Ψώρα, το άκαρι της ψώρας: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και πώς θα την αντιμετωπίσετε

Το άκαρι της ψώρας δεν τσιμπά, αλά προκαλεί φαγούρα στο σώμα. Οπός φαίνεται και στη φωτογραφία πιο κάτω η ψώρα μπαίνει  μέσα στο δέρμα. Η πρόληψη για την ψώρα γίνετε προσέχοντας της επαφές με τους αρρώστους.  Στην ερώτηση έχω ψώρα τι να κάνω; απαντάμε ότι: Εάν έχετε ψώρα η υποψία ότι έχετε ψώρα απευθύνεται άμεσος σε ένα γιατρό δερματολόγο. Ο γιατρός θα σας δώσει  θεραπεία  με φάρμακα. Το δεύτερο βήμα είναι η απολύμανση του σπιτιού για ψώρα με ειδική απολύμανση.

Ακάρεα – Ψώρα

akarea psorasΤα ακάρεα (Ψώρα) παράσιτα που είναι μικρότερα από ένα χιλιοστό έως μικροσκοπικά αθρόποδα, παρόντα σε όλα σχεδόν γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Τα ακάρεα παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία ως προς την μορφολογία και τον τρόπο ζωής.

Τα περισσότερα είδη των ακάρεων  ζουν ελεύθερα σε νερό, έδαφος ή αέρα.  Άλλα είναι θηρευτικά ή παρασιτικά σε φυτά, γεωργικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, ζώα και άνθρωπο.

Τα ακάρεα που επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου είναι σχετικά λίγα.

Τα ακάρεα είναι υπεύθυνα για:

* Δερματίτιδα ή άλλης μορφής βλάβες ιστών
* Απώλεια αίματος ή άλλων σωματικών υγρών
* Μεταβίβαση παθογόνων μικροορΨώραγανισμών
* Ως παράγοντες αλλεργίας

H ψώρα έχει αιτιολογικό παράγοντα το ακάρι Sarcoptes scabiel.

Το ενήλικα ακάρεα της ψώρας έχουν την ικανότητα να διανοίγουν σήραγγες στην κερατινοειδή στιβάδα του δέρματος με ρυθμό 0.5-5 mm ημερησίως. Τα πρώτα συμπτώματα της ψώρας είναι η εμφάνιση στο δέρμα περιοχών, που είναι ελαφρά κοκκινωπές και σχετικά επηρμένες.

Η μετάδοση της ψώρας από άτομο σε άτομο γίνεται με απλή επαφή. Οι συνθήκες συγχρωτισμού, η σεξουαλική επαφή ή ακόμη και η απλή χειραψία συντελούν στη διάδοσή της.

Η συχνότητα της ψώρας είναι γενικά ψηλότερη μεταξύ των ατόμων σε φυλακές, γηροκομεία και ινστιτούτα με πολλά άτομα σε καθημερινή επαφή και έλλειψη αυστηρών υγειονομικών συνθηκών.

Η πρόληψη της ψώρας απαιτεί θεραπεία των μολυσμένων ατόμων, αποστείρωση των ρούχων και κλινοσκεπασμάτων και προσωπική καθαριότητα.

ΚαταπολέμησΨώραη και αντιμετώπιση

Τη θεραπεία άνθρωπο την κάνουν οι ιατροί, εμείς ως Γεωπόνοι Αναγνωρισμένοι από την Ελληνική Νομοθεσία για αντιμετώπιση προβλημάτων Υγειονομικής Προστασίας μας ενδιαφέρει να ξέρουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αν μας τηλεφωνήσουν να κάνουμε «απολύμανση» σε μια τέτοια περίπτωση (στις περίπτωσης που είχαμε πάντα συστήνουν οι γιατροί δερματολόγοι ).

