Τερμίτες στην Ελλάδα

Καταπολέμηση τερμιτών στην Ελλάδα και η εφαρμογές ορθής πρακτικής χρήσης των φάρμακων κατά την καταπολέμηση τερμιτών.

Διαβάστε την λύση για το πρόβλημα σας. Γνωρίστε καλύτερα την καταπολέμηση σε τερμίτες ξύλου με την περιγραφή του Γεωπόνου Λάμπρου Γκιόκα. (Στοιχειά Αστικής Εντομολογίας)

Διαβάστε περισσότερα:
Ξυλοφάγα έντομα
Σαράκι ξύλου
Ειδή σαρακιού, σαράκι του σκληρού και μαλακού ξύλου
Κύκλος ζωής του σαράκι
Καταπολέμηση σαράκι ξύλου
Τερμιτες
Υπόγειοι Τερμίτες, Τερμίτες ξηρού ξύλου, Τερμίτες Υγρού Ξύλου
Καταπολέμηση τερμιτών
Καταπολέμηση τερμιτών στην Ελλάδα
Πιθανότητες προσβολής ξύλου από έντομα
Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα
Εντομοκτόνο Termidor® 9 SC

Τερμίτες στην Ελλάδα – Εγγύηση

Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και με τις περιπτώσεις που έχουμε αντιμετωπίσει στους τερμίτες.  Δίνουμε εγγύηση καταπολέμησης 100% και παρακολουθούμε την πορεία της απεντόμωσης επί αόριστου χρόνου χωρίς χρέωση.

Τερμίτες στη Ελλάδα

Στη Ελλάδα συναντούμε τους τερμίτες υγρού ξύλου, του τερμίτες ξηρού ξύλου και τους υπόγειους τερμίτες. Οι  τερμίτες σε σμηνουργία είναι σαν  φτερωτά μυρμήγκια που τα διαπιστώνουμε στο σπίτι, αλλά διαφέρουν από τα μυρμήγκια (διαβάστε για τα μυρμήγκια).

Τι είναι η υπόγειοι τερμίτες;

Οι υπόγειοι τερμίτες που ζουν σε θερμές περιοχές (σαβάνες), όπως στην Αφρική, την Νότια Αμερική. Οι υπόγειοι τερμίτες είναι δυνατόν να δημιουργήσουν αναχώματα μέχρι 6 μέτρα ψηλά, που είναι η φώλια τους. Στη νότια Ευρώπη, με αποτέλεσμα και στη Ελλάδα αυτό το φαινόμενο δεν το συναντούμε.

Τερμίτες στην Ελλάδα – Καταστροφές από τερμίτες

Στη Ελλάδα συναντούμε αρκετές καταστροφές από τερμίτες σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες (διαμερίσματα). Ζημιές σε μια οικία μπορεί να εντοπιστούν στις ξύλινες κάσες των πόρτων, τα πατώματα, τα έπιπλα.

Ζημιές σε μια οικία μπορεί να βρεθεί ακόμα και τη στέγη ή ξύλινα τέμπλα σε εκκλησιές, μουσεία, βιβλιοθήκες σε σιδηροδρομικές γραμμές.

 Τι προτιμούν οι τερμίτες ;

Επειδή, προτιμούν το εαρινό (πιο μαλακό) από το θερινό ξύλο, η προσβολή αυλακωτή ή κυψελοειδή εμφάνιση, με το εξωτερικού του ξύλου ανέπαφο. Σε μία κατοικία αρχικά, καταστρέφονται οι κάσες των πορτών, ακολούθως οι ξυλοδοκοί των πατωμάτων, ο δρυς του πατώματος, έπιπλα, βιβλιοθήκες, βιβλία και τελευταία η στέγη. Έχουμε συναντήσει περίπτωση που οι πόρτες είναι αλουμινένιες και οι τερμίτες δεν έχουν κάποιο ξύλο προσβάσιμο για τροφή οπότε καταστρέφουν ακόμα και τη κουζίνα ή τις ντουλάπες ρούχων με συνθετικό ξύλο Mdf και μελαμίνη.

Τερμίτες στην Ελλάδα – Οι τερμίτες του ξύλου στη Ελλάδα.

Στη Ευρώπη αναφέρονται 12 διάφορα είδη τερμιτών, στην Ελλάδα τρία: Kalotermes flavicollis (Fabricius 1793), Reticulitermes balkanensis Clement 2001 και Reticulitermes urbis Bagneres & Clement 2003Trmits Dolomtiki Στάθμη
Το κοινό που έχουμε εντοπίσει σε αυτά τα ειδή, που συναντούμε στη Ελλάδα, και δεν αναφέρεται σε βιβλιογραφία, είναι:

ότι επηρεάζουν τα ξύλα εν ζωή, ξερά τμήματα τους που μπορεί να είναι στο δάσος ή στο κήπο μας. Μπορούν να μετατραπούν σε υπόγειο τερμίτη. Μέσω υπόγειων οδών μπορεί να περάσει και να καταστρέψει ότι ξύλινο υπάρχει στο υπόγειο, πρώτο όροφο και κάθε εξής. Ανεβαίνει  μέχρι τον όγδοο όροφο από εσωτερικές οδούς της πολυκατοικίας ή από εξωτερικούς χωμάτινους αγωγούς.

