστια, Πειραιάς, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Πέραμα, Σαλαμίνα, Κρανίδι, Ύδρα, Πόρτο Χέλι,κλπ.
Όλα τα νησιά.

Α.Τρόποι και μέθοδοι για Μυοκτονίες, Επιθεώρηση της επιχείρησης και του περιβάλλοντος χώρου

ΜυοκτονίεςΤα σημάδια που εμείς θα πρέπει να ψάξουμε στην διάρκεια μιας αρχικής επιθεωρήσεις του χώρου. Τα ποντίκια κάνουν στο έδαφος τρύπες στους τείχους των καταστημάτων η και στο σπίτι ή σε μια επιχείρηση, οι διαδρομές των τρωκτικών στο κτίριο, οι ζημιές στα προϊόντα, τα σημάδια ροκανίσματος, οι λεκέδες ούρων τα περιττώματα, τα νεκρά τρωκτικά, τους ήχους τρωκτικών κ.λ.π. Μια καλή επιθεώρηση θα μας δώσει μια καλύτερη μυοκτονία, μεγέθους πληθυσμού του δεδομένου ότι ο στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού, οι δολωματικοί σταθμοί και οι παγίδες πρέπει να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία.

Β.Τρόποι και μέθοδοι για Κανόνες Υγιεινή των χώρων

Μυοκτονίαg»>Στης μυοκτονίες ένας μεγάλος πληθυσμός των τρωκτικών  για να αναπτυχθεί, πρέπει να βρίσκει εύκολα νερό και τροφή. Αυτός είναι και ο κύριος κανόνας πάνω στον οποίο στηρίζεται και η ολοκληρωμένη διαχείριση τρωκτικών. Με τον όρο υγιεινήσημαίνει να αποθηκεύουμε κατάλληλα όλα τα προϊόντα που αποτελούν τροφή για τα τρωκτικά, και να τηρούνται η όροι υγιεινής του ΕΦΕΤ.

Γ.Τρόποι και μέθοδοι για Μυοκτονίες -Έλεγχος και μόνωση των κτιριακών εγκαταστάσεων

Ένας άλλος σημαντικός τρόπος για να ελέγξουμε τον πληθυσμό των τρωκτικών είναι να αποκλείσουμε την είσοδό τους στα κτίρια. Τα ανοίγματα που μπορεί να μείνουν είναι στα 5-10 χιλιοστά για το οικιακό ποντίκι και στα 10-20 χιλιοστά για τα υπόλοιπα. Ακόμα και αφού γίνει αυτό, τα ποντίκια μπορούν να μπουν στο χώρο μέσω των ανοικτών πορτών και των παραθύρων, και μέσω των αποχετεύσεων ή υδραυλικών εγκαταστάσεων. Στη μυοκτονία, ειδική προσοχή να δώσουμε στα συσκευασμένα εμπορεύματα που έρχονται στο χώρο τον επιχρίσεων στην περίπτωση των ποντικιών μεταφέρονται στο εσωτερικό με συσκευασμένα εμπορεύματα.

Δ. Μυοκτονίες – Μέτρα προστασίας για δραστική μείωση πληθυσμού

μυοκτονίαΓια να μειώσουμε γρήγορα τον πληθυσμό των τρωκτικών, εγκαθιστούμε δολωματικούς σταθμούς και παγίδες σύλληψης. Σε μερικούς χώρους (παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων), η χρήση των τοξικών δολωμάτων δεν είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία. Για αυτό επιλέγουμε παγίδες και ενδεικτικούς δολωματικούς σταθμούς .

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης του χώρου για μυοκτονία δηλαδή καταπολέμηση ποντικών προχωράμε στην σύνταξη τεχνικής μελέτης με τοπογραφικό του αριθμού των δολωματικών σταθμών που θα εγκατασταθούν στους εσωτερικούς (οπού επιτρέπετε) και εξωτερικούς χώρους της επιχείρησης, σε ζώνες προστασίας περιμετρικά της περίφραξης και των κτιρίων. Όλοι οι δολωματικοί σταθμοί πρέπει να είναι ασφαλείας με κλειδί και να είναι αριθμημένη.

Έξι μέχρι δώδεκα επιθεωρήσεις/εφαρμογές (αντικατάσταση των δολωμάτων) ετησίως (ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, την φύση της επιχείρησης, την θέση της κλπ), είναι αρκετές.

Ε. Μυοκτονίες,  Αποτέλεσμα

Αμέσως μετά την ανάληψη των εργασιών μυοκτονίας σε μία επιχείρηση, επιδίδεται φάκελος υγειονομικής παρακολούθησης ο οποίος περιέχει:

• Την τεχνική μελέτη οικονομική προσφορά.
• Την ετήσια σύμβαση του έργου.
• Τοπογραφικό της επιχείρησης όπου φαίνονται οι δολωματικοί σταθμοί και οι παγίδες.
• Την άδεια από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Εταιρείας μας.
• Κατάσταση του Επιστημονικού προσωπικού της Εταιρείας μας θεωρημένη από την Επιθεώρηση εργασίας.
• Τις άδειες των δολωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
• Εκθέσεις της κάθε εφαρμογής (παρατηρήσεις – προτάσεις).
• Τα πιστοποιητικά εργασιών μυοκτονίας.

Στην συνέχεια μετά από κάθε επιθεώρηση – εφαρμογή ο φάκελος συμπληρώνεται κάθε φορά με το αντίστοιχο πιστοποιητικό εργασιών και την έκθεση των αποτελεσμάτων της επιθεώρησης.

Συγκεντρωτικά

Τα ποντίκια είναι κινούμενες εστίες μόλυνσης και αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών με μεγάλες ικανότητες αναπαραγωγής.

Προκαλούν προβλήματα στην υγεία και την οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αποτέλεσαν ακόμα και την αιτία θανάτου για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως.

Η παρουσία ενός ποντικιού οπωσδήποτε θέτει σε αμφισβήτηση την εικόνα μιας επιχείρησης ή εταιρίας και γενικότερα σε κίνδυνο την υγεία οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Η ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ είναι πάντα κοντά σας σε τέτοιου είδους προβλήματα. Για προφύλαξη και για καταπολέμηση, οικονομικά και αποτελεσματικά:

• Επιτόπιες εκτιμήσεις μεγέθους του προβλήματος.
• Επιλογή ή και συνδυασμός μεθόδων οικολογικών ή χημικών με σκοπό την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξάλειψη του προβλήματος.
• Τακτικές επισκέψεις για την πρόληψη και αποφυγή τέτοιων προβλημάτων-συμβουλευτική υποστήριξη από τους έμπειρους επιστήμονες της εταιρίας μας.

Με μεθόδους πάντα πλήρως εναρμονισμένες με το σύστημα HACCP και ISO 22000 και με βάση την οδηγία 93/43 της Ε.Ε., παρέχουμε στους πελάτες μας πλήρη και συνεχή υποστήριξη, μελέτη, χαρτογράφηση, τακτικές εκθέσεις της πορείας του προβλήματος, βεβαιώσεις εκτέλεσης έργου, πιστοποιητικό και εγγύηση εργασίας.

Οικολογική μέθοδος καταπολέμησης

• Απωθητικά σκευάσματα
• Κολλητικές παγίδες
• Δολωματικοί σταθμοί – δειγματοληπτικοί.

Χημική μέθοδος: κατασταλτική

Οι μυοκτονίες από εμάς εφαρμόζονται  πάντα  χρησιμοποιώντας Δολωματικούς  σταθμούς με σκευάσματα δεύτερης γενιάς ενός γεύματος.

 

Διττέ τα νέα μας site.