Επεμβαίνουμε με απολύμανση με χημικά κατασταλτικά με μύωση του πληθυσμού των ακάρεων στο χώρο  με ακαρεοκτώνα εγκεκριμένα σκευάσματα με άριστα αποτελέσματα.
Μαζί με το ακαρεοκτώνο χρησιμοποιούμε και απολυμαντικά με μηχάνημα ultra volume για την καταπολέμηση μικρόβιων που μεταδίδονται με την άκαρι της ψώρας.
Η εφαρμογή για την ψώρα χρειάζεται ειδική φόρμα , «εδικά παπούτσια», γάντια, και μηχάνημα Ultra Volume για να διεισδύσει παντού το ακαρεοκτώνο και αν είναι δυνατών να αφήσει στο χώρο μηδέν ακάρεα.
1. Μετά την εφαρμογή δίνουμε οδηγίες για την συμπεριφορά του ακαρεοκτώνου που χρησιμοποιήσαμε.
2. Εφόσον έχουμε απομακρυνθεί από το μολυσμένο χώρο, βγάζουμε τα «παπούτσια» τη φόρμα και τελευταία τα γάντια, όλα αυτά τα βάζουμε σε ένα σακούλι νάιλον σκουπιδιών, τα πετάμε όχι σε κάδο απλό σκουπιδιών αλλά σε ειδικούς κάδους στο πιο κοντινό νοσοκομείο. Αυτό το κάνουμε για να μειώσουμε περαιτέρω μολύνσεις από την άκαρι της ψώρας.

Η Alpha Απολυμαντική προσφέρει τη χρήση υπηρεσίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων με όλα τα είδη εντόμων ή παράσιτα στο σπίτι. Η υπηρεσία μας είναι γρήγορη, αποτελεσματική, οικονομική και προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένεια και τα κατοικίδιά σας στο σπίτι και την επιχείρηση σας .
Αν ανησυχείτε ότι ενδεχομένως αντιμετωπίζετε πρόβλημα με ακάρεα, σφήκες, κοριούς, ψήλους ή οποιοδήποτε άλλο έντομο και θα θέλατε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από γεωπόνο εντομολόγο της Alpha Απολυμαντικής,
Καλέστε μας 210 82 52 777.

Ακάρεα τριχών προσώπου

Ακάρεα τριχών προσώπουΤο είδος Demodex flliculorum είναι κοσμοπολίτικο παράσιτο του ανθρώπου.

Αυτό το είδος άκαρης είναι ενδοπαράσιτο στους θυλάκες των τριχών του προσώπου, κυρίως των βλεφαρίδων και των τριχών γύρω από τη μύτη. θεραπευτική αγωγή είναι σπάνια αναγκαία.

 Ερυθρά ακάρεα

Είναι παράσιτα σε ζώα και άνθρωπο. Τα ακάρεα αυτά είναι ανθρωπόφιλα προσκολλώνται στα πόδια και στις περιοχές του σώματος, όπου τα ρούχα είναι σφικτά όπως είναι η μέση και τα γεννητικά όργανα. Leptotrombidium delienese. L, akamushi.

Αλλεργιογόνα ακάρεα (Dust-mites)

Ως συστατικά της οικιακής σκόνης Dermatophagoi desfarinae, D. Pteronyssinus. Η παρουσία των ακάρεων στο οικιακό περιβάλλον προκαλεί αναπνευστική αλλεργία, άσθμα, (ρινίτιδα) και δερματίτιδα του προσώπου και του τριχωτού της κεφαλής.

Τα αλλεργιογόνα ακάρεα δΑλλεργιογόνα ακάρεα (Dust-mites)είχνουν προτίμηση στα στρώματα, κουβέρτες, μαξιλάρια, καναπέδες και χαλιά. Για τον έλεγχο των αλλεργιογόνων ακάρεων δεν συνιστάται η χρήση χημικών ουσιών.

Ο έλεγχος των αλλεργιογόνων ακάρεων γίνεται σήμερα άλλους μεθόδους.

Η μέθοδο της γιαγιάς, χωρίς έξοδα.

Παλιά οι γιαγιάδες και οι νοικοκυρές σε μια μέρα ηλιόλουστη – χειμώνα ή και καλοκαίρι έκαναν γενικό καθαρισμό του σπιτιού. Έβγαζαν τα στρώματα, τα μαξιλάρια παπλώματα χάλια και άλλα, στο ήλιο, τα χτυπούσαν με ραβδί και τα άφηναν για μερικές ώρες.
Έτσι σκοτώνονταν χωρίς να ξέρουν τα ακάρια της σκόνης και πολλά άλλα μικρόβια.
Με έναν εξαερισμό του σπιτιού
μια με δυο φορές την ημέρα είναι καλό για την εξυγίανση του αέρα του σπιτιού.

 

 

Διττέ τα νέα μας site.