Τι κάνουμε για την αντιμετώπιση των κοριών;

Τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση των κοριών;

Αρχικά, οι κοριοί είναι έντομα παράσιτα του ανθρώπου. Η τροφή τους είναι το αίμα. Η αντιμετώπιση των κοριών είναι ένα δύσκολο έργο για τις εταιρίες απεντόμωσης. Με τον λαϊκό όρο  απολύμανση για κοριούς εννοούμε την απεντόμωση για κοριούς. Με τον λαϊκό όρο  απολυμάνσεις σπιτιών από κοριούς εννοούμε τις  απεντομώσεις για κοριούς. Για να απαντήσουμε, τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση η καταπολέμηση των κοριών, θα πρέπει να γνωρίσουμε τον κοριό και τη συμπεριφορά του. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι, πώς έρχονται οι κοριοί στο σπίτι; Καταπολέμηση κοριών στο σπίτι. Τι τσίμπημα προκαλεί ο κοριός στο άνθρωπο; Η αντιμετώπιση των κοριών. Ποια είναι η λύση για την καταπολέμηση κοριών; η χημική απεντόμωση ή οικολογική αντιμετώπιση των κοριών; Nα τονιστεί, ότι η αντιμετώπιση τσιμπημάτων κοριών γίνεται από ειδικούς εξειδικευμένους στα τσιμπήματα εντόμων, γιατρούς δερματολόγους. Είναι γνωστό, ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των κοριών είναι η χημική μέθοδος.

Όροι στη καταπολέμηση κοριών

Ακόμη, με τον όρο απεντομώσεις για κοριούς εννοούμε την διαδικασία εξόντωσης κοριών μέσα στο σπίτι. Παράλληλα, η απεντόμωση για κοριούς γίνεται με χημικά μέσα με Cold Fogger ή ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης .

Με τον όρο απολυμάνσεις για κοριούς εννοούμε την διαδικασία εξολόθρευσης των κοριών. Η απολύμανση για κοριούς  λαϊκά παρομοιάζετε με την απεντόμωση για κοριούς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

1. Πως αντιμετωπίζονται οι κοριοί;

Τα ζωύφια στο στρώμα, οι κοριοί εξοντώνονται από τους ειδικούς.  Επίσης, αν το τσίμπημα του κοριού έχει ερεθιστεί πολύ δηλαδή το τσίμπημα έχει δημιουργήσει μελανιά, πρήξιμο (οίδημα), πόνο και έχει πύον πρέπει να κάνουμε άμεσα επίσκεψη σ’ έναν δερματολόγο. Πιο κάτω περιγράφουμε προσπάθειες καταπολέμησης των κοριών. Η οικολογική αντιμετώπιση των κοριών. Προσπάθεια λύσης προβλημάτων με του κοριούς χωρίς χημικά. Συμπερασματικά:  οι χημικές απεντομώσεις των κοριών είναι η οριστική λύση. Διαβάστε πιο κάτω και αν δε λύσετε το πρόβλημα τηλεφωνήστε στη Alpha Απολυμαντική θα σας δώσουμε λύση. Συγκεκριμένα, ξεχάστε τους κοριούς , με κόστος από 50 ευρώ.

Τα τσιμπήματα και αντιμετώπιση των κοριών

Ο κοριός είναι έντομο που κάνει ελαφρό τσίμπημα (γεύμα) τη νύχτα. Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τα τσιμπήματα από κοριούς.

Μετάδοση και η αντιμετώπιση των κοριών

Στην ερώτηση πώς μεταδίδονται οι κοριοί. Η μετάδοση τους είναι από τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα τελευταία χρόνια  είναι έντονη  η έξαρση παρουσίας κοριών σε δωμάτια ξενοδοχείων, καμπίνες πλοίων αλλά και συχνά σεαντιμετώπιση των κοριών οικιακούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό πως η αύξηση των κρουσμάτων κοριών σε μεγάλους ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι εμφανέστατη. Αναντίρρητα, η απολύμανση για τούς κοριούς σε ένα ξενοδοχείο, καμπινές πλοίων και σπίτια είναι απαραίτητη.

