Ψαράκια

Πληροφορίες για τα ψαράκια έντομα. Τα ψαράκια, ψαλίδες και ονίσκοι έντομα που βρίσκονται στο σπίτι. Τα ψαράκια τα ονομάζουμε σκόρο των βίβλων.

Ποιο κάτω σας περιγράφουμε  το ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκοι. Πληροφορίες και καταπολέμηση  για τις ψαράκια στις ντουλάπες  και για τα ζωύφια σπιτιού.

Τα μαύρα έντομα στο σπίτι πολλές φόρες τα συνδέουμε με την υγρασία. Τα ψαράκια  είναι έρποντα έντομα το όπια φαίνονται και πιο κάτω στη φωτογραφία. Τα μικρά στρογγυλά οβάλ, καφέ η μαύρα έντομα με φτερά στη κουζίνα  μπορεί να είναι έντομα τροφίμων. Τα ψαράκια, ψαλίδες και ονίσκοι δεν πάτωνε τα βρίσκουμε σε παλιές πολυκατοικίες αλλά και σε καινούργιες, κατά πάσα πιθανότητα στις καινούργιες πολυκατοικίες μεταφέροντα με τα ξύλα του πατώματος.

Τα έντομα σπιτιού έχουν διάφορα μεγέθη από πολύ μικρά μαύρα οπός η σκόροι τροφίμων, μεσαία οπός τα ψαράκια, έως αρκετά μεγάλα οπός η Ψαράκιαμεγάλες κατσαρίδες. Είναι συχνό φαινόμενο τα τσιμπήματα από τα έντομα στο σπίτι από ψύλλους, κοριούς ή τσιμπήματα σε μια εκδρομή από σφήκες μέλισσες ή άλλο έντομο.

Τα ψαράκια (Lepisma saccharina – λέπισμα το αργυρόχρουν)

είναι έντομα με μέγεθος περίπου 12 χιλιοστά και σκεπάζονται από ασημί λέπια. Το ψαράκι λαϊκά το ονομάζουμε σκόρο βιβλίων. Το ψαράκι είναι ένα από τα έντομα που τρέφετε με βιβλία δηλαδή με χαρτί και την κόλα στης ραφές των βιβλίων. Πολλαπλασιάζετε πολύ εύκολα και αποικεί πολλές φορές όλο το σπίτι. Η κοιλιά του εντόμου καταλήγει σε 3 κερκίδια (ουρίτσες). Το χρώμα του εντόμου είναι γκριζωπό προς σταχτί ενήλικο ψαράκι. Στις πρώτες φάσης της ανάπτυξης το συναντούμε και με χρώμα άσπρο προς το γρι. Το σχήμα τους μοιάζει με ψαράκι από όπου και πήρε την ονομασία αυτή.

Προβλήματα και ζημία από Lepisma saccharina.

PSARAKIAΤα έντομα, ψαράκια συναντούμε κυρίως σε ζεστά, υγρά υπόγεια αλλά και σε πατάρια των σπιτιών ή δημοσίων κτιρίων, βιβλιοθήκες στα βιβλία, πίσω από κορνίζες (έργα τέχνης) σε καράβια, κότερα, πιο πολύ στο μπάνιο λόγω της υγρασίας που υπάρχει εκεί αλλά και στα σώματα θέρμανσης. Τα ψαράκια (έντομα) με τα μασητικού τύπου στοματικά τους μόρια, τρώγουν την αμυλόκολλα των ραχών παλαιών βιβλίων, ταπετσαρίες, μονωτικά υλικά καθώς και «κολλαρισμένα» υφάσματα όπως επίσης κάθε είδους αμυλούχες τροφές. Κατά τη διάρκεια του έτους συναντούμε όλα τα στάδια του εντόμου. Ο βιολογικός του κύκλος συμπληρώνεται, ανάλογα με τις επικρατούσες θερμοκρασίες, και υγρασία, σε 7-24 μήνες.

Επιπτώσεις στη δημοσιά υγεία.

Τα ψαράκια δεν τσιμπούν τον άνθρωπο. Είναι επικίνδυνα μεταφέροντας μικροοργανισμούς στο σώμα τους καθώς κυκλοφορούν και στις αποχετεύσεις.

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού του εντόμου – ψαράκι:

1. Στα σπίτια εφαρμόζουμε απεντόμωση με υπολειμματικούς ψεκασμούς υπέρ μικρού όγκου μια ή δυο εφαρμογές ανάλογα των πληθυσμό.

2. Στις βιβλιοθήκες  μικρές  ή  μεγάλες  εφαρμόζουμε διάφορες μεθόδους  μετάβαση: Μέθοδο του υποκαπνισμου – Fumigation,  

3. Και ανάλογα την περίπτωση: Βιολογική απεντόμωση (Υφαντά, Γούνες, Ενδύματα, Εθνικές Θεατρικές Ενδυμασίες, Άμφια, Έργα Τέχνης, Έπιπλα, Πίνακες Ζωγραφικής, Εικόνες, Βιβλία, Παπύρους) μετάβαση:  Οικολογικές ατοξικές Απεντομώσεις 

buburitsaΟ στόχος  εταιρεία μας  με τους ειδικούς είναι  προσφέρει προστασία και καλύτερη ποιότητα ζωής στους πελάτες με τις Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Έλεγχου στο σπίτι και στην επιχείρηση. Η Alpha Απολυμαντική προσφέρει  υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με όλα τα είδη εντόμων ή και παράσιτα στο σπίτι. Οι  υπηρεσίες  μας είναι γρήγορες, αποτελεσματικές, οικονομικές  και προσφέρουμε  υπεύθυνα το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένεια και τα κατοικίδια σας στο σπίτι και την επιχείρηση σας. Αν ανησυχείτε ότι ενδεχομένως αντιμετωπίζετε πρόβλημα με ψαράκια, σφήκες, κοριούς, ψήλους ή οποιοδήποτε άλλο έντομο και θα θέλατε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από Γεωπόνο Εντομολόγο της Alpha Απολυμαντικής τηλεφωνήστε και θα έχετε άμεσα εξυπηρέτηση.

 

Διττέ τα νέα μας site.