καταπολέμηση τερμιτών

 Τερμίτες ξύλου – καταπολέμηση.

Οι τερμίτες είναι έντομα μικρά περίπου 1,2 εκατοστά λευκά, μαύρα ή μπεζ που προκαλούν καταστροφές σε ξύλινες κατασκευές. Αξίζει να τονιστεί, ότι είναι ξυλοφάγα έντομα. Ωστόσο, οι Τερμίτες ξύλου θα εμφανιστούν και ως φτερωτά μυρμηγκιά. Σε μια ηλιόλουστη μέρα μετά άπω βροχή πετάνε άπω τη φωλιά που βρίσκεται σε σκοτεινό μέρος σε αναζήτηση εξόδου σε φωτεινό μέρος προς τα έξω του σπιτιού. Έτσι βλέπουμε στελέχη ή ολόκληρο σμήνος τερμιτών στη τζαμαρία. Εντωμεταξύ, έχουν μέγεθος μεγαλύτερο των μυρμηγκιών άλλα μοιάζουν με τα μυρμήγκια με φτερά. Ωστόσο, οι τερμίτες ξύλου με φτερά είναι μια φώλια τερμιτών ώριμη σε σμηνουργία. Ακόμη, η σμηνουργία είναι βιολογικό φαινόμενο, δημιουργία μιας νέας φωλιάς τερμιτών.

Τα τερμιτοκτόνα.

Εντωμεταξύ, ένα εξαιρετικό φάρμακο εντομοκτόνο για τερμίτες και καταπολέμηση τους είναι το termidor 9SC. Ωστόσο, πωλείτε μόνο σε επαγγελματίες. Ακόμη, έχει έγκριση μόνο για εξωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με άλλα εντομοκτόνα που έχουν έγκριση για εσωτερικούς χώρους σπιτιών.

Όροι στη καταπολέμηση τερμιτών.

Αξίζει να τονιστεί, με τον όρο απεντομώσεις για τερμίτες εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης τερμιτών μέσα στο σπίτι και στο κήπο. Ωστόσο, την απεντόμωση για τερμίτες την κάνουμε με χημικά φάρμακα εγκεκριμένα για εσωτερικούς χώρους και μέσω τροφάλλαξης με φάρμακα εγκεκριμένα για εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, με τον όρο απολυμάνσεις για τερμίτες εννοούμε την διαδικασία  καταπολέμησης και εξολόθρευσης των τερμιτών. Η απεντόμωση για τερμίτες λαϊκά παρομοιάζετε με την όρο απολύμανση για τερμίτες.

Που εστιάζετε η φυσική και βιολογική απεντομώση σε τερμίτες;

Η φυσική αντιμετώπιση σε τερμίτες εστιάζετε στη χρήση ηλεκτρικής σκούπας σε μια φώλια τερμιτών που έχουμε εντόπιση. Ακόμη, στην καταστροφή του χωματοαγωγών. Η βιολογική αντιμετώπιση, απεντόμωση με άλλα έντομα, στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείτε.   

Εντωμεταξύ, σε αυτό το αρθώ θα διαβάσετε πως γνωρίζουμε την μόλυνση από τούς τερμίτες. Τι είναι η Τροφάλλαξη; Τι εντομοκτόνα χρησιμοποιούμε και την καταπολέμηση των τερμιτών με απεντομώσεις;

Πως γνωρίζουμε αν έχουμε τερμίτες από τα μυρμήγκια με φτερά;

Περισσότερα:

Καταπολέμηση τερμιτών στη Ελλάδα

Αξίζει να τονιστεί, μόλις αντιληφθείτε ότι η κάσα τα κουφώματα, της ξύλινης πόρτας έχει φαγωθεί (στη βάση ή και όλη) ή το πάτωμα σας κάνει λακκούβα και υπάρχουν μικρές τρυπίτσες από τις οποίες βγαίνουν μυρμήγκια με φτερά, πρέπει να ξέρετε ότι το σπίτι σας έχει τερμίτες και όχι σαράκι. Εντωμεταξύ, εάν δεν δράσετε άμεσα, θα σας καταστρέψουν σταδιακά ότι ξύλινο υπάρχει στο σπίτι ακόμα και τα βιβλία. Αξίζει να τονιστεί, οι τερμίτες έχουν ίσια φτερά και τα ονομάζουν Ισόπτερα. Τα φτερά του μυρμηγκιών είναι ένα μεγάλο και ένα μικρο. Τα μυρμηγκιά με φτερά αλλά και η τερμίτες ξύλου δεν κάνουν τσίμπημα στον άνθρωπο.

