Μυγάκια φρεατίων  (Psychoda alternata, Psychoda spp.)

Τα μυγάκια φρεατίων ή αποχέτευσης δεν έχουν καμιά σχέση με τα μαύρα μυγάκια που εμφανίζονται την ανοίξει η φθινόπωρο στο μπάνιο η κουζίνα, είναι διαφορετικά ειδή (βλέπε μαύρα μυγάκια ). Τα μυγάκια φρεατίων τα βρίσκουμε στα φρεάτια αποχέτευσης κύριος στα υπόγεια των κτιρίων μπορεί όμως να ανεβούν μέχρι το τέταρτο όροφο. Πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Η καταπολέμηση γίνετε με επανειλημμένες απεντομώσεις. Στο φάρμακο για απεντόμωση βάζουμε και ένα απολυμαντικό φάρμακο για απολύμανση.

Μυγάκια φρούτων στο σπίτι και καταστήματα αντιμετώπιση

Όροι στη καταπολέμηση για τα μυγάκια φρεατίων

Με τον όρο απεντομώσεις για μυγάκια φρεατίων εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης μέσα στο σπίτι. Η απεντόμωση για μυγάκια φρεατίων γίνεται με χημικά μέσα με ψεκασμό με ψυχρό εκνεφωτή Cold fogger.

Η απολύμανση για μυγάκια φρεατίων  λαϊκά παρομοιάζετε με την απεντόμωση. Με τον όρο απολυμάνσεις για μυγάκια φρεατίων εννοούμε την διαδικασία  καταπολέμησης και εξολόθρευσης των μυγών φρεατίων.

Φυσικά χαρακτηριστικά μυγών φρεατίων

Μυγάκια φρεατίωνΤα ενήλικα έντομα  είναι σκούρο γκρι χρώμα. Το σώμα και τα φτερά καλύπτεται με ένα πυκνό στρώμα από μακριές τρίχες.

  • Μέγεθος 3 έως 5 mm.
  • Τα φτερά στρογγυλό σχήματος με καφέ κηλίδες στα άκρα των νευρώσεων.
  • Κεραίες μακριές με 15 αρθρώσεις (η υπ ‘αριθ. 13 και 14 συγχωνεύονται, ενώ 15 είναι διαχωρισμένο).
  • Το θηλυκό έχει κεραίες από 0,8 έως 1,2 mm μήκος (1-1,2 αρσενικά ) και τα φτερά 1,4 έως 3 mm σε μήκος (1,2 έως 2,3 σε περίπτωση του αρσενικού)

Αναπαραγωγή

Τα μυγάκια φρεατίων, (βλέπε και Μύγες) το θηλυκό ενήλικο γεννά αυγά (30 έως 100) σε ακανόνιστες μάζες στην επιφάνεια των πετρών.

Τα αυγά έχουν ζελατινώδη επικάλυψη φίλτρο με σωλήνες εγκατεστημένες για εισαγωγή νερού.

Στους 21 ° C αυγά εκκολάπτονται σε 32-48 ώρες.  Το στάδιο της προνύμφης είναι διάρκειας 8 ημερών και οι χρυσαλλίδας 20 έως 40 ώρες. Χρόνος ανάπτυξης μεταξύ των αυγών και των ενηλίκων είναι 7 έως 28 ημέρες, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Τα ενήλικα ζουν περίπου δύο εβδομάδες.

Με τη τρέφονται τα μυγάκια φρεατίων

Μύγα φρεατίων η προνύμφη τρέφεται με οργανική ύλη σε αποσύνθεση και μικροσκοπική χλωρίδα και πανίδα ( άλγη , βακτήρια , μύκητες , μικροσκοπικά ζώα, κλπ.) στα φίλτρα των εγκαταστάσεων επεξεργασίας μπορεί να είναι ευεργετική διότι προνύμφες βοηθούν να σπάσει σάπια οργανική ύλη.

Που βρίσκουμε τη μιγά φρεατίων

Η προνύμφες της μιγάς φρεατίων ζουν σε ένα ευρύ φάσμα των ενδιαιτημάτων, όπως το ζελατινώδες υλικό που καλύπτει το εργοστάσιο.

Η προνύμφες της μιγάς φρεατίων ζουν σε πέτρες ή φίλτρο για λυμάτων , εντός των σωλήνων αποχέτευσης, τα φρούτα και τα λαχανικά που μεταφέρονται επί των πλοίων, κ.λ.π.

Οι ενήλικες βρίσκονται συχνά να στηρίζεται πάνω στους τοίχους (ειδικά τα μπάνια και ντους). Επιπλέον, οι προνύμφες έχουν αρκετά ανεκτική μόλυνση , με ρΗ χαμηλό στις υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη οξυγόνου .

Γεωγραφική κατανομή

Τα μυγάκια φρεατίων είναι κοσμοπολίτικα, ζουν σε περιοχές τροπικές και εύκρατες σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η κατανομή τους, με μικρή γεωγραφική διαφοροποίηση οφείλεται στο παγκόσμιο εμπόριο: Ελλάδα. Ευρώπη, Βόρεια Αμερική.

Βρίσκονται σε Καταλονία, Τσεχική Δημοκρατία , οι Βρετανικές Νήσους και η Νορβηγία στην Ιαπωνία (τα νησιά Ogasawara και τα Νησιά Ryukyu ), η Ινδία , Μαλαισία , Νέα Γουινέα ,  οι Φιλιππίνες, Βόρνεο, η Πολυνησία, Αυστραλία ( Νέα Ουαλία Νότια και Τασμανία ), της Νέας Ζηλανδίας , Φίτζι , Σαμόα , τα νησιά της Χαβάης , οι Caroline νησιά και οι Νήσοι Μαριάνες.

 

Διττέ τα νέα μας site.