μικρή κατσαρίδα

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας.

Οι κατσαρίδες όπως η μικρή ξανθιά κατσαρίδα της κουζίνας, “Γερμανική”, αναπαράγεται στο διαμέρισμα. Επίσης αναπαράγεται σε εστιατόρια, σε ζαχαροπλαστεία, σε φούρνους και γενικά σε όλα τα καταστήματα μαζικής εστίασης.

Άλλα είδη κατσαρίδας.

Άλλα είδη κατσαρίδας είναι η αμερικάνικη κατσαρίδα (periplaneta americana), ανατολική κατσαρίδα (blatta orientalis) ή αλλιώς της ονομάζουμε φτερωτές κατσαρίδες. Για αυτά τα είδη γράφουμε στο άρθρο “Κατσαρίδες κοινοχρήστων χώρων πολυκατοικίας”. Η αντιμετώπιση των κατσαρίδων αυτών διαφέρει από την αντιμετώπιση της blattella germanica ή αλλιώς γερμανική κατσαρίδας. Στο παρόν άρθρο μπορείτε να διαβάσετε για την αντιμετώπιση τους. Μικρή ξανθιά κατσαρίδα, Κουζίνας κάντε κλικ εδώ.

Από που εισέρχονται και εξέρχονται οι μικρές κατσαρίδες στο σπίτι:

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίνας μπαίνει στο σπίτι από τις ρωγμές πόρτα, τα παράθυρα, από το φωταγωγό ή με χαρτοσυσκευασίες που φέρουμε στο σπίτι ή τα καταστήματα. Η απολύμανση της μικρής κατσαρίδας και γενικά οι απολυμάνσεις είναι απαραίτητες σε όλους του χώρους διότι οι κατσαρίδες είναι πηγή ασθενειών.

Χαρακτηριστικά

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίνας εχει μήκος σώματος 1-1,5 cm και φτερά που καλύπτουν όλη την κοιλιά του αρσενικού. Τα θηλυκά δε αφήνουν τα τελευταία τμήματα της κοιλιάς ακάλυπτα. Στο πρωνότο του θώρακα φέρει 2 επιμήκεις και παράλληλες σκοτεινού χρώματος γραμμές ή λωρίδες. Είναι το πιο κοινό είδος στις κουζίνες σπιτιών και σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα, Κουζίνας

Το θηλυκό έχει διάρκεια ζωής 6-7 μήνες και στο διάστημα αυτό εναποθέτει 4-6 ωοθήκες,κάθε μια με 28-56 αυγά.Ο βιολογικός κύκλος συμπληρώνεται με 6 εκδύσεις σε 2-3 μήνες

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίνας - 2

Χώρος που τρέφεται.

Κύριος χώρος που τρέφεται η ξανθιά κατσαρίδα είναι η κουζίνα. Η ξανθιά κατσαρίδα παραμένει και πολλαπλασιάζεται στο διαμέρισμα και μπορεί να περάσει και σε άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Με τι τρέφεται η μικρή κατσαρίδα.

Οι κατσαρίδες εμφανίζονται κυρίως τις νυκτερινές ώρες προς αναζήτηση τροφής. Η μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίναςαυτό το σιχαμερό έντομο,τρέφεται με υπολείμματα τροφών και οποιεσδήποτε οργανικές ουσίες δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο. Η κατσαρίδα δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις ζαχαρούχες και αμυλούχες τροφές.

Η κατσαρίδα μολύνει τα πάντα. Με τις ακαθαρσίες της, τα αυγά της, το πτώμα της αλλά και με το δύσοσμο υγρό που εκκρίνει από το σώμα.

Ανθεκτικότητα στα φάρμακα

Η Μικρή ξανθιά κατσαρίδα  αποκτάει εύκολα ανθεκτικότητα στα φάρμακα, πολλαπλασιάζεται γρήγορα, της αρέσουν τα υγρά, ζεστά, σκοτεινά μέρη και είναι νυκτόβια με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η καταπολέμησή της με ερασιτεχνικούς τρόπους.

Μέσα καταπολέμησης της κατσαρίδας

Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται “πως θα φύγουν επιτέλους αυτές οι κατσαρίδες;”. Είναι ευρέως γνωστό για κάθε άνθρωπο που έχει έρθει αντιμέτωπος με τις κατσαρίδες ότι η αντιμετώπιση είναι δύσκολη και κουραστική και συχνά χωρίς αποτελέσματα. Η μόνη λύση είναι η ανάθεση της εξολόθρευσης της κατσαρίδας σε ειδικούς με εγκεκριμένα και αποτελεσματικά φάρμακα. Στην Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας χρησιμοποιείται το gel φάρμακο για κατσαρίδες το οποίο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

 

Καλέστε μας άμεσα !

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι έχετε προσβληθεί από μικρή κατσαρίδα καλέστε μας και θα δώσουμε λύση 100% με εγγύηση ότι εάν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί μέσα σε 20 μέρες θα επαναλάβουμε την εφαρμογή χωρίς χρέωση. 

 

Δείτε τα νέα μας site.