Συμπερασματικά, τα έντομα με φτερά, την ανοίξει ή το φθινόπωρο στο σπίτι  εμφανίζουν δυο μορφές:

  • τερμίτες σε σμηνουργία.
  • ή μυρμήγκια σε σμηνουργία.

 Ωστόσο, μπορούμε να σας δώσουμε μια σωστή απάντηση με επιτόπιο έλεγχο.

Ενημέρωση για την καταπολέμηση

Αξίζει να τονιστεί, ότι η Alpha Απολυμαντική είναι η μονή εταιρία που εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους στην αντιμετώπιση στους τερμίτες ξύλου. Πώς; Εφαρμόζοντας δυο μεθόδους:
1. Καλύπτουμε με φάρμακο – πυρεθρινοειδή εντομοκτόνο (εγκεκριμένο για εσωτερικούς χώρους) την επιφάνεια κάτω από το ξύλινο πάτωμα, χωρίς να ξηλώσουμε ούτε μια σανίδα. Αποτέλεσμα, το φάρμακο διώχνει τους τερμίτες ξύλου ή τους παγιδεύει και εξολοθρεύει. Εντωμεταξύ, βάζουμε φάρμακο πίσω από τις ξύλινες κάσες της πόρτας, των παραθύρων σε όλη την διάσταση τους. Συγκεκριμένα, το φάρμακο το βάζουμε χωρίς να δημιουργήσουμε βλάβη. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε την βιβλιοθήκη, το πιάνο, κ.τ.λ.Βιολογικός κούκλος του τερμιτών

2. Εφαρμόζουμε την σύγχρονη και αποτελεσματική καταπολέμηση του τερμιτών με εντομοκτόνο σκεύασμα που ως μηχανισμό δράσης χρησιμοποιεί το βιολογικό φαινόμενο που έχουν οι τερμίτες, τη Τροφάλλαξη. Ωστόσο, το φάρμακο έχει έγκριση για χρήση μόνο στου εξωτερικούς χώρους.

Τι είναι η Τροφάλλαξη ;

Η μέθοδος ονομαστικέ από Dr. Timothy G. Myles το 1990 που για την καταπολέμηση του τερμιτών χρησιμοποιούσαν το βορικό οξύ, Trap-Treat-Release (T.T.R). Τονίζουμε, ότι η Τροφάλλαξη δεν είναι μέθοδο καταπολέμησης αλλά βιολογικό χαρακτηριστικό του τερμιτών το ποιο το χρησιμοποιούν οι εταιρίες απεντόμωσης για την καταπολέμηση τερμιτών. Ωστόσο, τροφάλλαξη οι επιστήμονες ονομάζουν τη μεταφορά τροφής ή άλλων υγρών μεταξύ μελών μίας αποικίας. Οι τερμίτες την τροφή μεταφέρουν από στόμα σε στόμα ή από τον πρωκτό στο στόμα. Η διαδικασία αυτή είναι πιο εξελιγμένη στα κοινωνικά έντομα όπως τα μυρμήγκια, οι τερμίτες ξύλου, οι σφήκες και οι μέλισσες. Ο όρος εισήχθη από τον εντομολόγο William Morton Wheeler το 1918.

Τι εντομοκτόνα χρησιμοποιούμε ;

Αξίζει να τονιστεί, για τους τερμίτες χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα ειδικής κατηγορίας, χαμηλής επικινδυνότητας, ασφαλή κατά την χρήση, χωρίς οσμή με διαλύτη το νερό. Ακόμη, χρησιμοποιείται με ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους κατοικιών για την καταπολέμηση του τερμιτών, χωρίς προβλήματα επικινδυνότητας για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Εντωμεταξύ, στην καταπολέμηση του τερμίτη είμαστε η μονή που δίνουμε εγγύηση 100% σε αυτές τις εφαρμογές.  Παρακολουθούμε από κοντά για χρόνια την πορεία της εφαρμογής .

Η προσεκτική χρήση των εντομοκτόνον.

