apothisi ptinon

Απώθηση περιστεριών

Τι είναι η απώθηση περιστεριών, ενημέρωση και έλεγχος.  Με την καταπολέμηση την απώθηση περιστεριών από τους ειδικούς, η Alpha Απολυμαντική προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής με τις Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Έλεγχου στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας. Πως κάνουμε απολύμανση για τα περιστέρια; Ακάρεα και ψείρες περιστεριών απαλλαγόμαστε;

Γενικές πληροφορίες.

Απώθηση περιστεριώνΤο πρόβλημα της παρουσίας πληθώρας περιστεριών σε πολλές αστικές περιοχές, τείνει να πάρει διαστάσεις πραγματικής μάστιγας. Σχετικά από πόλους μελετητές του υγειονομικού περιβάλλοντος τα περιστέρια συνήθως κατατάσσονται στα «αστικά παράσιτα», μαζί με τους αρουραίους και τις κατσαρίδες, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει και το προσωνύμιο «φτερωτοί αρουραίοι» Φωλιάζουν σε οποιοδήποτε χώρο μπορεί να τους προσφέρει καταφύγιο, άπαξ και εγκατασταθούν η απώθηση περιστεριών είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Η απώθηση περιστεριών για την αντιμετώπιση Υγειονομικών προβλημάτων.

Τα προβλήματα που δημιουργούν με την παρουσία με τις μεγάλες συγκεντρώσεις τους. Οι ακαθαρσίες με τις οποίες γεμίζουν τον τόπο τους δημιουργούν αρνητική εικόνα (βρωμιάς, εγκατάλειψης και δυσοσμίας). Στα περιττώματα των περιστεριών αναπτύσσονται διάφοροι μύκητες, ένας εκ των οποίων ονομάζεται Histoplasma capsulatum . Ο μύκητας αυτός είναι υπεύθυνος για την ιστοπλασματική αλλεργία, που εμφανίζεται με συμπτώματα γρίπης. Μάλιστα, αρκεί η εισπνοή μερικών μόνο μορίων από τον μύκητα για να προκληθεί η αλλεργία Η παρουσία τους συνδέεται υπό προϋποθέσεις και με την εμφάνιση σε ανθρώπους μυκητωδών μολύνσεων, όπως η κρυπτοκοκκίαση, η ιστοπλάσμωση. Πολύ προβληματική είναι η ψείρα των περιστεριών η οποία πολλαπλασιάσετε πολύ γρήγορα και η καταπολέμηση πολύ δύσκολη.

Αντιμετώπιση προβλημάτων από περιστέρια

Τα περιστέρια πετούν και ενστικτωδώς προσγειώνονται σε στενές περιοχές που εξέχουν όπως οι προεξοχές στεγών, μαρκίζες οικοδομών, περβάζια παραθύρων, μνημεία, αγάλματα, δοκάρια κλπ. Μπορούμε να τα αποτρέψουμε να προσγειωθούν στην περιουσία μας ….. εύκολα, οικονομικά..… και μόνιμα. Όλη η διαδικασία την κάνουμε με την τοποθέτηση λωρίδων μεταλλικών ακίδων κατά μήκος των σημείων που συνηθίζουν και κάθονται τα περιστέρια, κτίζουν τις φωλιές τους και λερώνουν. Η τοποθέτηση γίνεται με διάφορα, με κόλλα, καρφιά ή βίδες ανάλογα με το είδος της επιφάνειας. Η μέθοδος αποδίδει πολύ καλύτερα αν πριν την τοποθέτηση των ακίδων καθαρίσουμε καλά τον χώρο τοποθέτησης.

Πλεονεκτήματα των ακίδων για την απώθηση περιστεριών.

• Είναι εύκαμπτες και τοποθετούνται ακόμη και σε καμπύλες επιφάνειες. • Είναι ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και παρέχουν προστασία για πολλά χρόνια. • Είναι ασφαλείς και απωθούν τα πουλιά χωρίς να τα θανατώνουν. • Είναι αποτελεσματική λύση.