Οι τερμίτες, αυτά τα μικρά Ισόπτερα, υπόλευκα, φωτόφοβα «μυρμήγκια», να τρέφονται με ζωντανό ξύλο εμείς δεν συναντήσαμε πουθενά.

τερμίτεςΈνα άλλο εξαιρετικό κοινό του τερμιτών στην Ελλάδα που πάλι δεν αναφέρετε σε βιβλιογραφία είναι ότι οι τερμίτες μέσο τη σμηνουργίας, δημιουργούν ανεξάρτητες φωλιές από την μητρική φώλια που πρόσβαλε αρχικά, την μονοκατοικία ή το διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Αυτό το έχουμε διαπιστώσει σε πάτωμα διαμερίσματος (κατεστραμμένο) όπου βγάζοντας μερικές τάβλες παρατηρήσαμε χιλιάδες προνύμφες λεύκες (τερμίτης σαν σκουλήκι), μια ανεξάρτητη φώλια τερμιτών ξηρού ξύλου η οποία καταστρέφει το ξηρό ξύλο ακόμα, το mdf και μελαμίνη σε διαμερίσματα ορόφων.

Καταπολέμηση τερμιτών στην Ελλάδα

Τερμίτες στη Ελλάδα – Πώς προσβάλουν οι τερμίτες το σπίτι μας.

Αυτή η φωλιά του παραδείγματος στον όροφο της πολυκατοικίας δημιουργήθηκε από δυο βιολογικούς τρόπους ανάπτυξης του τερμίτη:

1. Την ικανότητα του τερμίτη να εισβάλλει στη οικία από τον κήπο ή γύρω χώρους της οικοδομής δημιουργώντας χωμάτινους αγωγούς εξωτερικά των τοίχων ή μη εμφανές τούνελ εσωτερικά των τοίχων.
2. Την άνοιξη ή το φθινόπωρο μέσω σμηνουργίας όπου εμφανίζονται τα μυρμήγκια με φτερά, οι τερμίτες δημιουργούν νέες φωλιές.
3. Επίσης, μέσω σμηνουργίας, «μυρμήγκια» με φτερά που πετάνε από απόσταση εγκαθίστανται σε διαμέρισμα ορόφου πολυκατοικίας και μέσω ατελειών της οικοδομής, αρχίζει να τρέφεται, να καταστρέφει τα πάντα από ξύλο. Αυτό εξηγεί, πώς, σε μια πολυκατοικία δεν βρίσκουμε στοιχεία τερμίτη στα υπόγεια και βρίσκουμε φωλιές ανεξάρτητες σε ορόφους. Έχει δημιουργηθεί μια νέα φώλια στο όροφο χωρίς να περάσει από το υπόγειο ή τον τοίχο της πολυκατοικίας.

Γνωρίζοντας τις περιπτώσεις που περιγράφουμε πιο πάνω, γνωρίζοντας και της συνήθειες του τερμιτών, αναπτύσσουμε και μεθόδους καταπολέμησης ανάλογα με την περίπτωση.

Τερμίτες στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η καταπολέμηση του τερμιτών.

Εμείς στην Alpha Απολυμαντική, στις περιπτώσεις που παρουσιάζονται για την καταπολέμηση των τερμιτών εξηγούμε στον πελάτη ότι η προσβολή από τερμίτες δεν είναι απλή υπόθεση. Η απάντηση μέσω τηλεφώνου για το τι κόστος έχει μια τρύπα που θα κάνουμε στοτερμίτες στην Ελλάδα πάτωμα χωρίς να έρθουμε επαφή με το περιβάλλοντα χώρο της προσβολής δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί.

Α. Ειδικός γεωπόνος-εντομολόγος

με εμπειρία στους τερμίτες μελετά το περιβάλλοντα χώρο της οικίας, τις οδούς από όπου προήρθε η προσβολή από τους τερμίτες και αν έχουμε να κάνουμε μόνο με μια φώλια και μια βασίλισσα ή πολλές φωλιές ανεξάρτητες σε διάφορα μέρη της οικίας.

Β. Προτείνουμε την καλύτερη

λύση για την καταπολέμηση του τερμιτών και αν χρειαστεί την παρακολούθηση σε βάθος χρόνου.

Τερμίτες στην Ελλάδα – Τροφάλλαξη και σκευάσματα 

Τονίζουμε ακόμη μια φορά ότι το σκεύασμα που δρα μέσο Τροφάλλαξης με την μέθοδο (T.T.R)(Trap-Treat-Release) που έγινε της μόδας πριν το 2013, μερικές εταιρίες το εισάγανε από την Αμερική και το χρησιμοποιούσαν με τρύπες από 10 μέχρι 30 ευρώ την τρύπα (εννοούμε τρύπες σε ξύλα του εσωτερικού χώρου προσβεβλημένα από τερμίτες) . Το βιοκτόνο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα αλλά έχει έγκριση για χρήση μόνο για εξωτερικούς χώρους. Επομένως εσωτερικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άλλα σκευάσματα.

