Έντομο τροφίμων

Stegobium paniceum

Το Stegobium paniceum έντομο αυτό μοιάζει με το Lasioderma αλλά είναι ελαφρά πιο φαρδύ, τα έλυτρα του είναι ραβδωτά, ενώ το κεφάλι του δεν σχηματίζει ορθή γωνιά με Έντομο τροφίμων – Stegobium paniceumτο υπόλοιπο σώμα. Έχει μήκος περίπου 2,5 mm και το σώμα καλύπτεται από λεπτές τρίχες.

Το έντομο το συναντούμε σε σπόρους, προϊόντα σπορών, ξερά φρούτα, παλαιά βιβλία, μπαχαρικά, καρυδόψυχα, και κυρίως σε αρτοσκευάσματα ή ζουμάριζα.

Το έντομο είναι κοσμοπολίτικο είδος.

Τα όρια θερμοκρασίας που επιτρέπουν την ανάπτυξη του είναι μεταξύ 15-34 βαθμούς C και με minimum, σχετική υγρασία 35%.

Διαχείριση

Αρχική σελίδα . Η πρόληψη και ο έλεγχος των παρασίτων από σκαθάρια αποθηκών είναι σχετικά απλή: τα εντομοκτόνα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως έσχατη λύση. Ο εντοπισμός της πηγής ή των πηγών μόλυνσης είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Τα βαριά μολυσμένα αντικείμενα θα πρέπει να τυλίγονται σε βαρύ πλαστικό, να λαμβάνονται έξω και να πετιούνται. Όλα τα δοχεία και τα αντικείμενα τροφίμων πρέπει να ελέγχονται για προσβολή. Τα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν στο ψυγείο ή στον καταψύκτη (16 ημέρες στους 36 ° F ή επτά ημέρες στους 25 ° F) για να σκοτώσουν όλα τα στάδια. Τοποθετήστε τα αντικείμενα σε μια πλαστική σακούλα για να μειώσετε τα προβλήματα συμπύκνωσης κατά τη διάρκεια της απόψυξης. Θέρμανση μικρών ποσοτήτων μολυσμένου υλικού (190 ° F για μία ώρα, 120 ° F για 16 έως 24 ώρες) σε φούρνο είναι επίσης αποτελεσματική. Τα μη φθαρμένα αντικείμενα μπορούν να υποβληθούν σε κατεργασία με ψύξη ή με θερμότητα για να εξασφαλίσουν ότι όλα τα μη ανιχνευμένα στάδια θανατωθούν.

Φυσικοί Εχθροί

Ο σκαθάρι τροφίμων δέχεται επίθεση από μια ποικιλία γενικών φυσικών εχθρών. Οι θηρευτές περιλαμβάνουν τον Tenebriodes sp. (Tenebrionidae), Thaneroclerus sp. (Cleridae) και μερικά καραμπιδάκια. Τα αυγά μπορούν να καταναλωθούν από αρπακτικά ακάρεα. Τα παρασιτοειδή περιλαμβάνουν σφήκες στις οικογένειες Pteromalidae, Eurytomidae και Bethylidae. Ωστόσο, ο βιολογικός έλεγχος για επιβλαβείς οργανισμούς αποθηκευμένων προϊόντων δεν έχει υιοθετηθεί ευρέως. Μέρος του προβλήματος είναι ότι αν και μειώνει την ποσότητα φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο, η απελευθέρωση ωφέλιμων εντόμων για τον έλεγχο παρασίτων αποθηκευμένων προϊόντων αυξάνει τη συνολική ποσότητα εντόμων και τμημάτων εντόμων στα τρόφιμα.

Χημική Οικολογία

Η φερομόνη φύλου σκαθαριών φαρμακοποιών, η στρεφοβινόνη (2,3-διϋδρο-2,3,5-τριμεθυλο-6- (1-μεθυλο-2-οξοβουτυλο) -4Η-πυραν-4-όνη) . Η στεγκοβινόνη έχει επίσης αναγνωριστεί ως η σεξουαλική φερομόνη ενός τεμαχίου που τροφοδοτεί με ξύλα, του κοινού σκαθαριού επίπλων Anobium punctatum . Οι δοκιμασίες αιολικής σήραγγας σε μία μελέτη αποκάλυψαν ότι τα αρσενικά σκαθάρια έπιναν ελκυστικά σε εκχυλίσματα σκαθαριών του τροφίμων. Έτσι, οι δόλιες δόσεις με δόση stegobinone μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο για δύο διαφορετικά είδη επιβλαβών οργανισμών. Η στεγκοβινόνη έχει επίσης εντοπιστεί ως φερομόνη σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο άλλων ανόμιδων που καταστρέφουν το ξύλο από τις ακτές της Βόρειας Αμερικής στο μέσο του Ειρηνικού, το Hemicoelus gibbicollis και το Ptilinus basalis

Διττέ τα νέας μας site.

Απολυμαντική LG

Alpha Απολυμαντική Products