Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα

Οι Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα είναι πάντα πιθανή σε ένα σπίτι είτε είναι σαράκι είτε είναι τερμίτες ή μυρμήγκια ξύλου. Πολλά σαράκια προσβάλουν το ξύλο στα δάση, αλλά ευτυχώς λιγότερα το προσβάλλουν σε κατοικίες. Οι οπές από έντομα που προσβάλουν το ξύλο στα δάση συγχέονται με αυτές που προκαλούνται από ξυλοφάγα έντομα κατοικημένων χωρών. Συνήθως οι οπές από τα ξυλοφάγα έντομα των δασών είναι γνώστες ως «καρφίτσας» ή «σκαγιών» και δημιουργούνται από έντομα της οικογένειας Platypodidae και Scolytidae.

Διαβάστε περισσότερα:
Ξυλοφάγα έντομα
Σαράκι
Ειδή σαρακιού, σαράκι του σκληρού και μαλακού ξύλου
Κύκλος ζωής του σαράκι
Καταπολέμηση σαράκι ξύλου
Τερμιτες
Υπόγειοι Τερμίτες, Τερμίτες ξηρού ξύλου, Τερμίτες Υγρού Ξύλου
Καταπολέμηση τερμιτών
Καταπολέμηση τερμιτών στη Ελλάδα
Πιθανότητες προσβολής ξύλου από έντομα

Πώς διακρίνουμε τις προσβολές;

Όταν το ξύλο αποξεραίνετε αρκετά για την χρήση ως ξυλιά ή για έπιπλα η προνύμφη του σαρακιού νεκρώνετε .  Αυτό δεν εννοεί ότι δεν θα έχουμε νέες  Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα. Είναι απαραίτητο να διακρίνουμε τα κατάλοιπα προηγούμενον προσβολών από τα σημάδια δράσεως των ξυλοφάγων σαρακιών.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στις Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα είναι εγκεκριμένα για εφαρμογές σε κατοικημένους χώρους. Η προστασία ξύλου από σαράκι του ξύλου γίνονται με εκνεφώσεις με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (cold fogger), καλύπτουν το χώρο ολοκληρωμένα δημιουργώντας ένα φιλμ πανό στο ξύλο και μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής. Η μέθοδος εφαρμόζεται συχνότερα για την προληπτική αντιμετώπιση για την Προστασία ξύλου από σαράκι ξύλου και δεν έχει κατασταλτικό χαρακτήρα.

  • Καταστρέφει τα αυγά του σαρακιού και
  • δεν τα αφήνει να εκκολάπτουν, σταματά της νέες μόλυνσης από σαράκι.

Εφαρμογή Σκευασμάτων Διαποτισμού του ξύλου – Προστασία ξύλου από σαράκι:

Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα σκευάσματα με εντομοκτόνο δράση, που έχουν την ικανότητα να εισχωρούν σε βάθος στους πόρους του ξύλου το ποίο δεν είναι βερνικωμένο και δημιουργοί συνθήκες για την προστασία του ξύλου από το σαράκι. Η επικάλυψη πραγματοποιείται με μηχανικά μέσα ή με ειδικά ψεκάστηκα μηχανήματα για την απεντόμωσης μεγάλων χώρων.
Οι δυο μέθοδοι έχουν στόχο να προστασία του ξύλου από το σαράκι σε στέγες πατώματα από νέες μόλυνσης από το σαράκι επίσης απαραίτητες προληπτικά σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, όπου υπάρχουν πεύκα κοντά στο σπίτι, σπίτια με στέγες ξύλινες μέσα στα δάση κτλ.

Το σαράκι του επεξεργασμένου ξυρού ξύλου είτε είναι μαλακό ξύλο είτε είναι σκληρό ξύλο, είναι πολλά είδη, ως κινώ χαρακτηριστικό είναι ότι:
• Σε κάθε οπή υπάρχει μια προνύμφη.
• Πολλά είδη σαρακιού διακρίνονται από την σκόνη που βγάζουν από οπές .
• Μερικά είδη σαρακιού κάνουν θόρυβο το χαρακτηριστικό θόρυβο του σαρακιού.
Προσβολές από ξυλοφάγα έντομαΜια άλλη κατηγορία ξυλοφάγων εντομών και πραγματικός εχθρός του κατασκευασμένου ξύλου είναι οι τερμίτες οι οποίοι εμφανίζονται εφόσον έχουν προχώρηση αρκετά στην ζημιά, και θα προχώρηση περαιτέρω αν δεν πάρουμε μέτρα προστασίας και καταπολέμησης. Οι τερμίτες εμφανίζονται:
• Βλέπουμε μυρμήγκια με φτερά στο σπίτι μας.
• Το πάτωμα έχει διαφορετικό ήχο ποτέ περπατάμε πανό του, σε διαφορετικά σημεία.
• Σε μερικά σημεία οπότε το πάτωμα βουλιάζει.
• Πίσω από το έπιπλο της κουζίνας βγαίνουν μυρμήγκια με φτερά.
• Στη κάσες τω πορτών βλέπουμε να έχει φαγωθεί όλο το εσωτερικό ξύλο Ποτέ πατάμε την μπογιά γίνεται τρύπα μέχρι το δάχτυλο.
Αν διαπιστώσετε Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα, τηλεφωνήστε μας, είμαστε η μοναδική εταιρία που θα σας δόση λύση αποτελεσματική, υπεύθυνη, εγγυημένη και οικονομική για τη ξέρουμε που υπάρχει το πρόβλημα και δεν κάνουμε περάματα στο οικονομικό που στο τελικό την πληρώνει ο πελάτης.

 

Διττέ τα νέα μας site.