Προσοχή στους ανεύθυνους “επαγγελματίες” στη καταπολέμηση των τερμιτών.
Αντιμετώπιση των τερμιτών με τη μέθοδο Trap-Treat-Release (T.T.R)

Το τερμιτοκτόνο που δρα με την μέθοδο Trap-Treat-Release (T.T.R) δεν έχει έγκριση για εσωτερικούς χώρους των σπιτιών. 
Απαγορεύεται η χρήση σε εσωτερικούς χώρους σπιτιού να διοχετεύεται με «ενέσεις» σε σημεία του χώρου.

Η μη σωστή χρήση των εντομοκτόνον δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

Οι γεωπόνοι της Alpha Απολυμαντικής τηρούμε αυστηρά την νομοθεσία στη χρήση του φάρμακων.  Χρησιμοποιούμε συνδυασμό μεθόδων με αλλά πυρεθρινοειδή τερμιτοκτόνα για την καταπολέμηση του τερμίτη. Με την πείρα που έχουμε αποκτήσει δίνουμε εγγύηση 100 % του αποτελεσμάτων. Δεν βλάφτουμε τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

Τερμίτες ξύλου βιολογικά χαρακτηριστικά.

Οι τερμίτες ξύλου ανήκουν στη τάξη Ισόπτερα των Εντομών.Όπως όλα τα έντομα έχουν 6 πόδια και το σώμα τους χωρίζετε σε τρία τμήματα: κεφάλι, θώρακας και κοιλία.

Αποικία και κάστες

καταστροφή άπω τερμίτεςΟι τερμίτες ξύλου ζουν σε συνεργατικές ανάμικτες ομάδες γνώστες ως αποικίες όπου οι εργασίες κατανέμονται μεταξύ εξειδικευμένων μελών τους. Κάθε φώλια, κοινωνία έχει διάφορες οσμές.Οι οσμές διευκολύνουν τα μελή της να αναγνωρίζουν τους συντρόφους τους και να διατηρούν αποστάσεις από τα μέλη άλλων αποικιών .Σε μια φώλια από τερμίτες ξύλου εκτός από 3 βασικές κάστες τερμιτών. Οι κάστες τερμιτών Αναπαραγωγικά, εργάτες και οπλίτες, υπάρχουν φυσικά σε μια αποικία τα ωά και τα ατελή έντομα.

Αναπαραγωγικά μελή .

Οι τερμίτες ξύλου είναι τα άτομα που παράγουν όλους τους απογόνους μιας φωλιάς τερμιτών. Έχουμε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αναπαραγωγικά άτομα. Σε κάποια περίοδο τους, στις ώριμες φωλιές από τερμίτες ξύλου θα παραχθούν μεγάλοι αριθμοί ατόμων με επιμήκεις πτερυγικές θήκες. Οι τερμίτες με φτερά θα εμφανιστούν στις ζεστές μέρες αρχή άνοιξης ή νωρίς το φθινόπωρο. Μεταμορφώνονται σε πτερωτά, σεξουαλικώς ώριμα αρσενικά και θηλυκά, που λέγονται και σμηνουργοί. Η σμηνουργία συνήθως συμπίπτει με περιόδους βροχοπτώσεων.μυρμήγκια που πετάνε Στις τροπικές χώρες συμβαίνει κατά τις θερμές νύχτες ενώ στις εύκρατες τα περισσότερα είδη σμηνουργούν κατά την ημέρα. Κατά κανόνα οι τερμίτες ξύλου είναι φωτοφόβα αλλά κατά την σμηνουργία η συμπεριφορά τους αλλοιώνεται.

Αμέσως μετά τη προσέγγιση τους, οι πτερωτοί τερμίτες αποβάλουν τα φτερά τους. Τα κομμένα φτερά στα σημεία προσγειώσεως δείχνουν ότι  το σμήνους, αποτελούν χρήσιμη ένδειξη παρουσίας τερμιτών. Σε πολλά ειδή τερμιτών π.χ Reticulitermes, το θήλυ άτομο αφήνει μια φερομόνη ώστε να ελκύει τα αρσενικά.  Όλη η εικόνα να θυμίζει συρμό τρένου. Η ακολουθία αυτή συνεχίζει πάνω από μια ώρα, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη θέση για καταφύγιο. Ανάλογο του είδους του τερμίτη, το ζεύγος αναπαραγωγικών ιδρύει μια νέα φώλια. Την φώλια τη φτιάχνει σκάβοντας ένα μικρό θάλαμο στο έδαφος ή στο ξύλο.Οι υπόγειοι τερμίτες ξύλου βρίσκουν ένα αρκετά μαλακό κομμάτι εδάφους ή καμία ρωγμή του κοντά σε ξύλο και υγρασία.

