Ενοχλητικά έντομα – Επώδυνα τσιμπήματα

Ενοχλητικά έντομα – Επώδυνα τσιμπήματα

Ενοχλητικά έντομα – Επώδυνα τσιμπήματα. Πολλά έντομα μας δημιουργούν προβλήματα και ενοχλητικά τσιμπήματα, όπως οι μέλισσες, οι ψείρες και οι αράχνες. Λίγα όμως μπορούν να Ενοχλητικά έντομα - Επώδυνα τσιμπήματα

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ

Όταν το τσιμπούρι κολλήσει στο δέρμα συνήθως κινείται προς ζεστά και υγρά σημεία του σώματος, όπως οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα, όπου τρέφονται με αίμα και μεταδίδουν τις τυχόν ασθένειες που μεταφέρουν. Το τσιμπούρι επίσης μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Είναι πολύ σημαντικό το τσιμπούρι να αφαιρεθεί σωστά. Για να αποτρέψετε τα τσιμπήματα, κρατήστε καλυμμένα τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι όταν είστε στην εξοχή. Χρησιμοποιήστε κάποιο απωθητικό προϊόν για τσιμπούρια στο δέρμα ή στα ρούχα. Ελέγξτε καλά το σώμα σας για τσιμπούρια μετά από τη βόλτα σας στο δάσος και σε περιοχές με αγριόχορτα.

Όταν τα έντομα, τα ακάρεα και τα τσιμπούρια δαγκώνουν

Όταν τα έντομα, τα ακάρεα και τα τσιμπούρια δαγκώνουν, συχνά εγχέουν σάλιο για την πέψη του ιστού και βοηθούν στη διαδικασία σίτισης. Η αντίδραση του σώματός σας στα συστατικά του σάλιου προκαλεί φαγούρα, ερυθρότητα και πρήξιμο που σχετίζεται με αυτά τα τσιμπήματα. Εκτός από το σάλιο, τα έντομα και τους σκορπιούς που τσίμπημα και τις αράχνες που δαγκώνουν συχνά εγχέουν δηλητήριο, το οποίο χρησιμοποιείται για να κατακλύσει το θήραμα ή να προστατευτεί. Αυτό το δηλητήριο παράγει συνήθως μια οδυνηρή αντίδραση στους ανθρώπους. Οι μέλισσες και οι σφήκες που ζουν σε αποικίες μπορούν να επιτεθούν σε μεγάλο αριθμό, πιθανώς εκθέτοντας τα θύματα σε επικίνδυνες ποσότητες δηλητηρίου. Αυτά τα έντομα προκαλούν συνήθως τα περισσότερα προβλήματα όταν αντιλαμβάνονται ότι απειλείται η φωλιά τους.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα μόνο τσίμπημα θα προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και δυσκαμψία

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα μόνο τσίμπημα θα προκαλέσει πόνο, πρήξιμο και δυσκαμψία (εάν το τσίμπημα ήταν σε άρθρωση) Η δυσφορία μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά ή για μία ή περισσότερες ημέρες. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν πιο σοβαρές αντιδράσεις. Το πρήξιμο μπορεί να περιλαμβάνει ολόκληρο το χέρι ή το πόδι, διαρκεί αρκετές ημέρες ή απαιτεί νοσοκομειακή θεραπεία.

Ένας τρίτος τύπος αντίδρασης ονομάζεται «αναφυλακτικό σοκ». Σε λίγα άτομα, το ανοσοποιητικό σύστημα πηγαίνει «λάθος» και μέσα σε λίγα λεπτά μετά τη λήψη ενός τσίμπημα μπορεί να αναπτυχθούν: β) δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση · γ) μείωση της αρτηριακής πίεσης · (δ) μπλε χρώμα στο δέρμα (λόγω έλλειψης οξυγόνου) · και, σε ακραίες περιπτώσεις, (ε) ασυνείδητο ή θάνατο.

Τα άτομα που αναπτύσσουν κάτι περισσότερο από απλά τα φυσιολογικά συμπτώματα από ένα μόνο τσίμπημα θα πρέπει να δουν τον γιατρό τους σχετικά με την ανάγκη να απευαισθητοποιηθεί. Άτομα που ανησυχούν για την εμφάνιση σοβαρών αντιδράσεων στα τσιμπήματα θα πρέπει να λάβουν υπόψη την ανάγκη να φέρουν κιτ πρώτων βοηθειών αλλεργίας μαζί τους.

 

Διττέ τα νέα μας site.