Τερμίτες ξύλου

Οι  Τερμίτες ξύλου είναι έντομα που εμφανίζονται στο σπίτι την άνοιξη ή φθινόπωρο σαν φτερωτά μυρμηγκιά τα οποία έχουν μέγεθος μεγαλύτερο των μυρμηγκιών. Είναι τερμίτες σε σμηνουργία (δημιουργία μιας νέας φωλιάς τερμιτών.)

Σε τούτο το αρθώ θα διαβάσετε για τους τερμίτες γενικά. Για την καταπολέμηση των τερμιτών με απολυμάνσεις, απεντομώσεις διαβάστε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Καταπολέμηση τερμιτών στη Ελλάδα

Αγαπητέ επισκέπτη του site: Μόλις αντιληφθείτε ότι η κάσα της ξύλινης πόρτας έχει φαγωθεί ( στη βάση ή και όλη) ή το πάτωμα σας κάνει λακκούβα και υπάρχουν μικρές τρυπίτσες από τις οποίες βγαίνουν μυρμήγκια με φτερά, πρέπει να ξέρετε ότι το σπίτι σας έχει τερμίτες και όχι σαράκι. Εάν δεν δράσετε άμεσα, θα σας καταστρέψουν σταδιακά ότι ξύλινο υπάρχει στο σπίτι ακόμα και τα βιβλία.

Τα έντομα με φτερά που εμφανίζονται την ανοίξει στο σπίτι σας μπορεί να είναι τερμίτες ή μυρμήγκια σε σμηνουργία.                                                                                      Μπορούμε να σας δώσουμε μια σωστή απάντηση με επιτόπιο έλεγχο.

SOS!!! ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΤΕΛΟΣ !!!

Διαβάστε περισσότερα:

Καταπολέμηση τερμιτών

Υπόγειοι Τερμίτες, Τερμίτες ξηρού ξύλου, Τερμίτες Υγρού Ξύλου

Ξυλοφάγα έντομα

Ειδή σαρακιού, σαράκι του σκληρού και μαλακού ξύλου

Καταπολέμηση σαράκι ξύλου

Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα

Πιθανότητες προσβολής ξύλου από έντομα

Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα

Οι μέθοδοι καταπολέμησης τερμιτών

H Alpha Απολυμαντική είναι η μονή εταιρία που εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους στην αντιμετώπιση στους τερμίτες ξύλου. Πώς; Εφαρμόζοντας δυο μεθόδους: 

1. Καλύπτουμε με φάρμακο – πυρεθρινοειδή εντομοκτόνο την επιφάνεια κάτω από το ξύλινο πάτωμα, χωρίς να ξηλώσουμε ούτε μια σανίδα. Το φάρμακο διώχνει τους τερμίτες ή τους παγιδεύει και εξολοθρεύει. Βάζουμε φάρμακο πίσω από τις ξύλινες κάσες της πόρτας, των παραθύρων σε όλη την διάσταση τους, χωρίς να δημιουργήσουμε βλάβη. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε την βιβλιοθήκη, το πιάνο, κ.τ.λ.

2. Εφαρμόζουμε την σύγχρονη και αποτελεσματική καταπολέμηση του τερμιτών με εντομοκτόνο σκεύασμα που ως μηχανισμό δράσης χρησιμοποιεί το βιολογικό φαινόμενο που έχουν οι τερμίτες, τη Τροφάλλαξη.

Τι είναι η Τροφάλλαξη;

Η μέθοδος ονομαστικέ από Dr. Timothy G. Myles το 1990 που για την καταπολέμηση του τερμιτών χρησιμοποιούσαν το βορικό οξύ, Trap-Treat-Release (T.T.R). Τονίζουμε ότι η Τροφάλλαξη δεν είναι μέθοδο καταπολέμησης  αλλά βιολογικό χαρακτηριστικό του τερμιτών. Τροφάλλαξη ονομάζεται η μεταφορά τροφής ή άλλων υγρών μεταξύ μελών μίας αποικίας από στόμα σε στόμα ή από τον πρωκτό στο στόμα. Η διαδικασία αυτή είναι πιο εξελιγμένη στα κοινωνικά έντομα όπως τα μυρμήγκια, οι τερμίτες ξύλου, οι σφήκες και οι μέλισσες. Ο όροςΤερμίτες ξύλου εισήχθη από τον εντομολόγο William Morton Wheeler το 1918.

