Κατσαρίδες Ενημέρωση

Οι κατσαρίδες βγαίνουν από ρωγμές κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας.  Τα αβγά τα κουβαλάνε μαζί τους σε έναν σάκο.  Παλιά τις μικρές κατσαρίδες  της  κουζίνας  τις καταπολεμούσαμε με σπρέι , είχαμε μικρά αποτελέσματα στη αντιμετώπιση.  Σήμερα στο σπίτι οι κατσαρίδες οι ξανθιές στη κουζίνα εξολοθρεύονται  με απεντόμωση με gel. Οι απεντομώσεις στα καταστήματα εστίασης πρέπει να εφαρμόζονται από έμπυρο προσωπικό.

Βιολογικώς κύκλος από αυγά σε ενήλικες, είδη κατσαρίδας, τα φάρμακα για την εξόντωση.

ΚατσαρίδεςΕίναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: Βλαττοειδή (Blattodea, Blattaria). Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων και υπάρχει σε όλον το κόσμο.

Είδη κατσαρίδας

Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδας που ταξινομούνται σε 6 βασικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται επί 150 είδη , στην Ελλάδα είκοσι κ,α.

Υγειονομική  σημασία

Διαβάστε περισσότερα:

Είναι γνωστοί φορείς σοβαρών ασθενειών, όπως, της δυσεντερίας, της σαλμονέλας, της γαστρεντερίτιδας. Τα περιττώματα κατσαρίδων μολύνουν τα τρόφιμα και διαδίδουν τους παθογόνους οργανισμούς με τις εκκρίσεις και τα τους.

Μεγαλώνοντας στις φάσεις από αυγό σε τέλειο έντομο απορρίπτουν το δέρμα τους τακτικά. Το απορριμμένο δέρμα μεταφέρεται μέσω του αέρα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθματικές αντιδράσεις. Ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως, τους ηλικιωμένους και στα παιδιά, τους ανθρώπους με βρογχικές ασθένειες.

Είδη κατσαρίδαςΤρώνε σχεδόν οποιαδήποτε οργανική ουσία. Με την είσοδό τους στους χώρους, θα αναζητήσουν τροφή θα την βρουν στα σκουπίδια. Σε περίπτωση που δεν βρίσκουν τροφή τρώνε τα περιττώματα η μια της άλλης και τις νεκρές κατσαρίδες. Έχοντας κατσαρίδες στο χώρο παρατηρούμε μικρά στίγματα μαύρα, σαν κόκκους τριμμένου μαύρου πιπεριού στα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι ένδειξη περιττωμάτων κατσαρίδων οι οποίες φωλιάζουν και διαβιούν στη γύρω περιοχή.

Κρύβονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στα σκοτεινά, θερμά, καταφύγια που έχουν βρει, όπως, στις ρωγμές τοίχων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα βγουν από τα καταφύγια τους σε αναζήτηση τροφής. Εάν βλέπετε τις κατσαρίδες στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχετε σοβαρό πρόβλημα.

Καταπολέμηση κατσαρίδας

Παλιά τις κατσαρίδες είτε μεγάλες είτε μικρές ξανθιές της καταπολεμούσαν με βορικό οξύ. Σήμερα οι εταιρίες παραγωγής φάρμακων μας προσφέρουν επιλεκτικά φάρμακα. Για τις μικρές ξανθιές κατσαρίδες το Gel ή ζελέ, τζελ.

Καταπολεμηση κατσαριδας 

Με συνεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στον τομέα αυτό και εφαρμογή σύγχρονων προγραμμάτων δίνουμε λύσεις :

 • οικολογικές,
 • οικονομικές και αποτελεσματικές για οποιοδήποτε πρόβλημα και σε οποιοδήποτε χώρο.
Για την καταπολέμηση της κατσαρίδας.
 • Εφαρμόζουμε υπολειμματικούς ψεκασμούς με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης.
 • εφαρμογή ειδικού κατσαριδοκτόνου gel, ιδιαίτερα αποτελεσματικού για την καταπολέμηση της ψιλής ξανθιάς κατσαρίδας των τροφίμων (Blattella Germanica),
 • τοποθέτηση μη τοξικών παγίδων με ειδικά τροφοελκυστικά,
 • εφαρμογές υπέρμικρου όγκου με κατάλληλους εκνεφωτήρες, εφαρμογές αερολύματος και ότι άλλο νέο και σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της παρασιτοκτονίας .

Η καταπολέμηση των κατσαρίδων, αποτελεί:

 • μια συνεχή προσπάθεια από επιστήμονες και εταιρίες παραγωγής φαρμάκων
 • σε τελευταία φάση από τις εταιρίες που ασχολούνται με την απεντόμωση, απολύμανση γιατί έχει ιδιαίτερη υγειονομική σημασία.
Οι κατσαρίδες  αποτελούν:
 • φορείς πολλών παθογόνων μικροοργανισμών (μύκητες, βακτήρια, ιούς,),
 • οι οποίοι προκαλούν αρρώστιες στους ανθρώπους , από απλές τροφικές δηλητηριάσεις, γαστρορραγίες, αλλεργίες έως και αναπνευστικά προβλήματα.
Οι μέθοδοι  που εφαρμόζουμε και σκευάσματα είναι:
 • οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον,
 • απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και τα θερμόαιμα αλλά με τοξικότητα για τα έντομα.

Είμαστε μια εταιρία  που μπορεί δόση  την πιο ασφαλή και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των κατσαρίδων. Διαθέτη  εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτει η εταιρεία, με την συνεχή ενημέρωσή μας γύρω από τις εξελίξεις στα παρασιτοκτόνα

 

Διττέ τα νέα μας site.