Οικολογικές Απεντομώσεις Σπιτιών

Οικολογικές Απεντομώσεις Σπιτιών. Αισθανόμαστε  την ανάγκη να αναφερθούμε και να αναλύσουμε τη διαφήμιση που κάνουν μερικές εταιρίες για τις Οικολογικές Απεντομώσεις Οικιών. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα. Οι απεντομώσεις είναι η διαδικασία επέμβασης στο αστικό η υπεραστικό περιβάλλον, εσωτερικά ή εξωτερικά της οικίας με χημικά. Στις απεντομώσεις επεμβαίνουμε με φάρμακα. Οι επεμβάσεις με φάρμακα δεν είναι οικολογικές. Στις απεντομώσεις με φάρμακα δεν χρειάζεται να περιπλανώμαι τον πελάτη και να τις ονομάζουμε οικολογικές. 
Οικολογικές Απεντομώσεις Οικιών

Οικολογικές επεμβάσεις είναι επεμβάσεις χωρίς φάρμακα.
Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα δεν λέγονται απεντομώσεις αλλά ερασιτεχνική επέμβαση (αιθέρια έλαια).

Υπενθυμίζουμε ότι η συσκευές καταπολέμησης εντόμων και  παγίδες  προσελκυστικές  είναι μια οικολογική μέθοδος αντιμετώπισης εντομών. Δεν είναι όμως  αρκετή να μας λύση το πρόβλημα οποιοδήποτε και αν είναι αυτό.

Εάν λέμε ότι εφαρμόζουμε «Οικολογικές Απεντομώσεις Σπιτιών » ενημερώνουμε τον πελάτη ότι:

Η σωστή χρήση φαρμάκου, τα μετρά προστασίας για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα κατοικίδια ζώα μειώνει το κίνδυνο άπω τα φάρμακα.

Τα φάρμακα εσωτερικών χώρων είναι στο μεγαλύτερο φάσμα πυρεθροειδή εντομοκτόνα. Η πυρεθρίνη, από εκεί πού πήραν και το όνομα τους βρίσκεται στο άνθος του χρυσάνθεμου. Φυσικό προϊόν προστασίας του φυτού από τα έντομα. Όμως αυτό δεν το κάνει «βιολογικό» φάρμακο.

Παράδειγμα: Η οχιά έχει δηλητήριο αλλά δεν είναι βιολογικό δηλητήριο. Επειδή το παράγει ένα ζωντανό ον, δεν σημαίνει ότι είναι βιολογικό φάρμακο, είναι “φάρμακο της οχιάς”, δηλητήριο.

Η επιστήμονες  παρήγαγαν πολλά παράγωγα πυρεθρείνων συνθετικά. Πολλές δραστικές ουσίες με διαφορετικό μηχανισμό δράσης χρησιμοποιούνται στη γεωργία αλλά και για την δημοσιά υγεία.

Οικολογικές απολυμάνσεις σπιτιών.

Οικολογικές απολυμάνσεις σπιτιών. Με τον κορονοϊό χρειάζεται να κάνουμε απολύμανση για μικρόβια και στα διαμερίσματα. Είναι ώμος οικολογικές οι απολυμάνσεις σπιτιών;

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για απολυμάνσεις μικρόβιον και για ιούς όπως ο Covid 19 είναι προορισμένα μόνο για μικρόβια και δεν βλαφτούν τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα.

ΓΚΙΟΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ   – Γεωπόνος

 

Δείτε τα νέα μας site.