Σφήκες – καταπολέμηση και αποφυγή κίνδυνων

Οι καταπολέμηση & απομάκρυνση  από  τους ειδικούς είναι μια υπηρεσία που προσφέρουμε με μεγάλη επιτυχία.  H σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο (Hymenoptera), απόκριτο (Apocrita) και κεντροφόρο. Έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες. Μοιάζουν πάνοπλες συγκριτικά με τις μέλισσες και είναι κυνηγοί άλλων ιπτάμενων εντόμων, μεταξύ αυτών και των μελισσών. Η σφήκα, σε αντίθεση με την μέλισσα, επιβιώνει μετά από ένα τσίμπημα. Οπός οι μέλισσες και οι σφήκες κάνουν κι αυτές κοινωνίες αλλά κατά πολύ μικρότερες.

Που της βρίσκουμε

Οι φωλιές των Σφήκεςσφηκών μοιάζουν με τις μέλισσες  ως προς τα εξάγωνα κελιά αλλά είναι γκρίζες και θυμίζουν χαρτόνι. Χτίζονται σε απρόβλεπτες θέσεις, οπός στέγες πατάρια, πέργολες, σοφίτες, παντζούρια  παραθύρων και πόρτας. Χτίζουν ακόμα και μέρη  εντελώς κατακόρυφα, και ανάλογα το είδος των σφηκών διαφέρουν σε σχήμα. Οι σφήκες δεν είναι απαραίτητα επιθετικά έντομα σε σύγκριση με τις μέλισσες.

Σφήκες – καταπολέμηση & απομάκρυνση από το περιβάλλον του ανθρώπου γιατί είναι επικίνδυνες.

Το δηλητήριο της σφήκας, δεν είναι γενικά επικίνδυνο. Η πιο συνήθης αντίδραση στο κέντρισμα είναι πόνος, τσούξιμο, τοπικό οίδημα και φλεγμονή. Ορισμένα ευαίσθητα άτομα,  μπορεί να εκδηλώσουν συστηματική αλλεργική αντίδραση, που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο με αναφυλακτικό σοκ. Τα συμπτώματα είναι η εμφάνιση υπερβολικού οιδήματος αμέσως μετά το κεντράρισμα, ο έντονος γενικευμένος κνησμός, το εξάνθημα, το σφίξιμο στο στήθος, ερύθραινα, η ζάλη, ο εμετός, η δύσπνοια και η πτώση της αρτηριακής πίεσης. Χρειάζεται άμεση ιατρική επέμβαση με χορήγηση επινεφρίνης, αντισταμίνης και 30 mg πεδνιζόνης.

(Σε τέτοια περίπτωση μην το σκέφτεστε, επείγον γιατρό μπορεί να χαθεί η ζωή σε πολύ μικρο χρόνο)

Με την περιγραφή που κάναμε απευθυνόμαστε στους ιδιοκτήτες μαζικής εστίασης για τους καλοκαιρινούς μήνες που η σφήκες είναι πρόβλημα. Η καταπολέμηση τους είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και με τις συνηθισμένες μεθόδους δεν δίνει αποτέλεσμα.

Καταπολέμηση & απομάκρυνση γίνετε μόνο αν είναι ενοχλητικές και σε αυξημένο πληθυσμό;

Οι σφήκες καταπολεμούνται μόνο τότε που είναι ενοχλητικές και επικίνδυνες. Ζημιογόνες  στα σταφύλια, στις μέλισσες, στο εξοχικό στους χώρους μαζικής εστίασης, στο σπίτι μας.

Τα οφέλη στη τροφική αλυσίδα και περιβάλλον.

Από μελέτες έχει διαπιστωθεί πως η νεκρή ύλη που καταναλώνει μια φωλιά σφήκας για μια περίοδο είναι μέχρι τη μάζα μίας αγελάδας !

Καταπολέμηση & απομάκρυνση

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού της σφήκας γίνεται με ειδικό ψεκασμό με πυρεθροειδή εντομοκτόνα.

Η καταπολέμηση δεν είναι εύκολη η σφήκες κάνουν φωλιές σε παντζούρια σε τοίχους,, σε ταβάνια η πατάρια. Τη πρώτη εφαρμογή γίνετε η εξολόθρευση και μετ άπω 24 ώρες εάν επιθυμεί  ο πελάτης η απομάκρυνση της φωλιάς.

Έχουμε αποτέλεσμα 100% και αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε περίπτωση όσο και δύσκολη αν είναι.

 Καταπολέμηση & απομάκρυνση, τελική περιγραφή.

Οι σφήκες είναι δυο ειδών οι μικρές και οι μεγάλες ( βαβούρες). Οι μικρές  σφήκες έχουν το μέγεθος των  μελισσών άλλα είναι κίτρινες, οι μέλισσες είναι με γρι χρώμα.

Κεντρίζουν.

  • Οι μέλισσες
  • Οι σφήκες
  • Οι σφήκες οι μεγάλες (βαβούρες ) άλλα και άλλα έντομα μικρότερης υγειονομικής  σημασίας.                                         Αυτές είναι οι κυριότερες αιτίες κεντρισμάτων εντόμων στο σπίτι.
  • Υπάρχουν πολλές άλλες περίπτωσης τσιμπηματιών εντομών όπως οι ψύλλοι οι κοριοί , ωστόσο όλες μπορούν να αντιμετωπιστούν.
    Η Alpha Απολυμαντική προσφέρει τη χρήση υπηρεσίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων με όλα τα είδη μυζητικών εντόμων ή άλλα παράσιτα στο σπίτι.
    Αν ανησυχείτε ότι ενδεχομένως αντιμετωπίζετε πρόβλημα με σφήκες, κοριούς, ψήλους ή οποιοδήποτε άλλο έντομο και θα θέλατε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από γεωπόνο εντομολόγο.
    Καλέστε μας 210 82 52 777.