Που συναντούμε τούς κοριούς;

Τους κοριούς συνήθως, τους βρίσκουμε σε σημεία όπως κάτω από μοκέτες, στο προσκέφαλο ακόμα και στο πλαίσιο των κρεβατιών.  Τους βρίσκουμε, επίσης στο εσωτερικό ή στις ραφές στρωμάτων, σε ντουλάπες, χαλιά ή ακόμα και κάτω από μαξιλάρια καναπέδες. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως η παρουσία κοριού δεν συνδέεται με τις συνθήκες υγιεινής.  Ακόμη, μπορεί να τους βρούμε και σε πολυτελείς χώρους.

Περιγραφή και η  αντιμετώπιση των κοριών

Οι κοριοί είναι μικρά παρασιτικά έντομα. Η τροφή τους είναι το αίμα των θηλαστικών που τσιμπούν. Αρχικά, ένας ενήλικος κοριός μπορεί να τσιμπά έως και 10 λεπτά ή και περισσότερο και να καταναλώνει έως και έξι φορές το βάρος του σε αίμα. Ωστόσο, το θύμα δεν συνειδητοποιεί άμεσα ότι το τσιμπά ο κοριός. Οι κοριοί – cimicidae είναι αιμομυζητικά έντομα, σχεδόν άπτερα έντομα και ανήκουν στην οικογένεια Cimicidae, της τάξης Hemiptera. Το σώμα του κοριού έχει ωοειδές σχήμα. Επίσης, η ραχιοκοιλιακά τους είναι πεπλατυσμένη, όπως στις ψείρες. Έτσι,με αυτή τη μορφή η κίνηση είναι  με ευκολία στο φτέρωμα ή το τρίχωμα των ξενιστών στους οποίους παρασιτούν.

 Οικολογική καταπολέμηση κοριών.

2. Σειρά έχει η καθαριότητα.

Αρχικά, πλένουμε καλά τα σκεπάσματά μας στο πλυντήριο και καθαρίζουμε την ηλεκτρική σκούπα όλο το κρεβάτι (από το στρώμα έως και το πλαίσιο). Μάλιστα, επειδή οι κοριοί δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών Κελσίου, μία λύση είναι να σιδερώσουμε το στρώμα με το σίδερο ατμού. Ακόμη, η χλωρίνη δεν βοήθα στην αντιμετώπιση τον κοριών. Η χλωρίνη είναι ένα πολύ καλό απολυμαντικό που η χρήση τους είναι για απολύμανση μικροβίων. Παράλληλα, τα κλινοσκεπάσματα τα βάζουμε σε πλυντήριο. Το πλυντήριο σκοτώνει με δυο τρόπους, με το πλύσιμο σε θερμοκρασία και το πνιγμό του κοριών από το νερό και τα απορρυπαντικά. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε πλαστικά καλύμματα (αν και όσο το δυνατόν λιγότερο πλαστικό, τόσο καλύτερα. Πάντως υπάρχουν καλύμματα και από ανακυκλώσιμο πλαστικό) για τα στρώματα και τα μαξιλάρια, ούτως ώστε οι κοριοί να πεθάνουν από ασφυξία.

Βγάζουμε επίσης (αν βοηθάνε οι καιρικές συνθήκες) το στρώμα μας έξω στον ήλιο να αεριστεί. Άπαξ πάντως και εντοπίσουμε κοριούς στο σπίτι καλό θα ήταν να καθαρίζουμε πολύ πιο συχνά από ότι συνηθίζουμε.
Σε περίπτωση που έχουμε σκούπα ατμού, καλό θα ήταν να τη χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε τα έπιπλα, τα χαλιά, τις κουρτίνες (είπαμε, αντέχουν έως τους 60 βαθμούς, μετά εξαφανίζονται). Αν δεν έχουμε τέτοια σκούπα, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης από τις εταιρείες καθαρισμού χαλιών.

3. Αρκετά καλή λύση είναι να βάλουμε

λίγο teatree αιθέριο έλαιο σε πιατάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Το teatree και η ναφθαλίνη είναι ένα πολύ καλό υγιεινό και βιολογικό απωθητικό για τους κοριούς.

