Πληροφορίες για της σαρανταποδαρούσες

Ενημέρωση και έλεγχος για σαρανταποδαρούσες, αντιμετώπιση σαρανταποδαρούσας.
ΣαρανταποδαρούσεςΗ σαρανταποδαρούσα είναι η κοινή ονομασία της σκολόπεντρας, που αποτελεί γένος σαρκοφάγων Μυριόποδων που ανήκουν στην οικογένεια Σκολοπενδρίδες και στην ομοταξία Χηλόποδα.

Περιγραφή

Το μήκος του σώματός της κυμαίνεται από 5 ως 30 εκατοστά. Η σαρανταποδαρούσα συλλαμβάνει τη λεία της με το δηλητήριο που εκκρίνει. Το δάγκωμα της προκαλεί πόνο στον άνθρωπο και μπορεί να επιφέρει το θάνατο στα ζώα. Το σώμα της σαρανταποδαρούσας είμαι μεγάλο σε μήκος και ευκίνητο. Έχει 21 ίδιες ζώνες, εκ των οποίων ξεκινούν ισάριθμα ζεύγη αρθρωτών ποδιών. Το πρώτο ζεύγος έχει μεταμορφωθεί σε άγκιστρα, τα οποία έχουν μορφή σαγονιού. Από αυτά εκχέεται δηλητήριο. Η σαρανταποδαρούσα στα πλάγια του κεφαλιού έχει τέσσερα μάτια και στο πάνω μέρος ένα ζευγάρι κεραίες, οι οποίες είναι μικρές. Οι σαρανταποδαρούσες μπορούν να μπουν στα ρούχα κάτω από τα κρεβάτια, ντουλάπες.  Οι σαρανταποδαρούσες  μπορεί  να περπατάνε στο κορμί του ανθρώπου τι νύχτα. Έχουν πεπλατυσμένο σχήμα και ένα ζεύγος ποδιών σε κάθε κοιλιακό τμήμα και εμφανείς κεραίες.

Επιπτώσεις από την σαρανταποδαρούσα.

Βρίσκονται κάτω από πέτρες όπου τρέφονται με οργανική ουσία υπό σήψη και έντομα.
Μερικά είδη σαρανταποδαρούσας (Scolopentra sp.) μπορεί να επιφέρουν επώδυνο τσίμπημα σε ανθρώπους με τις δυνατές δαγκάνες που διαθέτουν. Οι σαρανταποδαρούσες δεν αναπτύσσουν μεγάλους πληθυσμούς , όμως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όταν εισέρχονται εντός οικιών και περπατάν τη νύχτα στο κορμί τον ανθρώπων προκαλώντας τσιμπήματα και αλλεργίες. Οι σαρανταποδαρούσες στης οικίες εμφανίζονται την άνοιξη ψάχνοντας και αρχές καλοκαιριού για δροσερό μέρος και φθινόπωρο ψάχνοντας για ζεστή για να περάσουν το χειμώνα.

Αντιμετώπιση σαρανταποδαρούσας

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού της σαρανταποδαρούσας:

Η καταπολέμηση της σαρανταποδαρούσας γίνεται με υπολειμματικούς ψεκασμούς και άλλες μεθόδους ανάλογα την περίπτωση, με εντομοκτόνα.
Η Alpha Απολυμαντική προσφέρει τη χρήση υπηρεσίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων με σαρανταποδαρούσες αλλά και όλα τα είδη εντόμων ή και παράσιτα στο σπίτι.
Καλέστε μας 210 82 52 777.