Απολύμανση για κορονοϊό

Απολυμάνσεις για κορονοϊό, Απολύμανση χώρων.

Τι είναι οι απολύμανση χώρων για κορονοϊό; Τρόπος εφαρμογής της απολύμανσης. Που κάνουμε απολυμάνσεις χώρων για κορονοϊό, COVID-19. Ιστορικό για τον κορονοϊό.

Τι είναι οι απολυμάνσεις για το κορονοϊό;

Με οριστικές λύσεις στον τομέα της απολύμανσης η Alpha Απολυμαντική αντιμετωπίζει κάθε σας πρόβλημα απολύμανσης για κορονοϊό.

Όπως έχουμε τονίσει και στο Προφίλ η Alpha Απολυμαντική ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών μας, διαθέτει έμπειρα στελέχη. Χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας μέσα απολύμανσης για κορονοϊό.απολύμανση για τον κορονοϊό

Ο ρόλος της εφαρμογής απολύμανσης για κορονοϊό είναι η μείωση σε αποδεκτά επίπεδα του μικροβιακού φορτίου. Αυτό επιτυγχάνεται με σύγχρονες μεθόδους και σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Τι κάνουμε όταν λέμε απολύμανση για τον κορονοϊό;

Απολύμανση για κορονοϊό αποκαλούμε τη διαδικασία κατά την οποία επιτυγχάνουμε την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών σε αντικείμενα, εργαλεία και επιφάνειες.

Με τη λέξη επιφάνεια εννοούμε την απολύμανση για κορονοϊό του χώρου καθολικά. Όλες τις επιφάνειες, τοίχους, ταβάνια, πατώματα γραφεία, τραπέζια, καρέκλες, πληκτρολόγια, χερούλια σε πόρτες. Σε ένα περιβάλλον παροχής υπηρεσιών υγείας π.χ. μια κλινική, μπορεί να περιλαμβάνει δωμάτια ασθενών, τοίχους, ιατρικά μηχανήματα, κλπ.

Η απολύμανση για κορονοϊό κρίνεται απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιεινής όπως σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά.

Πως εφαρμόζεται η απολύμανση για κορονοϊό COVID-19;

Η απολύμανση για κορονοϊό πραγματοποιείται με εγκεκριμένα απολυμαντικά σκευάσματα και μέσω φορητού ηλεκτροκίνητου ψυχρό εκνεφωτή, Cold fogger. Παράγει αεροδιάλυμα υψηλής ταχύτητας και βαθιάς διείσδυσης. Μέσω της συσκευής γίνεται διασπορά του χημικού διαλύματος, με βάση το νερό. Διοχετεύεται στο χώρο υπό μορφή ψυχρής ομίχλης με σταγονιδίου 0.2-50 Μicro. Με τη χρήση της αναφερόμενης μεθόδου, γίνεται ομοιόμορφη κάλυψη όλου του όγκου. Κάλυψη των αντικειμένων που περιέχονται σε αυτόν με το απολυμαντικό – μικροβιοκτόνο σκεύασμα.

Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και βάση της λίστας του ΕΟΔΥ. Η χρήση τους γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως του σκευάσματος. Ορίζεται από την παρασκευάστρια εταιρεία σε συνάρτηση με την σχετική έγκριση από αρμόδιο Υπουργείο.

απολυμάνσεις για κορονοϊό

Ποιες υπηρεσίες για απολύμανση μπορούμε να σας προσφέρουμε;

Με αίσθηση ευθύνης η Alpha Απολυμαντική σας προφέρει:

 • Ψεκασμό με αντλία χαμηλής πίεσης, για κάλυψη συγκεκριμένων επιφανειών
 • Νεφελοψεκασμό, για την ολική κάλυψη κλειστών χώρων

Λόγω της ραγδαίας εμφάνισης κρουσμάτων του κοροναιού, αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης για κορονοϊό σε:

 • χώρους ψυχαγωγίας
 • μέσα μαζικής μεταφοράς
 • γραφεία
 • επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία.
 • δημόσιους χώρους συνάθροισης
 • σχολικά συγκροτήματα
 • παιδικούς σταθμούς
 • χώρους άθλησης

Πιο κάτω περιγράφουμε το ιστορικό του COVID-19

Ιστορικό COVID-19

Το COVID-19 προκαλείται από ένα νέο είδος κοροναϊού. Οι κοροναϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών που είναι κοινά σε ανθρώπους και σε πολλά διαφορετικά είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων καμηλών, βοοειδών, γατών και νυχτερίδων. Σπάνια, οι κοροναϊοί των ζώων μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους και στη συνέχεια να εξαπλωθούν μεταξύ ατόμων όπως με MERS-CoV , SARS-CoV και τώρα με αυτόν τον νέο ιό, που ονομάζεται SARS-CoV-2.
Ο ιός SARS-CoV-2 είναι ένας ιός betacoronavirus, όπως ο MERS-CoV και ο SARS-CoV. Και οι τρεις από αυτούς τους ιούς προέρχονται από νυχτερίδες. Οι ακολουθίες από ασθενείς των ΗΠΑ είναι παρόμοιες με αυτές που δημοσίευσε η Κίνα, υποδηλώνοντας μια πιθανή, πρόσφατη εμφάνιση αυτού του ιού από μια δεξαμενή ζώων.covid 19

Πρόσφατα, πολλοί από τους ασθενείς στο επίκεντρο της επιδημίας στο Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι, στην Κίνα είχαν κάποια σχέση με μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων, γεγονός που υποδηλώνει εξάπλωση ζώων σε άτομο. Αργότερα, ένας αυξανόμενος αριθμός ασθενών σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν έκθεση σε αγορές ζώων, γεγονός που υποδηλώνει εξάπλωση από άτομο σε άτομο. Η εξάπλωση από άτομο σε άτομο αναφέρθηκε στη συνέχεια εκτός Hubei και σε χώρες εκτός της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρώπης, Αφρικής, Νότιο Αμερικής και Αυστραλίας. Οι περισσότεροι διεθνείς προορισμοί έχουν τώρα συνεχή εξάπλωση της κοινότητας με τον ιό που προκαλεί το COVID-19, όπως και οι Ελλάδα. Η εξάπλωση της κοινότητας σημαίνει ότι ορισμένα άτομα έχουν μολυνθεί και δεν είναι γνωστό πώς ή πού εκτέθηκαν.

Κλινική εικόνα

Η πλήρης κλινική εικόνα του COVID-19 δεν είναι πλήρως γνωστή. Οι αναφερόμενες ασθένειες κυμαίνονται από πολύ ήπιες (συμπεριλαμβανομένων μερικών ατόμων χωρίς αναφερόμενα συμπτώματα) έως σοβαρές, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας που οδηγεί σε θάνατο. Ενώ οι πληροφορίες μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι η πλειονότητα των νόσων του COVID-19 είναι ήπιες, έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις από την Κίνα όπου βρέθηκε σοβαρή ασθένεια στο 16% των ατόμων που είχαν μολυνθεί. Σε μια εβδομαδιαία έκθεση κατά ηλικιακή ομάδα διαπίστωσε ότι το 80% των θανάτων ήταν μεταξύ ενηλίκων 65 ετών και άνω, με το υψηλότερο ποσοστό σοβαρών αποτελεσμάτων να συμβαίνει σε άτομα 85 ετών και άνω. Άτομα με σοβαρές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις – όπως σοβαρές καρδιακές παθήσεις, χρόνια πνευμονική νόσο και διαβήτη, για παράδειγμα – φαίνεται επίσης να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής νόσου COVID-19.

