Επιπτώσεις από τους ψύλλους

Επιπτώσεις από τους ψύλλους. Οι ψύλλοι από τον άνθρωπο φεύγουν με χημική καταπολέμηση με φάρμακα. Τα τσιμπήματα ψύλλου σε μωρό ή σε εγκυμονούσα  αλλά και γενικά η καταπολέμηση εάν υπάρχουν μόρα η έγκυες στο σπίτι θέλει πολύ προσεχή. Πολλές φόρες τα τσιμπήματα των ψύλλων έχουν παρενέργειες, χρειάζεται επίσκεψη σε γιατρό. Οι ψύλλοι από τα μαλλί φεύγουν με καλό πλύσιμο ή και με φάρμακο με συνταγή γιατρού.

Οι επιπτώσεις από τους ψύλλους  και η υγειονομική σημασία των ψύλλων είναι σημαντική, παρόλο που ελάχιστα είδη προκαλούν προβλήματα υγείας. Παρουσιάζουν ενδιαφέρων τα είδη που παρασιτούν στα κατοικίδια, γάτες, σκύλους και παραγωγικά ζώα, πρόβατα, γίδες, βοοειδή. Τα συμβιωτικά τρωκτικά και ως εκ τούτου έχουν εύκολη πρόσβαση στον άνθρωπο.Επιπτώσεις από τους ψύλλους

Επιπτώσεις από τους ψύλλους στη Δημόσια Υγεία & Συμβουλές

Οι ψύλλοι, η αντιμετώπιση στο σπίτι γίνεται με «απολύμανση» τα ρούχα που είναι μολυσμένα από ψύλλους τα πλένουμε στο πλυντήριο. Τα καθαρά στεγνά ρούχα τα απομονώνουμε σε τσουβάλια ναύλων σε ένα χώρο του σπιτιού.

Συμπτώματα τσιμπημάτων από ψύλλους

Οι ψύλλοι στο άνθρωπο ανεβαίνουν από τα πόδια. Τα συμπτώματα είναι μικρές κηλίδες στο δέρμα με μαύρο στίγμα στην κορυφή του τσιμπήματος . Εάν οι ψύλλοι έχουν φτάσει στα μαλλιά του ανθρώπου τότε το τα μαλλιά πρέπει να ψεκαστούν με φάρμακο που συστήνει ο γιατρός.  Η αντιμετώπιση του ψύλλων οικολογικά (κάντε κλικ εδώ) μειώνει το πληθυσμό των ψύλλων, η χημική μέθοδο με εγκεκριμένα φάρμακα δίνη οριστική λύση στην καταπολέμηση των ψύλλων.

Επιπτώσεις από τους ψύλλους στη Δημόσια Υγεία & Τα τσιμπήματα των ψύλλων στον άνθρωπο

Τα τσιμπήματα των ψύλλων του ανθρώπου είναι επώδυνα και ενοχλητικά. Για την αντιμετώπιση τσιμπημάτων από ψύλλους απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο. Για την καταπολέμηση  απευθυνθείτε σε μια υπεύθυνη εταιρία απεντομώσεων  που να δίνη εγγύηση στη καταπολέμηση ψύλλων.

Το σάλιο που εισάγουν στο τραύμα προκαλεί αντίδραση του δέρματος. Το τσίμπημα εκδηλώνεται ως ερύθημα, οίδημα και έντονο κνησμό με διάρκεια ημερών. Το σημείο του τσιμπήματος εμφανίζει μια χαρακτηριστική μικρή μαύρη κηλίδα, που περιβάλλεται από διογκωμένο και κοκκινωπό δέρμα .

Επιπτώσεις από τους ψύλλους στη Δημόσια Υγεία και οι λοιμώξεις που μεταδίδουν

Οι σημαντικότερες λοιμώξεις που μεταδίδονται με τους ψύλλους στον άνθρωπο είναι η πανώλη, ο ενδημικός τύφος και η νόσος εξ ονύχων της γαλής
Οι ψύλλοι είναι επίσης ενδιάμεσοι ξενιστές ορισμένων σκωλήκων. Δυο από αυτούς είναι οι πλατυέλμινθες Dirylidium caninum – σκύλος γάτα και Hymenolepis diminuta που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να μολύνουν νήπια και μικρά παιδιά μετά από τυχαία κατάποση μολυσμένων ψύλλων. Ορισμένα είδη ψύλλων είναι εν δυνάμει οι αποδεδειγμένα ενδιάμεσοι μεταβιβαστείς μικροοργανισμών στο αίμα . Μεταδίδουν πρωτόζωα, βακτηρία, ρικέτσιες και ιούς μεταξύ θηλαστικών ζωών, αλλά μονό βακτηρία και ρικέτσιες στον άνθρωπο.

Οι ψύλλοι και τα μικρόβια

Από ψύλλους έχουν απομονωθεί σε ορισμένα μέρη του κόσμου το βακτήριο της τουλαραιμίας, Francisella tularenssis, της ψευδοφυματiωσης – Yersinia pseudotuberculosis, της λιστερίωσης – L. monocytogenes, της βρουκέλλωσης – B melitensis και σαλμονέλωσης – S.enteritidis, S. typhimurium. Η δυνατότητα της μετάδοσης τους στον άνθρωπο δεν είναι γνωστή. Θα μπορούσε να γίνει μηχανικά μέσω των μολυσμένων στοματικών μορίων, με το σάλιο, με παλινδρόμηση από τον εντερικό σωλήνα ή με μολυσμένα περιττώματα. Γενικά, οι ψύλλοι δεν έχουν τόσο στενή και μακροχρόνια σχέση με τους μικροοργανισμούς, όπως τα κουνούπια, οι κρότωνες ή τα ακάρεα. Κανένας παθογόνος οργανισμός δεν εξελίσσεται έξω από τον εντερικό σωλήνα των ψύλλων με μονή εξαίρεση τη ρικέτσια του ενδημικού τύφου , που μεταδίδεται μέσω των ωοθηκών και από στάδιο σε στάδιο .

Διττέ τα νέα μας site.