Τι εντομοκτόνα χρησιμοποιούμε ;

Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα ειδικής κατηγορίας, χαμηλής επικινδυνότητας, ασφαλή κατά την χρήση, ταχείας δράσης, χωρίς οσμή με διαλύτη το νερό. Χρησιμοποιείται με ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους κατοικιών για την καταπολέμηση του τερμιτών, χωρίς προβλήματα επικινδυνότητας για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.  Στην καταπολέμηση του τερμίτη είμαστε η μονή που δίνουμε εγγύηση 100% σε αυτές της εφαρμογές παρακολουθώντας από κοντά για χρόνια την πορεία της εφαρμογής .

Τερμίτες ξύλου – SOS !!! Προσοχή: Αγαπητοί πελάτες!

Προσοχή στους ανεύθυνους «επαγγελματίες” στη καταπολέμηση του τερμιτών.

Αντιμετώπιση των τερμιτών με τη μέθοδο Trap-Treat-Release (T.T.R)

Το τερμιτοκτόνο που δρα με την μέθοδο Trap-Treat-Release (T.T.R)  δεν έχει έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για εσωτερική χρήση της οικίας.

Απαγορεύεται η χρήση σε εσωτερικούς χώρους σπιτιού να διοχετεύεται με «ενέσεις» σε σημεία του εσωτερικού χώρου του σπιτιού με τρύπες  που ανοίγονται στο προβεβλημένο πάτωμα ή κουφώματα (κασώματα, πόρτες, ξύλινα σοβατεπί, πατώματα, παρκέ) ή όπου αλλού σε εσωτερικό χώρο.

Το τερμιτοκτόνο που δρα με την μέθοδο Trap-Treat-Release (T.T.R) στην Ελλάδα έχει έγκριση από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μόνο για τον κήπο και εξωτερικούς τοίχους. Κάντε κλικ και διαβάστε την έγκριση. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%912%CE%92-7%CE%97%CE%9B

Η μη σωστή χρήση δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

Οι γεωπόνοι της Alpha Απολυμαντικής τηρούμε αυστηρά την νομοθεσία στη χρήση του φάρμακων, επεξεργάζομαστε τα δεδομένα που προσφέρει η αγορά και η νομοθεσία, χρησιμοποιούμε συνδυασμό μεθόδων με αλλά πυρεθρινοειδή τερμιτοκτόνα για την καταπολέμηση του τερμίτη. Με την πείρα που έχουμε αποκτήσει δίνουμε εγγύηση 100 % του αποτελεσμάτων χωρίς να βλάψουμε τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

Που βρίσκουμε τις φωλιές από τερμίτες σε ένα μικρό κλίμα.

Από τις περιπτώσεις  για την καταπολέμηση σε τερμίτες με φτερά, βγάζουμε συμπέρασμα ότι σε ένα μικρόκλιμα όπως ο λόφος του Λυκαβηττού  Αθήνα  αντιμετωπίσαμε:

  • Ανατολικά του λόφου, Κολονάκι 5 περίπτωσης.
  • Βόρεια του Λυκαβηττού  μια περίπτωση
  • Δυτικά καμία περίπτωση μέχρι τώρα.
  • Νότια Εξαρχία 3 περίπτωσης.

Όλες η περίπτωσης αντιμετωπιστήκαν με επιτυχία.

Συμπέρασμα είναι ότι η τερμίτες προτιμούν την ζεστή της Ανατολής και Νότια  σε μια κατοικημένη παροχή.