Εκτίμηση κινδύνου

Ο κίνδυνος που δημιουργεί το COVID-19 εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ιού, συμπεριλαμβανομένου του πόσο εύκολα εξαπλώνεται μεταξύ ανθρώπων. η σοβαρότητα της προκύπτουσας ασθένειας • και τα ιατρικά ή άλλα διαθέσιμα μέτρα για τον έλεγχο της επίδρασης του ιού (για παράδειγμα, εμβόλια ή φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν την ασθένεια) και τη σχετική επιτυχία αυτών. Επειδή δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια ή θεραπείες για το COVID-19, οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις γίνονται η πιο σημαντική στρατηγική αντιμετώπισης. Πρόκειται για κοινοτικές παρεμβάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αντίκτυπου της ασθένειας, όπως η κοινωνική απόσταση και η καλή υγιεινή των χεριών.
Όταν εξετάζετε τον κίνδυνο που ενέχει ο COVID-19, είναι χρήσιμο να χωρίσετε αυτόν τον κίνδυνο σε δύο τύπους: τον κίνδυνο έκθεσης και τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου .

Κίνδυνος έκθεσης

 • Περιπτώσεις COVID-19 και περιπτώσεις εξάπλωσης της κοινότητας αναφέρονται σε όλη την χωρά.
 • Άτομα σε μέρη όπου έχει αναφερθεί συνεχιζόμενη κοινοτική εξάπλωση του ιού που προκαλεί COVID-19 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης, με το επίπεδο κινδύνου να εξαρτάται από την τοποθεσία τους.
 • Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη που φροντίζουν ασθενείς με COVID-19 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης.
 • Οι στενές επαφές ατόμων με COVID-19 διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο έκθεσης.
 • Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από επηρεαζόμενες διεθνείς τοποθεσίες όπου συμβαίνει εξάπλωση της κοινότητας, διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο έκθεσης, με το επίπεδο κινδύνου τους να εξαρτάται από το πού ταξίδεψαν.

Κίνδυνος σοβαρής ασθένειας

Με βάση όσα γνωρίζουμε τώρα, τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια από το COVID-19 είναι:

 • Άτομα 65 ετών και άνω
 • Άτομα που ζουν σε γηροκομείο ή σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης
 • Άτομα όλων των ηλικιών με σοβαρές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις

Πανδημία covid-19

Μια πανδημία είναι ένα παγκόσμιο ξέσπασμα ασθενειών. Οι πανδημίες συμβαίνουν όταν ένας νέος ιός εμφανίζεται για να μολύνει ανθρώπους και μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ των ανθρώπων με βιώσιμο τρόπο. Επειδή δεν υπάρχει καθόλου προϋπάρχουσα ανοσία έναντι του νέου ιού, εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι η πρώτη πανδημία που είναι γνωστό ότι προκαλείται από ένα νέο κοροναϊό. Τον περασμένο αιώνα, υπήρξαν τέσσερις πανδημίες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση νέων ιών της γρίπης. Ως αποτέλεσμα, η περισσότερη έρευνα και καθοδήγηση σχετικά με τις πανδημίες είναι συγκεκριμένη για τη γρίπη, αλλά οι ίδιοι χώροι μπορούν να εφαρμοστούν στην τρέχουσα πανδημία COVID-19. Οι πανδημίες της αναπνευστικής νόσου ακολουθούν μια συγκεκριμένη εξέλιξη που περιγράφεται σε ένα « Πλαίσιο Διαλειμμάτων Πανδημίας » Οι πανδημίες ξεκινούν με μια φάση έρευνας, ακολουθούμενη από φάσεις αναγνώρισης, έναρξης και επιτάχυνσης. Η κορυφή των ασθενειών εμφανίζεται στο τέλος της φάσης επιτάχυνσης, η οποία ακολουθείται από μια φάση επιβράδυνσης, κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχει μείωση των ασθενειών. Διαφορετικές χώρες μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις της πανδημίας ανά πάσα στιγμή και διαφορετικά μέρη της ίδιας χώρας μπορούν επίσης να βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις πανδημίας.

 

Βοηθητικά Site