Καταπολέμηση κοριών στρωμάτων

Αν έχετε τσιμπήματα από κοριούς πρέπει άμεσα να τηλεφωνήσετε σε μια αδειοδοτημένη εταιρία έλεγχου παρασίτων. Σε αυτό το άρθρο περιγράφουμε την καταπολέμηση των κοριών και απαντάμε στις εξής ερωτήσεις:

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τους κοριούς;

Ποια είναι καλύτερη λύση η χημική ή οικολογική μέθοδος απεντόμωσης;

Ποιες είναι οι τιμές της καταπολέμησης;

Η χημική αντιμετώπιση των κοριών είναι η καλύτερη λύση

Η καταπολέμηση κοριών με χημικά υγειονομικής σημασίας, ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον , είναι η καλύτερη λύση. Τα φάρμακα αυτά είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εσωτερικούς χώρους.

Μέτα από πολλά χρόνια εμπειρίας έχουμε διαπιστώσει ότι άλλες λύσεις όπως οι βιολογικές και θερμικές μέθοδοι έχουν αποτύχει.

Πηγές Προσβολής Κοριών

Καταπολέμηση κοριών

Η πιο συνηθισμένη πηγή προσβολής από κοριούς είναι τα ξενοδοχεία στα οποία υπάρχουν εστίες κοριών.  Οι κοριοί ή τα αυγά τους μεταφέρονται στην οικία με τα ρούχα ή τις αποσκευές.

Επίσης άλλες πηγές προσβολής μπορεί να είναι τα λεωφορεία , τα αεροπλάνα και τα πλοία .

Μετρά προστασίας για την καταπολέμηση κοριών στρωμάτων

Τα ρούχα τα οποία είχαμε σε ένα ταξίδι και τις αποσκευές στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλό είναι να τα αφήνουμε στο μπαλκόνι ή να τα απομονώσουμε σε σακούλες ναύλων στο μπάνιο. Να τηλεφωνήσουμε σε μια εταιρία έλεγχου παρασίτων. Ενδεχομένως. να χρειαστεί τα ρούχα ή και οι αποσκευές να πλυθούν και να υποβληθούν σε κάποια άλλη εφαρμογή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλή από την μόλυνση.

Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί  στο χώρο των αποσκευών σε  αεροδρόμια  ή σε  πλοία  να υπάρχουν κοριοί. Έτσι, οφείλουμε να δίνουμε προσοχή στο χώρο άλλα και στο είδος της αποσκευής. Οι αποσκευές ταξιδιού καλό είναι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερο ραφές. Στο ξενοδοχείο οι αποσκευές να παραμένουν κλειστές και κατά την αποχώρηση από το ξενοδοχείο είναι σημαντικό να ελέγχονται καλά.

Μέθοδοι καταπολέμησης κοριών

  • Καταπολέμηση κοριών με καθολικό ψεκασμό ή ψυχρό εκνεφωτή (Cold Fogger).

    .

Η καταπολέμηση κοριών σε ξενοδοχεία ή στο σπίτι γίνεται με επανειλημμένες εφαρμογές υπολειμματικών ψεκασμών σε σημεία που είναι καταφύγια κοριών όπως τα κρεβάτια, οι ραφές των στρωμάτων και όλη η οικία γιατί τα αυγά βρίσκονται παντού στο σπίτι. Γι΄αυτό το λόγο γίνεται απεντόμωση με υπολειμματικούς ψεκασμούς με ψεκαστήρα χαμηλής πιέσεως ή ψυχρού εκνεφωτή εντός του χώρου-δωματίου με φάρμακο, εντομοκτόνο, σκεύασμα δημοσιάς υγείας εγκεκριμένο για τη καταπολέμηση των εντόμων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης τους (ωό, προνύμφη, νύμφη, ακμαίο). Οι ψεκασμοί θα πρέπει να εκτελεστούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (απαιτούνται τουλάχιστον τρεις ψεκασμοί σε διάστημα 21 ημερών).

  • Fumigation – Υποκαπνισμός

Είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος με εγγυημένη αποτελεσματικότητα για την εξάλειψη των κοριών. Σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους όπως τα κοντέινερ μπορούμε να απεντομώσουμε στρώματα μολυσμένα με  κοριούς. Τον υποκαπνισμό – fumigation για τους κοριούς μπορεί να τον εφαρμόσουμε σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους στο χώρο του πελάτη, σε ξενοδοχεία ή σε σπίτια αρκεί να πληρούνται μερικές προϋποθέσεις. Είναι μια από της καλύτερους μεθόδους γιατί καταπολεμά ριζικά τους κοριούς ενήλικους και τα αυγά αυτών.

Υπηρεσίες καταπολέμησης κοριού από την Alpha Απολυμαντική

Η Alpha Απολυμαντική προσφέρει τη χρήση υπηρεσίας καταπολέμηση κοριών στρωμάτων για την αντιμετώπιση προβλημάτων με όλα τα είδη μυζητικών εντόμων ή άλλα παράσιτα στο σπίτι. Η υπηρεσία μας είναι αποτελεσματική, οικονομική, γρήγορη και προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένεια και τα κατοικίδια σας.
Σε κάθε εφαρμογή ο υπεύθυνος επιστήμονας κατά την επίσκεψή του θα σας δώσει ανάλογα με την περίπτωση και τις σχετικές οδηγίες για τον χειρισμό του προσβεβλημένου χώρου, των ρούχων κ.λ.π

 

Δείτε τα νέα μας site.