Καταπολέμηση τερμιτών.

Τερμίτες ξύλου, καταπολέμηση είναι αντιμετώπιση του πληθυσμού με απεντομώσεις. Ως προς τους υπόγειους τερμίτες με την απεντομώση κάνουμε φραγμός από τερμιτοκτόνο. Δημιουργούμε σύστημα παρακολουθήσεως με δολώματα περιμετρικός της κατοικίας μεταξύ της αποικίας και των ξύλινων κατασκευών.

Για την καταπολέμηση τερμιτών κανουμε εξουδετέρωση των πηγών υγρασίας επάνω από το έδαφος. Περιορισμό της υγρασίας στους υπόγειους χώρους της κατοικίας. Σε περίπτωση μεγάλης προσβολής, κάνουμε αποστράγγιση και αερισμός των τοίχων με αύλακες αερισμού.

Καταπολέμηση, ανίχνευση.

Τερμίτες ξύλου, καταπολέμησηΑναζητούνται, σκάβοντας, στις βάσεις του τοίχου ή της ξύλινης κατασκευής και στη συνεχεία, έγχυση τερμιτοκτόνου στα σημεία αυτά και στο χώμα που είναι σε επαφή με το θεμέλιο. Τις τρύπες θα της κλείσουμε σχολαστικά με τσιμέντο.

Καταπολέμηση, προσέγγιση.

Η καταπολέμηση τερμιτών στους τερμίτες ξηρού ξύλου κάνουμε απεντόμωση με συνδυασμό μεθόδων. Την απεντομώση κάνουμε με εντομοκτόνο περιφερειακά του κτίσματος ή των αντικειμένων.

Καταπολέμηση τερμιτών υγρού ξύλου.

Στις περιπτώσεις από τερμίτες υγρού ξύλου, πρέπει να έχουμε εξάλειψη των πηγών υγρασίας. Αφαίρεση του ξύλινου μέρους που θα έρθουν σε επαφή με το έδαφος. Αντικατάσταση και απεντόμωση του προσβεβλημένου ξύλου με έγχυση υπολειμματικού τερμιτοκτόνου.

Καταπολέμηση τερμιτών στη πράξη

Η καταπολέμηση των τερμιτών που περιγράφουμε πιο πάνω είναι θεωρία. Πρέπει ο ειδικός επιστήμονας, συνήθως Γεωπόνος, να αυτοσχεδιάζει. Οι περιπτώσεις που έχουμε στην πράξη ποικίλουν. Για την προστασία των πατωμάτων το κάσωμα της πόρτας, των επίπλων, της στέγης από τερμίτες ξύλου χρειάζεται γνώση.
Οφείλουμε να τονίσουμε Καταπολέμηση τερμιτώντον κίνδυνο που διατρέχετε να ξεγελαστείτε από ιδιαίτερα οικονομικές προσφορές καταπολέμησης τερμιτών και αν αυτό σας φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έχετε δίκιο. Ο καταναλωτής να κάνη καλή πληροφόρηση.

Η αντιμετώπιση τον τερμιτών χρειάζεται εμπειρία γνώση και υπευθυνότητα.

Η μοναδική που τολμούμε και Δίνουμε εγγύηση εφαρμογής 100%. Πλάι στο πελάτη, στο πρόβλημα που έχει, και σε καμιά περίπτωση δεν τον αφήνουμε στην τύχη.

Για τούς τερμίτες ξύλου η Alpha Απολυμαντική παρέχει σωστή και υπεύθυνα, επαγγελματική καταπολέμηση των τερμιτών. Ταυτόχρονα έχετε την εξασφάλιση ότι συνεργάζεστε με μία επαγγελματική εταιρία. Η συνέχεια της ικανοποιεί τον πελάτη με την λύση του προβλήματος και υποστηρίξει την εργασία της, με γραπτή εγγύηση.

 

 

 

Δείτε τα νέα μας site.