Πολλές περίπτωσης έχουμε αντιμετώπιση δυτικά της Κηφισίας και Κάτω Κηφισίας. Μια περίπτωση στη Νέα Ερυθραία και πολλές άλλες σε άλλη την Αττική.

Τερμίτες ξύλου – Οι τερμίτες ζουν σε κοινωνία.

Οι τερμίτες ξύλου ανήκουν στη τάξη Ισόπτερα των Εντομών. Όπως όλα τα έντομα έχουν 6 πόδια και το σώμα τους χωρίζετε σε τρία τμήματα: κεφάλι, θώρακας και κοιλία.

Τερμίτες ξύλου- Αποικία και κάστες

ΤερμίτεςΟι τερμίτες ζουν σε συνεργατικές ανάμικτες ομάδες γνώστες ως αποικίες όπου οι εργασίες κατανέμονται μεταξύ εξειδικευμένων μελών τους. Κάθε κοινωνία έχει διάφορeς οσμές οι οποίες διευκολύνουν τα μελή της να αναγνωρίζουν τους συντρόφους τους και να διατηρούν αποστάσεις από τα μέλη άλλων αποικιών. Εκτός από 3 βασικές κάστες τερμιτών: Αναπαραγωγικά, εργάτες και οπλίτες, υπάρχουν φυσικά σε μια αποικία τα ωα και τα ατελή έντομα τα όποια αναπτύσσονται για να δώσουν τους παραπάνω τρεις τύπους .

Τερμίτες ξύλου – Αναπαραγωγικά.

Είναι τα άτομα που παράγουν όλους τους απογόνους μιας αποικίας τερμιτών και παίζουν πρωτεύοντα ρολό στην εξάπλωση και την ίδρυση νέων αποικιών. Διακρίνονται σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αναπαραγωγικά άτομα. Πρωτεύοντα αναπαραγωγικά. Σε κάποια περίοδο τους (συνήθως αργά το καλοκαίρι ή την άνοιξη ), στις ώριμες αποικίες παράγονται μεγάλοι αριθμοί ατόμων με επιμήκεις πτερυγικές θήκες, τα οποία μεταμορφώνονται σε πτερωτά, σεξουαλικώς ώριμα αρσενικά και θυληκά , που λέγονται και σμηνουργοί. Η σμηνουργία συνήθως συμπίπτει με περιόδους βροχοπτώσεων.τερμίτες Στις τροπικές χώρες συμβαίνει κατά τις θερμές νύχτες ενώ στις εύκρατες τα περισσότερα είδη σμηνουργούν κατά την ημέρα. Κατά κανόνα οι τερμίτες αποφεύγουν το φως αλλά κατά την σμηνουργία η συμπεριφορά τους αλλοιώνεται.

 

Αμέσως μετά τη προσέγγιση τους, οι πτερωτοί τερμίτες αποβάλουν τις πτέρυγες τους . Οι κομμένες πτέρυγες που συγκεντρώνονται στα σημεία προσγειώσεως του σμήνους, αποτελούν χρήσιμη ένδειξη παρουσίας τερμιτών. Σε πολλά ειδή τερμιτών π.χ Reticulitermes, το θήλυ άτομο αφήνει μια φερομόνη ώστε να ελκύει τα αρσενικά . Κατά τη συνάντηση που ακολουθεί είναι δυνατόν δεύτερο και τρίτο άρρεν να ακολουθεί το ζεύγος και όλη η εικόνα να θυμίζει συρμό τρένου. Η ακολουθία αυτή κινείται πάνω από μια ώρα, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη θέση για καταφύγιο. Ανάλογο του είδους του τερμίτη, το ζεύγος αναπαραγωγικών ιδρύει μια νέα αποικία, σκάβοντας ένα μικρό θάλαμο στο έδαφος ή στο ξύλο. Οι υπόγειοι τερμίτες ξύλου βρίσκουν ένα αρκετά μαλακό κομμάτι εδάφους ή καμία ρωγμή του κοντά σε ξύλο και υγρασία.

 

 

Διττέ τα νέα μας site.