Τι κάνουμε για την αντιμετώπιση των κοριών;

Τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση των κοριών;

Οι κοριοί είναι έντομα παράσιτα του ανθρώπου που τρέφονται με αίμα. Η αντιμετώπιση των κοριών είναι ένα δύσκολο έργο για τις εταιρίες απεντόμωσης. Με τον λαϊκό όρο  απολύμανση για κοριούς εννοούμε την απεντόμωση για κοριούς. Με τον λαϊκό όρο  απολυμάνσεις για κοριούς εννοούμε τις  απεντομώσεις για κοριούς. Για να απαντήσουμε, τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση η καταπολέμηση των κοριών, θα πρέπει να γνωρίσουμε τον κοριό και τη συμπεριφορά του. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι, πώς έρχονται οι κοριοί στο σπίτι; Καταπολέμηση κοριών στο σπίτι. Τι τσίμπημα προκαλεί ο κοριός στο άνθρωπο; Η αντιμετώπιση των κοριών. Πια είναι η λύση για την καταπολέμηση κοριών, η χημική απεντόμωση ή οικολογική αντιμετώπιση των κοριών; Η αντιμετώπιση τσιμπημάτων κοριών γίνεται από ειδικούς εξειδικευμένους στα τσιμπήματα εντόμων, γιατρούς δερματολόγους. Έχει επιβεβαιωθεί πλέον ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των κοριών είναι η χημική μέθοδος.

Όροι στη καταπολέμηση κοριών

Με τον όρο απεντομώσεις για κοριούς εννοούμε την διαδικασία εξόντωσης κοριών μέσα στο σπίτι. Η απεντόμωση για κοριούς γίνεται με χημικά μέσα με Cold Fogger ή ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης .

Με τον όρο απολυμάνσεις για κοριούς εννοούμε την διαδικασία εξολόθρευσης των κοριών. Η απολύμανση για κοριούς  λαϊκά παρομοιάζετε με την απεντόμωση για κοριούς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

1. Πως αντιμετωπίζονται οι κοριοί;

Τα ζωύφια στο στρώμα, οι κοριοί εξοντώνονται από τους ειδικούς. Aν το τσίμπημα του κοριού έχει ερεθιστεί πολύ δηλαδή το τσίμπημα έχει δημιουργήσει μελανιά, πρήξιμο (οίδημα), πόνο και έχει πύον πρέπει να επισκεφθούμε έναν δερματολόγο. Πιο κάτω περιγράφουμε προσπάθειες καταπολέμησης των κοριών. Η οικολογική αντιμετώπιση των κοριών. Προσπάθεια λύσης προβλημάτων με του κοριούς χωρίς χημικά. Δυστυχώς έχουμε συμπεράνει ότι:  οι χημικές απεντομώσεις των κοριών είναι η οριστική λύση. Διαβάστε πιο κάτω και αν δε λύσετε το πρόβλημα τηλεφωνήστε στη Alpha Απολυμαντική θα σας δώσουμε λύσει, κοριοί  τέλος  από 50 ευρώ.

Τα τσιμπήματα και αντιμετώπιση των κοριών

Ο κοριός είναι έντομο που κάνει ελαφρό τσίμπημα (γεύμα) τη νύχτα. Μερικοί άνθρωποι δεν  αισθάνονται τα τσιμπήματα από κοριούς.

Μετάδοση και η αντιμετώπιση των κοριών

Στην ερώτηση πώς μεταδίδονται οι κοριοί. Οι κοριοί μεταδίδονται από τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα τελευταία χρόνια  παρατηρείται έξαρση παρουσίας κοριών σε δωμάτια ξενοδοχείων, καμπίνες πλοίων αλλά και συχνά σεαντιμετώπιση των κοριών οικιακούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό πως παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κοριών σε μεγάλους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η απολύμανση για τούς κοριούς σε ένα ξενοδοχείο, καμπινές πλοίων και σπίτια είναι απαραίτητη.

