myges

Μύγες

Μύγες στο σπίτι εξοχικό και Αντιμετώπιση, καταπολέμηση μύγας με παγίδα δίνη μικρά αποτελέσματα. Για την αντιμετώπιση των μυγών εφαρμόζουμε  χημικούς μεθόδους με φάρμακα ελκυστικά. Εάν υπάρχουν  πολλές μύγες στο σπίτι, στην ερώτηση σας  πως θα διώξω τις μύγες από το σπίτι ή επιχείρηση μου.Απαντούμε: μόνο  με επαγγελματική αντιμετώπιση.

Διαβάστε περισσότερα:
 Μυγάκια φρεατίων  αποχετεύεις

Ενημέρωση για τις μύγες.

Η μύγα (Musca domestica Linnaeus, 1758) είναι έντομο της τάξης των δίπτερων. Η μύγα μπορεί να αναπαράγεται με εξαιρετική ευκολία τόσο εξαιτίας της ικανότητάς της να εναποθέτει αυγά στο εσωτερικό οποιουδήποτε υλικού βιολογικής φύσης το οποίο αποσυντίθεται, τόσο όσο και χάρη στην ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι προ νύμφες και γίνονται ενήλικες, με τη σειρά τους ικανές να αναπαραχθούν: περίπου 10 μέρες.Το ενήλικο έντομο της μύγας χρησιμοποιεί για να τραφεί την προβοσκίδα. tn_2Οι στερεές τροφές ραντίζονται με σάλιο για να διαλυθούν και κατόπιν ρουφιούνται από την προβοσκίδα. Παρότι πρόκειται για οικιακές μύγες, συνήθως περιορισμένες σε κατοικημένο από ανθρώπους περιβάλλον, αυτά τα έντομα μπορούν να πετάξουν μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο που γεννήθηκαν. Η μύγες δραστηριοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ αναπαύονται στις γωνίες των δωματίων ή «κολλημένες» στις οροφές (ταβάνια).

Ο βιολογικός κύκλος της οικιακής μύγας.

Ο βιολογικός κύκλος της οικιακής μύγας αποτελείτε από αυγό, την προνύμφη, τη νύμφη και την ενήλικη θηλυκή και αρσενική. Η διάρκεια ζωής της μύγας υπό άριστες διατροφικές και περιβαλλοντικές συνθήκες είναι 8-10 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να εναποθέσει έως και 1000 αυγά (150-200 τη φορά κάθε 3-4 μέρες). Ο αριθμός των μικροοργανισμών που έχουν οι μύγες στο σώμα τους ξεπερνά το 1.000.000 (είναι υπεύθυνες για την εκδήλωση διάφορων ασθενειών όπως σαλμονέλωση, δυσεντερία , τέτανο κ. ά).

ΜύγεςΕίδη ενοχλητικών μυγών

  • Οικιακές Μύγες – τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6-7mm. Τα θηλυκά έντομα των μυγών τοποθετούν 200-600 αυγά.
  •  Τα αυγά τα τοποθετούν σε κάθε είδους οργανική ουσία σε αποσύνθεση.
  • και η οποία θα αποτελέσει την τροφή για την ανάπτυξη των προ νυμφών.
  • Προσελκύονται από τρόφιμα που δεν είναι προφυλαγμένα ή από οργανικά υγρά απόβλητα.
  • Κρεατόμυγες – Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6-12mm, χρώματος συνήθως μεταλλικό μπλε ή πράσινο αλλά υπάρχουν και μαύρες η γκρι.Παρουσία σημαντικού αριθμού από κρεατόμυγες εντός της οικίας συχνά υποδηλώνει την ύπαρξη νεκρού ζώου.
  • Μαύρα μυγάκια στη κουζίνα και μπάνιο …Τα μαύρα μυγάκια πολλές φορές τα βρίσκουμε στο μπάνιο στη κουζίνα, στα φυτά, και σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Τα μαύρα μυγάκια η μυγάκια των φρούτων (drosophila melanogaster), είναι μικρά μυγάκια με μήκος περίπου 3-8 χιλιοστά.
  • Κουνούπια…. Τα κουνούπια μαζί με την οικιακή μύγα και τις κατσαρίδες είναι περισσότερο γνωστά κι από τα πλέον ενοχλητικά έντομα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων με Μύγες

Οι μύγες γίνονται ενοχλητικές όταν πετούν μέσα στην οικία, ιδίως όταν αυτές είναι πολλές. Ωστόσο κάποια από τα είδη των μυγών είναι δυνατόν να δημιουργήσουν προβλήματα και στην υγεία μας. Υπάρχουν όμως σύγχρονες μέθοδοι, σκευάσματα και εξοπλισμός που μπορούν να μειώσουν δραστικά τους πληθυσμούς της μύγας.

ειδικά μετά από εκτεταμένες και τακτικές επεμβάσεις με αντλίες ψεκασμού στους εξωτερικούς χώρους οι οποίες δίνουν ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι βιομηχανίες τροφίμων. Για τις μύγες μπορούμε να βάλουμε έντομο παγίδες με αυτοκόλλητη επιφάνεια για την εξόντωση ιπταμένων εντόμων. Επάλειψη των επιφανειών με εντομοκτόνα ελκυστικά.

Επαγγελματική καταπολέμηση Ιπταμένων Εντόμων

Παρότι προϊόντα για χρήση στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα μυγών, πολλές φορές θα χρειαστεί επαγγελματική υπηρεσία ελέγχου παρασίτων για μεγαλύτερες ή πολλαπλές μολύνσεις.
Οι επιστήμονες της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ γνωρίζουν τις συνήθειες κάθε είδους παρασίτου και διαθέτουν μια σειρά ισχυρών εντομοκτόνων για την αντιμετώπιση τους.

 

Δείτε τα νέα μας site.