Ψείρες και ακάρια πτηνών

Έξω παράσιτα των πτηνών, Ψείρες και ακάρια – περιστεριών που πειράζουν και τον ανθρώπινο περιβάλλον.

Ψείρες και ακάρια πτηνών

Ψείρες και ακάρια πτηνών

Τα τελευταία χρονιά έχει επεκταθεί στην Αττική ένα είδος εντόμου και ένα είδος ακάρι τα οποία τα βρίσκουμε σε πολλές οικίες, ο ξενιστής για αυτά είναι κύριος τα περιστέρια.

Πολλές φορές η αντιμετώπιση είναι δύσκολη και δαπανηρή, ανάλογα με το πόσο έχουν προχωρήσει μέσα στην οικία ή στον χώρο σας, οποίος και να είναι αυτός.

Η  Alpha Απολυμαντική έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τους, και δίνει εγγύηση στις εφαρμογές της και στις διάφορες περιπτώσεις που παρουσιάζονται.

Πιο κάτω σας αναφέρουμε την βιολογία των εντόμων και ακάρεων

Τα κυρία είδη είναι:

MALLOFAGA Στην τάξη αυτή ανήκουν ψείρες οι οποίες έχουν στοματικά μόρια μασητικού τύπου. Τρέφονται με επιθηλιακά νεκρά κύτταρα, με πήγματα αίματος ή και τεμάχια δέρματος.

Ψείρες και ακάρια πτηνών

Dermanyssus gallinae

Dermanyssus gallinae, γνωστό και ως άκαρι, είναι εξωπαράσιτο των πουλερικών και των πτηνών γενικότερα. Τα ακάρεα τροφοδοτούνται με αίμα. Μετά τη διατροφή, κρύβονται σε ρωγμές και σχισμές μακριά από το φως της ημέρας, όπου ζευγαρώνουν και γεννούν τα αυγά. Υπό ευνοϊκές συνθήκες στον κύκλο ζωής του το ακάρι μπορεί να ολοκληρωθεί εντός επτά ημερών, ώστε οι πληθυσμοί να μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, προκαλώντας αναιμία σε σμήνη πουλερικών.

Dermansyssus gallinae μπορούν επίσης να τρέφονται με ορισμένα είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των άνθρωπο, και γενικά πολλαπλασιάζετε σε συνθήκες διαμερίσματος καταλαμβάνοντας όλο το σπίτι. Επίσης, έχει περιγράφει ως πιθανός φορέας για Rhusiopathiae Erysipelothrix

Απώθηση περιστεριών

Ψείρα

Η ψείρα έχει χρώμα κιτρινωπό, και το κάθε πόδι έχει δύο νύχια. Η κοιλιά είναι επιμήκης, σε γενικές γραμμές στρογγυλευμένα οπίσθια, και έχει δύο ή περισσότερες εγκάρσιες σειρές τρίχες.

Θηλυκό Το θηλυκό ζει περίπου 12 ημέρες και παράγει μέχρι και τέσσερα αυγά την ημέρα. Ο πλήρης κύκλος ζωής είναι περίπου 2 εβδομάδες.

Αρσενικό Το κεφάλι είναι περίπου τριγωνικό. Η ψείρα αυτή μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους πληθυσμούς στην οικία μας .

Αυγά Τα αυγά έχουν χαρακτηριστικά νήματα σε σχέση με το πρόσθιο μισό του κελύφους.

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού των ακάρεων και ψειρών των περιστεριών.

Τα ακάρεα και ψείρες πτηνών, απεντόμωση τους, γίνεται με επαναληπτικές εφαρμογές με σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας.

Έχουμε αντιμετώπιση εκατοντάδες περίπτωσης με μεγάλη επιτυχία.

 

 

 

Διττέ τα νέα μας site.