Που συναντούμε τούς κοριούς;

Οι κοριοί συνήθως συναντιούνται σε σημεία όπως κάτω από μοκέτες, στο προσκέφαλο ή το πλαίσιο των κρεβατιών.  Συναντιούνται επίσης στο εσωτερικό ή στις ραφές στρωμάτων, σε ντουλάπες, χαλιά ή ακόμα και κάτω από μαξιλάρια καναπέδες. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως η παρουσία κοριού δεν συνδέεται με τις συνθήκες υγιεινής. Μπορεί να συναντήσουμε κοριούς ακόμα και σε πολυτελείς χώρους.

Περιγραφή και η  αντιμετώπιση των κοριών

Οι κοριοί είναι μικρά παρασιτικά έντομα τα οποία τρέφονται από το αίμα των θηλαστικών που τσιμπούν. Ένας ενήλικος κοριός μπορεί να τσιμπά έως και 10 λεπτά ή και περισσότερο και να καταναλώνει έως και έξι φορές το βάρος του σε αίμα. Το θύμα δεν συνειδητοποιεί άμεσα ότι το τσιμπά ο κοριός. Οι κοριοί – cimicidae είναι αιμομυζητικά έντομα, σχεδόν άπτερα έντομα και ανήκουν στην οικογένεια Cimicidae, της τάξης Hemiptera. Το σώμα του κοριού έχει ωοειδές σχήμα. Ραχιοκοιλιακά πεπλατυσμένο, όπως τις ψείρες, μορφή που τους επιτρέπει να κινούνται με ευκολία στο φτέρωμα η τρίχωμα των ξενιστών στους οποίους παρασιτούν.

 Οικολογική καταπολέμηση κοριών.

2. Σειρά έχει η καθαριότητα.

Πλένουμε καλά τα σκεπάσματά μας στο πλυντήριο και καθαρίζουμε την ηλεκτρική σκούπα όλο το κρεβάτι (από το στρώμα έως και το πλαίσιο). Μάλιστα, επειδή οι κοριοί δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών Κελσίου, μία λύση είναι να σιδερώσουμε το στρώμα με το σίδερο ατμού. Η χλωρίνη δεν βοήθα στην αντιμετώπιση τον κοριών. Η χλωρίνη είναι ένα πολύ κάλο απολυμαντικό που χρησιμοποιείται για απολύμανση μικρόβιον. Τα κλινοσκεπάσματα να τα βάζουμε σε πλυντήριο. Το πλυντήριο σκοτώνει με δυο τρόπους, με το πλύσιμο σε θερμοκρασία και το πνιγμό του κοριών από το νερό και τα απορρυπαντικά. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε πλαστικά καλύμματα (αν και όσο το δυνατόν λιγότερο πλαστικό, τόσο καλύτερα. Πάντως υπάρχουν καλύμματα και από ανακυκλώσιμο πλαστικό) για τα στρώματα και τα μαξιλάρια, ούτως ώστε οι κοριοί να πεθάνουν από ασφυξία.

Βγάζουμε επίσης (αν βοηθάνε οι καιρικές συνθήκες) το στρώμα μας έξω στον ήλιο να αεριστεί. Άπαξ πάντως και εντοπίσουμε κοριούς στο σπίτι καλό θα ήταν να καθαρίζουμε πολύ πιο συχνά από ότι συνηθίζουμε.
Σε περίπτωση που έχουμε σκούπα ατμού, καλό θα ήταν να τη χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε τα έπιπλα, τα χαλιά, τις κουρτίνες (είπαμε, αντέχουν έως τους 60 βαθμούς, μετά εξαφανίζονται). Αν δεν έχουμε τέτοια σκούπα, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης από τις εταιρείες καθαρισμού χαλιών.

3. Αρκετά καλή λύση είναι να βάλουμε

λίγο teatree αιθέριο έλαιο σε πιατάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Το teatree και η ναφθαλίνη είναι ένα πολύ καλό υγιεινό και βιολογικό απωθητικό για τους κοριούς.

