σκορπιοί

Ο σκορπιοί

Οι Σκορπιοί, Ενημέρωση αλλά και αντιμετώπιση. Αρχικά, ο σκορπιός  “είναι παράσιτο” αν και μοιάζει με έντομο. Ωστόσο, δεν είναι έντομο αλλά αραχνοειδές της υποομοταξίας των αρθροπόδων. Επιπλέον, έχουν μέγεθος από 3 μέχρι 18 εκατοστά του μέτρου. Κατοικεί στις ξερές και πετρώδεις περιοχές.Σκορπιοί

Όροι στη καταπολέμηση σκόρπιων.

Επιπρόσθετα, με τον όρο απεντομώσεις και απολυμάνσεις  για σκορπιούς εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης σκόρπιων στο χώρο του σπιτιού, αλλά και εξωτερικά στον κήπο. Παράλληλα, η απεντόμωση ή η απολύμανση λαμβάνει χώρα με χημικά μέσα με Cold Fogger ή ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης.

Που ζει .

Στην Ευρώπη το βρίσκουμε περισσότερο στην Ισπανία, την Ιταλία αλλά και στα Βαλκάνια. Ακόμη, ζει μόνος του και δεν αλλάζει τον τόπο που μένει μέχρι να πεθάνει. Ο σκορπιός την ημέρα κρύβεται κάτω από πέτρες και στις σχισμές των βράχων. Ακόμα και μέσα στα σπίτια, στις σκοτεινές γωνιές ή κάτω από έπιπλα. Ωστόσο, τη νύχτα βγαίνει από την κρύπτη του για την ανεύρεση τροφής. Παράλληλα, τρώνε έντομα, αράχνες και άλλα μικρά ζωύφια.

Επίπτωσης στη δημοσιά υγεία από σκορπιούς

Βιολογικός κύκλος.

Αρχικά,στην Ελλάδα, τα είδη του  Buthus occianus και Buthus europeus είναι αυτά που μπορεί να προκαλέσουν ιατρικά προβλήματα. Αλλά δεν θεωρούνται άκρως επικίνδυνα. Ωστόσο, όλοι οι σκορπιοί πρέπει να θεωρούνται επικίνδυνοι για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα για νεαρά παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας με πρόβλημα υγείας. Επίσης, το δηλητήριο στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει υπέρταση σε ήπιες περιπτώσεις, ή υπόταση και πνευμονικό οίδημα σε σοβαρά ατυχήματα. Συμπτώματα που έχουν γίνει αναφορές μετά το κέντρισμα του σκορπιού είναι η ναυτία, ο εμετός, η εφίδρωση, ο σιαλισμός, ο πριαπισμός, οι σπασμοί, το σοκ και το κώμα.
Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού :
Επιθεώρηση του χορού
Στα εξοχικά σπίτια βρίσκουν καταφύγιο κάτω από έπιπλα, μέσα στα παπούτσια, ρούχα, στους κήπους. Σε κατασκηνώσεις ή σε σπίτια παραθερισμού χρειάζεται προσεκτική επιθεώρηση των ρούχων αλλά και των  παπουτσιών προτού τα χρησιμοποιήσουμε.

Χημικές επεμβάσεις

Σε κατασκηνώσεις εφαρμόζουμε απεντομώσεις για τούς σκορπιούς με ψεκασμούς με αντλία ψεκασμού. Στα εξοχικά και σπίτια παραθερισμού εφαρμόζουμε ψεκασμούς, απωθητικά και άλλες μορφές καταπολέμησης ανάλογα την περίπτωση και προσβολή.

 

Δείτε τα νέα μας site.