4. Ένα πολύ καλό φυσικό απωθητικό για τους κοριούς

είναι επίσης το αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Αναμιγνύουμε 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας με 120ml περίπου νερό. Έχουμε ένα μείγμα με το οποίο μπορούμε να ψεκάζουμε τόσο το σώμα μας όσο και τα ρούχα μας, τα σκεπάσματά μας και ότι άλλο επιθυμούμε. Μπορούμε ακόμα να το χρησιμοποιήσουμε για το τελευταίο ξέβγαλμα των ρούχων ή να ψεκάζουμε τα ρούχα σας όταν τα σιδερώνουμε. Σε περίπτωση που δεν θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα άμεσα, αντί για νερό βρύσης βάζουμε αποσταγμένο νερό.

Χρήση της λεβάντας στο μπάνιο

Λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας μπορούμε να ρίξουμε και την ώρα που κάνουμε αφρόλουτρο, προκειμένου το δέρμα μας να μυρίζει εύμορφα για μας και εντελώς απωθητικά για τους κοριούς.
Η χρήση της , μπορεί να είναι και διαφορετική. Παίρνουμε φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη λεβάντας, προσθέτουμε και λίγο δεντρολίβανο, τα βάζουμε σε τούλινα σακουλάκια και οι κοριοί είναι παρελθόν. Στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε κλωναράκια ευκαλύπτου και μερικά γαρύφαλλα (το μπαχαρικό).

5. Άλλο ένα καλό μείγμα με αιθέρια έλαια είναι το εξής:

Αναμιγνύουμε πολύ καλά σε ένα μπουκάλι 1 φλιτζάνι νερό, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Με το περιεχόμενο ψεκάζουμε αντίστοιχα ότι θέλουμε.
6. Τέλος, στην απώθηση των κοριών βοηθά επίσης η κατανάλωση σκόρδου, καθώς δεν αντέχουν τη μυρωδιά του.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι:

Η εμφάνιση κατά κανόνα είναι στο στρατό, στους κοιτώνες των στρατοπέδων. Γι’ αυτό και η διαμαρτυρία των φαντάρων είναι συχνή.(αλλά, όπως συνήθως, ουδείς πράττει τίποτα). Τους αρέσει να φωλιάζουν στα στρώματα των κρεβατιών, σε σχισμές κιβωτίων, σε ντουλάπες, σε σχισμές τοίχων ή πατωμάτων. Γενικά προτιμούν μέρη σκοτεινά και δροσερά.

Πώς είναι το τσίμπημα του κοριού.

Οι περισσότεροι μπερδεύουμε το τσίμπημα του κοριού με αυτό του κουνουπιού. Επειδή μάλιστα μερικοί δεν εμφανίζουμε κανένα σύμπτωμα από τα τσιμπήματα – σε αντίθεση με άλλους που η φαγούρα είναι μέχρι θανάτου  και με έντονο πρήξιμο  – , οι κοριοί βρίσκουν την ευκαιρία και πολλαπλασιάζονται χωρίς να τους παίρνουμε είδηση…
Το σάλιο πάντως του κοριού μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ, με συμπτώματα όπως έντονο πρήξιμο, διάρροια, ναυτία, ακόμα και πυρετό. Είναι όμως εύκολο να αναγνωρίσει κάποιος τα τσιμπήματα τους, διότι είναι σε μία σειρά, συνήθως 2-3 μαζί σε μία ευθεία. Επίσης, μπορείτε να δείτε στα σεντόνια μικρές σταγόνες αίματος (από τα μικρά βαμπίρ).

Κοριοί τέλος

Με αυτά που περιγράψαμε πιο πανό σημειώνουμε ότι δίνουμε τέλος στην ταλαιπωρία σας με τους κοριούς. Κοριοί τέλος με κόστος από 50 ευρώ.

Δοκιμάστε τους παραπάνω απλούς οικολογικούς τρόπους απώθησης ή εξολόθρευσης κοριών και πιστεύω πως θα βρείτε διέξοδο στο πρόβλημά σας. Aν δεν μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα τηλεφωνήστε  στην ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, ένας γεωπόνος θα σας δώσει οδηγίες για την καταπολέμηση και προσφορά.

 

  • Κοριοί, βιολογικός κύκλος. 
  • Απεντομώσεις ειδικές  τιμές
  • Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες. 

 

Δείτε τα νέα μας site.

1 reply

Comments are closed.