Κράτα τον σκώρο μακριά με φυσικούς τρόπους

Η δύναμη του κέδρου.

Βάλε κομματάκια από ξύλο κέδρου μέσα στην ντουλάπα, στην αποθήκη ή στη σοφίτα. Όπου αποφασίσεις να αποθηκεύσεις τα ρούχα. Κάθε έξι μήνες, μάλιστα, φρόντισε να περάσεις τα κομματάκια αυτά με λάδι κέδρου έτσι ώστε να ανανεώνεται η Κράτα τον σκώρο μακριά με φυσικούς τρόπουςμυρωδιά την οποία απεχθάνονται οι σκόροι.

2. Μυρωδικά πουγκάκια.

Μπορείς να προμηθευτείς μικρά πουγκάκια από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να τα γεμίσεις με αποξηραμένα μυρωδικά:λεβάντα, δενδρολίβανο και ροδοπέταλα. Θα αφήσουν μια πολύ ευχάριστη μακριά και θα κρατήσουν μακριά ανεπιθύμητες επισκέψεις.

3. Λεμονάκι μυρωδάτο.

Καθάρισε μερικά λεμόνια, κόψε τις φλούδες της σε μικρά κομμάτια και αποξήρανέ τα. Στη συνέχεια βάλ’ τα σε μικρά δοχεία μέσα στις ντουλάπες και στην αποθήκη σου.

4. Στεγνό καθάρισμα για τα παράσιτα.

Τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του στεγνού καθαρίσματος έχουν την ιδιότητα να κρατούν μακριά τους σκώρους. Άρα, για όσα ρούχα έχεις πρώτα καθαρίσει με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς περισσότερο.

5. Σαπούνι πάνω από όλα.

Όλο και κάποια κομμάτια σαπούνι θα έχεις στο σπίτι σου…Μην τα πετάξεις.Βάλ’ τα όλα μαζί σε μικρά πιατάκια ή σε μικρά πουγκάκιά και τοποθέτησέ τα ανάμεσα από τα ρούχα που θέλεις να προφυλάξεις. Εναλλακτικά, πάρε ένα καινούριο αχρησιμοποίητο σαπούνι, σπάσε το σε μικρά κομματάκια και κάνε το ίδιο. Μην το χρησιμοποιήσεις ολόκληρο, αφού στην αντίθετη περίπτωση, η μυρωδιά είναι πολύ πιο έντονη.

6. Πολικό ψύχος.

Σε περίπτωση που έχεις υποψίες ότι δεν πρόλαβες, ή σου ξέφυγε κάποια θήκη χωρίς προφύλαξη, μην τρομάζεις. Βάλε τα ρούχα σε μικρότερες τσάντες, ή σακούλες και τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη για 24 με 48 ώρες. Το πολύ κρύο σκοτώνει τα αβγά και τις νύμφες.

 

 

Δείτε τα νέα μας site.