Tarsonemus granarius

Tarsonemus granarius

Το Tarsonemus granarius έχει μήκος ιδιοσώματος 116 pm (38) – 160 μm) και χρωματισμός κίτρινος.

tarsonemus-granariusΑρχικά, το Tarsonemus granarius όπως και άλλα Tarsonemidae τα βρίσκουμε σε καρποφορίες μυκήτων του γένους Aspergillus, Penicillium, Chcetomium και Hormodendrum. Τις συναντούμε σε αποθηκευμένους σπόρους. Να τονιστεί ότι υπάρχουν αποκλειστικά σε περιοχές με σιτηρά παρόλο που οι μύκητες που αποτελούν την τροφή τους είναι και σε άλλες περιοχές. Κυρίως, η τροφή είναι σε χύμα σιτάρι παρά σε σίκαλη ενώ μάλλον απουσιάζει από το κριθάρι. Πάντως, προτιμά παλιούς μουχλιασμένους σπόρους σιταριού που υπάρχουν στο πάτωμα των αποθηκών μαζί με άλλα παλιά φυτικά υπολείμματα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Βιολογία

Τα ακάρεα του Tarsonemus granarius Lindquist εκτράφηκαν χωριστά στους 30 ° C και 90% σχετική υγρασία (RH) στον μύκητα Alternaria alternata (Fr.) Keissler.

Ακόμη, κατασκευάστηκε ένας πίνακας ζωής, που έδειξε ότι ο εγγενής ρυθμός αύξησης ήταν 0.162 ~ απόγονος Ν / ημέρα. Αντίθετα, ο καθαρός ρυθμός αναπαραγωγής ήταν 5.42 φορές και ο μέσος χρόνος παραγωγής ήταν 10.43 ημέρες.
Παράλληλα, η ανάπτυξη των θηλυκών έγινε από τα γονιμοποιημένα αυγά α (arrhenotoky). Αντίθετα, τα μη γονιμοποιημένα αυγά έγιναν αρσενικά. Επίσης, οι πληθυσμοί του T. granarius επί πλακιδίων άγαρ που έκαναν εμβόλιο με Α. Alternata εβδομαδιαία για 8 εβδομάδες στα 30, 25 και 20C. 90% και 75% RH. Ο αριθμός των αυγών και το φύλο των απογόνων. Η αύξηση του πληθυσμού έγινε ταχύτερα στους 30 ° C και σε 90% RH. Υπάρχουν αποδείξεις, ότι οι μύκητες των τριών ειδών της ομάδας Aspergillus glaucus είναι η κατώτερη πηγή τροφής για τον Tarsonemus granarius. Διακυμάνσεις του πληθυσμού του Τ.

Απολυμαντική LG

ALPHA Απολυμαντική Products