Επιπτώσεις από τα τσιμπούρια

Επιπτώσεις από τα τσιμπούρια, πως καταλαβαίνεις ότι έχουμε τσιμπούρι στο σώμα, έμεινε μέσα δέρμα ή στα γενετικά όργανα, του σκύλου ή της γάτας είναι θέματα που θα τα περιγράψουμε σε τούτο το άρθρο.

η υγειονομική σημασία είναι σημαντική. Είναι πρώτιστος παράσιτα άγριων, παραγωγικών και κατοικίδιων ζώων. Ο άνθρωπος απλώς λειτουργεί σαν ευκαιριακός, ή τυχαίος και αδιέξοδος, ή τυφλός ξενιστής (dead-end host) στη μετάδοση των παρασίτων.

Τα νύγματα των τσιμπουριών μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα αντιδράσεις υπερευαισθησίας (ακόμα και αναφυλαξία ), κοκκιώματα, διαφορές λοιμώξεις ή τοξική παράλυση . Όταν προσκολληθούν στον ξενιστή εγχύνουν με το σάλιο τους μια σειρά βιοχημικών ουσιών.

τσίμπημα από τα τσιμπούρια.

Κάποιες με ναρκωτικές ιδιότητεςΕπιπτώσεις από τα τσιμπούρια που μειώνουν αισθητά την ενόχληση του ανθρώπου. Το οζίδιο αυτό εντούτοις είναι αβλαβές και παροδικό.
Από τα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας, τα τσιμπούρια κατέχουν την πρώτη θέση όσο αφορά τον αριθμό των παθογόνων μικροοργανισμών που μεταβιβάζουν από τα ζώα στον άνθρωπο. Είναι ενδιάμεσοι ξενιστές ιών, βακτηρίων ρικέτσιων και πρωτόζωον και σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούν και σαν υπόδοχα αφού ορισμένοι από αυτούς έχουν την ικανότητα να μεταβιβάζουν μερικούς από τους παθογόνους μικροοργανισμούς από γένια σε γένια μέσω ωοθηκών τους.

σημάδια στην επιδερμίδα.

Επιπτώσεις από τα τσιμπούρια, αντιμετώπιση. Έχουμε συναντήσει περιπτώσεις με πολύ μεγάλη μόλυνση στο όπιο σε ένα τετραγωνικό εκατοστό να βρίσκουμε 3- 4. Έχουμε ψεκάσει με ψυχρό εκνεφωτή την επιφάνεια με ακαρεοκτώνο και το συμπέρασμα ήταν να έχουμε εξόντωση τα τσιμπούρια.

Άλλες περίπτωσης  έχουμε συνάντηση σε μεγάλες επιφανές σε κήπους που είχαν σκυλιά και αλλά ζώα. Έχουμε επέμβει με ακαρεοκτώνο και πάντα με ψυχρό εκνεφωτή για να πιάσουμε όλη την επιφάνεια με αποτέλεσμα να εξοντώσουμε τα τσιμπούρια από τον κήπο.

 

Διττέ τα νέα μας site.