Μυοκτονία, ειδή ποντικών και αρουραίων

Η μυοκτονία είναι ένα έργο που σχετίζετε με της γνώσης στα είδη ποντικών και αρουραίων. Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων. Η καταπολέμηση ποντικών και αρουραίων ακόλουθη μερικά βήματα.

  • Αναγνώριση του είδος του τρωκτικού.
  • Εξολόθρευση του τρωκτικού.
  • Απολύμανση του χώρου οπού υπήρχαν τρωκτικά.
  • Συμβουλές στους πελάτες για την θωράκιση του χώρου ώστε να μην έχουν άλλες εισβολές από ποντίκια.

Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τα είδη ποντικών και αρουραίων.

.

Μυοκτονία, ειδή ποντικών και αρουραίων

Μυοκτονία και ειδή ποντικών και αρουραίων

Είδη τρωκτικώνΤα κύρια είδη
τρωκτικών στην Ελλάδα είναι Mus musculus (οικιακός ποντικός), Rattus norvegicus (η μεγαλοεπιμύς), Rattus rattus η (μικροεπιμύς). Υπερτερεί το ποντίκι του γένους Apodemus που μοιάζει με τον οικιακό ποντικό αλλά διαφέρει και από αυτόν κυρίως στο μέγεθος. Καθώς και τα διάφορα είδη ποντικών της Ευρασίας και της Αμερικής.

 

Μυοκτονία και ειδή ποντικών και αρουραίων – Mus musculus (οικιακός ποντικός)

Mus musculus (οικιακός ποντικός)

Mus musculus

Το ποντίκι έχει βάρος περίπου 15 γρ, μήκος σώματος 8-9 εκ, μήκος ουράς περίπου 10-15 εκ, αυτιά μεγάλα όρθια, παμφάγος, προτιμά σπόρους σε μικρή ποσότητα. Κάνει φωλιές οπουδήποτε, σκαρφαλώνει στο μπαλκόνι και στους τοίχους, ζει μέχρι τρία χρόνια, έχει 4-6 γενιές το χρόνο, σε κάθε γενιά γεννά 4-8 νεογνά, κάνει καλή κολύμβηση, αποφεύγει το νερό.

 

 

Μυοκτονία και ειδή ποντικών και αρουραίων – Rattus rattus

Μυοκτονία και ειδή ποντικών και αρουραίων

Rattus rattus

Μεγαλύτερος του οικιακού ποντικού, ζυγίζει περίπου 200 γραμμάρια, μήκος σώματος περίπου 15-22, μήκος ουράς 20-25 εκ, ρύγχος αιχμηρό, μεγάλα αυτιά σχεδόν γυμνά, παμφάγος, φωλιές υπόγειες ή σε τοίχους ή σε δέντρα, σκαρφαλώνει στο μπαλκόνι και στους τοίχους, ευκίνητος και δραστήριος, ζει μέχρι 6 χρόνια, έχει μέχρι 6 γενιές το χρόνο, κάθε γενιά γεννά 6–10 νεογνά, κάνει καλή κολύμβηση.

 

 

Μυοκτονία και ειδή ποντικών και αρουραίων – Rattus norvegicus

Rattus norvegicus

Rattus norvegicus

Το ποντίκι έχει μεγάλο σώμα, εύρωστο, ζυγίζει 200 g, μήκος περίπου 21-25 εκ, μονοκόμματο ρύγχος, αυτιά μικρά καλυμμένα με τρίχες, παμφάγος, προτιμά κρέας σε ποσότητες, κάνει φωλιές κυρίως υπόγειες, σκαρφαλώνει στο μπαλκόνι και στους τοίχους όχι με άνεση, γενιές ανά έτος 3-6, κάθε γενιά κάνει 6-10 νεογνά, κολύμβηση εξαιρετική.

 

 

 

Μυοκτονία και ειδή ποντικών και αρουραίων – Microtidae (αρουραίος), spalacidae (τυφλοπόντικας)

Microtidae (αρουραίος), spalacidae (τυφλοπόντικας)

Spalacidae

Αν και στα είδη αυτά δεν αναφερθήκαμε, θεωρούνται ειδικές περιπτώσεις και η καταπολέμησή τους είναι διαφορετική και γίνεται με διάφορες μεθόδους. Το προσωπικό της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ είναι έτοιμο και έμπειρο επαγγελματικά να αντιμετωπίσει και αυτές τις περιπτώσεις.

Η ζημία σε αποθηκευμένα προϊόντα σε όλων το κόσμο ανάγεται σε πολλά εκατομμύρια.

 

Διττέ τα νέα μας site.