4. Ένα πολύ καλό φυσικό απωθητικό για τους κοριούς

είναι επίσης το αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Αναμιγνύουμε 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας με 120ml περίπου νερό. Έχουμε ένα μείγμα με το οποίο μπορούμε να ψεκάζουμε τόσο το σώμα μας όσο και τα ρούχα μας, τα σκεπάσματά μας και ότι άλλο επιθυμούμε. Μπορούμε ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε για το τελευταίο ξέβγαλμα των ρούχων ή να ψεκάζουμε τα ρούχα σας όταν τα σιδερώνουμε. Σε περίπτωση που δεν θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα άμεσα, αντί για νερό βρύσης βάζουμε αποσταγμένο νερό.

Χρήση της λεβάντας στο μπάνιο

Λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορούμε να ρίξουμε και την ώρα που κάνουμε αφρόλουτρο, προκειμένου το δέρμα μας να μυρίζει εύμορφα για μας και εντελώς απωθητικά για τους κοριούς.
Η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλιώς. Παίρνουμε φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη λεβάντα, προσθέτουμε και λίγο δεντρολίβανο, τα βάζουμε σε τούλινα σακουλάκια και οι κοριοί εξαφανίζονται. Στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε κλωναράκια ευκαλύπτου και μερικά γαρύφαλλα (το μπαχαρικό).

5. Άλλο ένα καλό μείγμα με αιθέρια έλαια είναι το εξής:

Αναμιγνύουμε πολύ καλά σε ένα μπουκάλι 1 φλιτζάνι νερό, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Με το περιεχόμενο ψεκάζουμε αντίστοιχα ότι θέλουμε.
6. Τέλος, στην απώθηση των κοριών βοηθά επίσης η κατανάλωση σκόρδου, καθώς δεν αντέχουν τη μυρωδιά του.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι:

Εμφανίζονται κατά κανόνα στο στρατό, στους κοιτώνες των στρατοπέδων. Γι’ αυτό και οι φαντάροι διαμαρτύρονται συνεχώς (αλλά, όπως συνήθως, ουδείς πράττει τίποτα). Τους αρέσει να φωλιάζουν στα στρώματα των κρεβατιών, σε σχισμές κιβωτίων, σε ντουλάπες, σε σχισμές τοίχων ή πατωμάτων. Γενικά προτιμούν μέρη σκοτεινά και δροσερά.

Πώς είναι το τσίμπημα του κοριού.

Οι περισσότεροι μπερδεύουμε το τσίμπημα του κοριού με αυτό του κουνουπιού. Επειδή μάλιστα μερικοί δεν εμφανίζουμε κανένα σύμπτωμα από τα τσιμπήματα – σε αντίθεση με άλλους που φαγουρίζονται μέχρι θανάτου  και πρήζονται  – , οι κοριοί βρίσκουν την ευκαιρία και πολλαπλασιάζονται χωρίς να τους παίρνουμε είδηση…
Το σάλιο πάντως του κοριού μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ, με συμπτώματα όπως έντονο πρήξιμο, διάρροια, ναυτία, ακόμα και πυρετό. Είναι όμως εύκολο να αναγνωρίσει κάποιος τα τσιμπήματα τους, διότι είναι σε μία σειρά, συνήθως 2-3 μαζί σε μία ευθεία. Επίσης, ενδέχεται στα σεντόνια να υπάρχουν μικρές σταγόνες αίματος (από τα μικρά βαμπίρ).

Κοριοί τέλος

Με αυτά που περιγράψαμε πιο πανό σημειώνουμε ότι δίνουμε τέλος στην ταλαιπωρία σας με τους κοριούς. Κοριοί τέλος με κόστος από 50 ευρώ.

Δοκιμάστε τους παραπάνω απλούς οικολογικούς τρόπους απώθησης ή εξολόθρευσης κοριών και πιστεύω πως θα βρείτε διέξοδο στο πρόβλημά σας. Aν δεν μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα τηλεφωνήστε  στην ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, ένας γεωπόνος θα σας δόση οδηγίες για την καταπολέμηση και προσφορά.

 

  • Κοριοί, βιολογικώς κύκλος. 
  • Απεντομώσεις ειδικές, τιμές
  • Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες. 

 

Δείτε τα νέα μας site.

1 reply

Comments are closed.