Α. Μέθοδος Με το σκεύασμα εντομοκτόνο που δρα μέσο Τροφάλλαξης

με την μέθοδο (T.T.R)(Trap-Treat-Release) σε συνδυασμό με πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα – με φράγματα προσέλκυσης και δολωματικών σταθμών τερμιτών.
Στις χώρες με έντονο πρόβλημα τους τερμίτες οι δολωματικοί σταθμοί υπάρχουν στη αγορά. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και είμαστε υποχρεωμένοι να τους προετοιμάζουμε οι ίδιοι.
Σε μια προσβολή από τερμίτες το πρόβλημα που έχουμε για λύση είναι να εξολοθρέψουμε τους τερμίτες που έχει εισβάλει στο σπίτι από τους υπογείους οδούς του κήπου.
Η καταπολέμηση εσωτερικά της οικίας γίνεται εφαρμόζοντας πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα εγκεκριμένα για εσωτερικούς χώρους και πάντα έχοντας την τέχνη να εξουδετερώσουμε τους τερμίτες ή να τους υποχρεώσουμε να παρατήσουν το σπίτι και να κατευθύνονται προς τους δολοματικούς σταθμούς τερμιτών που έχουμε τοποθέτηση στο κήπο.
Στο κήπο, καταπολέμηση γίνεται μέσω εξωτερικών φραγμάτων και δολωματικών σταθμών τερμιτών , τοποθετημένους σε ειδικά σημεία. Τους δολωματικούς σταθμούς αν χρειαστεί τους επισκεπτόμαστε σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να βάλουμε φάρμακο ή να τους ελέγξουμε, μέχρι να μολύνουμε μέσο Τροφάλλαξης όλη την φώλια των τερμιτών και να επιτύχουμε το θάνατο της βασίλισσας.

Με τα στοιχειά που βρίσκουμε στην οικία από την προσβολή του τερμιτών, εάν διαπιστώσουμε μια ανεξάρτητη φώλια στον εσωτερικό χώρο της οικίας ( π.χ. στο πρώτο όροφο) που δεν έχει σχέση με την εξωτερική φώλια , εφαρμόζουμε πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα που επιτρέπονται σε εσωτερικούς χώρους. Εξολοθρεύουμε ή υποχρεώνουμε τους τερμίτες να βγουν έξω από το σπίτι και τους κατευθύνουμε προς τα φράγματα που έχουμε δημιουργήσει προηγουμένως στο κήπο με μηχανισμό δράσης τη Τροφάλλαξη. Αυτοί οι μέθοδοι με συνδυασμό εντομοκτόνων εγγυάται αποτέλεσμα μόνο σε περιπτώσεις που οι τερμίτες είναι στο υπόγειο, ισόγειο και το πολύ στο πρώτο όροφο.

Β . Μέθοδος – Σε περίπτωση που οι τερμίτες έχουν ανεξάρτητη φώλια σε όροφο

( π.χ. σε διαμέρισμα του έκτου ορόφου ) εφαρμόζουμε πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα ( εγκεκριμένα φάρμακα ) για εσωτερικούς χώρους και με τεχνική αναπτυγμένη από εμάς παγιδεύουμε και εξολοθρεύουμε τους τερμίτες ή τους δίνουμε κατεύθυνση προς τους εξωτερικούς τοίχους ανάλογα με την περίπτωση κτλ . Αυτή είναι μια μέθοδο περιπλοκή που στηρίζετε στην εμπειρία μας και έχει 100% αποτέλεσμα.


Καταστροφές-απο-τους-τερμίτες. Video

Κείμενο για το video: (Ένα video που ανταποκρίνεται στις προσβολές του τερμιτών σε χώρους σπιτιών  στη Ελλάδα)


Αγαπητοί επισκέπτες της ηλεκτρονικής παρουσίασης της εταιρία μας.
Σας ενημερώνουμε:
Είμαστε σε ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι: Στη καταπολέμηση τερμιτών, το ποίο είναι ένα πολύ δύσκολο έργο απεντόμωσης, Δίνουμε εγγύηση αόριστου χρόνου.

Πνευματικά Δικαιώματα
Η καταπολέμηση των τερμιτών είναι περιπλοκή. Θέλει πείρα και αρκετές γνώσεις. Η σωστή επιλογή εταιρείας Απεντομώσεων θα σας βοηθήσει στο να αποφύγετέ δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες από την καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν στο χώρο η «ακάλεστοι επισκέπτες». Το κείμενο δημοσιεύεται για πρώτη φορά 09/07/2014 και έχει πνευματικά δικαιώματα. Περιέχει επιστημονικές έννοιες και μεθόδους που γνωστοποιούνται για πρώτη φορά. Είναι αποτέλεσμα εμπειρίας ετών και δημοσιεύεται για ιδιωτικό σκοπό.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια του δημιουργού της παρούσας δημοσίευσης Λάμπρου Γκιόκα.