Μυρμήγκι Lasius niger

Lasius’ niger (Formicinae)

Το μυρμήγκι Lasius niger έχει μεγέθους 3-5 χιλιοστά με την βασίλισσα να φτάνει και τα 15 χιλιοστά. Το χρώμα του είναι μαύρο, με πολλές μικρές τρίχες και χαρακτηριστικό στρογγυλό στίγμα στο επίνωτο. Στη βασίλισσα, τα πόδια και οι κεραίες είναι καστανόμαυρα.
Αποτελεί το ποιο κοινό είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κινείται δραστήρια και γρήγορα.
Μυρμήγκι Lasius nigerΠραγματοποιούν μια σμηνουργία το έτος για αναπαραγωγή όπου το βλέπουμε παντού.

Αυτά τα μυρμήγκια δημιουργούν μεγάλες αποικίες, κάθε φωλιά αποικία έχει μια βασίλισσα που πολλαπλασιάζεται μέσα στην υπάρχουσα και την επεκτείνει. Μια αποικία μπορεί να έχει μέχρι και 10,000 εργάτες.
Η βασίλισσα αυτών των μυρμηγκιών ζει συνήθως 15 χρόνια, αλλά και πολύ περισσότερα. Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερη βασίλισσα, ιδρύεται νέα αποικία κοντά στην πρώτη με επικοινωνούσες στοές.

Το μυρμήγκι Lasius‘ niger βρίσκονται συνήθως σε σαπισμένα ξύλα, κορμούς ή στο έδαφος κάτω από τούβλα και γάστρες.
Προκαλούν προβλήματα κυρίως στους κήπους και δημιουργούν ενόχληση με την παρουσία τους γύρω από τις κατοικίες και συχνά μπαίνουν στα σπίτια για αναζήτηση τροφής. Δεν δαγκώνουν ούτε κεντρίζουν τον άνθρωπο.

Τα μυρμήγκα Lasius’ niger «ανατρέφουν» αφίδες και κοκκοειδή για τα μελιτώματά τους με τα οποία τρέφονται. Έτσι, μεταδίδουν εχθρούς και ασθένειες από προσβεβλημένα σε υγιή φυτά.
Κατά την αναζήτηση εδάφους για θερινή φωλιά, μπορούν να τρυπήσουν σοβάδες και τούβλα. Δεν αποτελούν κίνδυνο για την κατασκευή. Όταν βρίσκονται σε σάπια ξύλα σε σπίτια, αιτία είναι η προϋπάρχουσα υγρασία.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ LG

ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ PRODUCTS