Πώς να απομακρύνετε τα έντομα

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι. Αυτή την περίοδο τα έντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα και έξω από το σπίτι. Γι’ αυτό αν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από την Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτιενοχλητική παρουσία τους… μπορείτε να εφαρμόσετε φυσικούς και οικολογικούς τρόπους για να τα… εξαφανίσετε. Και φυσικά, θα γλιτώσετε χρήματα μην αγοράζοντας τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να απομακρύνετε τα μικρά έντομα που βρίσκουν… καταφύγιο στα φυτά, όπως για παράδειγμα τις αράχνες και τις μελίγκρες, μπορείτε να διαλύσετε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα και μαζί με την ίδια ποσότητα ελαιόλαδου να τα τοποθετήσετε σε πέντε λίτρα νερό. Στη συνέχεια, ψεκάστε τα φυτά σας.

Στην περίπτωση που θέλετε να απομακρύνετε τα μυγάκια από τα λουλούδια,διαλύστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα σε πέντε λίτρα νερό και ψεκάστε ντάλιες, γεράνια και ιβίσκους.

Για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια μέσα και έξω από το σπίτι, ψεκάστε τις φωλιές τους ή τα σημεία στα οποία εμφανίζονται με ξίδι και νερό.

Για να μην αποκτήσει το κατοικίδιό σας ψύλλους ή τσιμπούρια, τοποθετήστε στο μέρος που κοιμάται φύλλα από δεντρολίβανο, μάραθο ή πευκοβελόνες.Επίσης, μπορείτε να ανακατέψετε στο φαγητό του λίγη μαγιά μπύρας ή σκόρδο.

Πως να απαλλαγείτε από τα έντομα στο εσωτερικοί του σπιτιού.

Τα έντομα σε  ένα ωραίο σπίτι για τους ίδιους βασικούς λόγους που κάνετε. Θέλουν φαγητό, νερό και καταφύγιο. Αν μπορούν να τα βρουν στο σπίτι σας, θα έρθουν. Τα έντομα που απαντώνται συνήθως μέσα σε σπίτια περιλαμβάνουν μυρμήγκια, κατσαρίδες, μύγες, σαρανταποδαρούσες, ψαράκια, αράχνες. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει μερικές φορές να αντιμετωπίζουν ψύλλους και τσιμπούρια στο σπίτι. Κάθε ένα από αυτά τα παράσιτα μπορεί να εμφανιστεί σε διαφορετικές περιόδους του έτους και μερικά είναι πιο προβληματικά σε ορισμένα μέρη των χωρών από άλλα.

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι. Μην αφήσετε τα έντομα να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους

Μικρά κενά γύρω από την μπροστινή πόρτα και δάκρυα στις οθόνες των παραθύρων – αυτά είναι τεράστια «καλώς ήλθατε!» σημάδια που προσκαλούν  έντομα στο σπίτι σας. Παρόλο που φαίνεται σχεδόν αδύνατο να διατηρείτε τα έντομα όλη την ώρα, εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να τα κάνετε σπάνια.

Σφραγίστε ρωγμές & ανοίγματα

Ρίξτε μια ματιά στα παράθυρα και τις πόρτες σας. Εάν δείτε ρωγμές ή τρύπες, καλαφατίστε τις ή επισκευάστε τις.  Μικρές ρωγμές και ανοίγματα είναι σαν ανοιχτές πόρτες για έντομα.

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι. Καθαρίστε την κουζίνα

Τα μυρμήγκια κυνηγούν τα γλυκά. Τα σκαθάρια αλευριού προτιμούν μια ευρεία γκάμα τροφίμων, όπως αλεύρι, μίγματα κέικ, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, σοκολάτα και μπαχαρικά. Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας είναι αποθηκευμένο σε σφραγισμένα δοχεία και αγοράστε μικρές συσκευασίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Διατηρείτε τα δάπεδα σας καθαρά και καθαρούς από ψίχουλα τροφίμων. Για να αποφύγετε τα έντομα από το αλεύρι σας, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην καταψύκτη. Και μην ξεχνάτε τα τρόφιμα του κατοικίδιου ζώου σας.

Στεγνώστε υγρές περιοχές

Τα έντομα δεν αναζητούν μόνο φαγητό, αλλά αναζητούν επίσης νερό. Και ορισμένα παράσιτα που εισβάλλουν στο σπίτι, όπως ψαράκια, πηγές και σαρανταποδαρούσες, προτιμούν να κολυμπούν σε υγρά μέρη. Διορθώστε τυχόν διαρροές βρύσες, αποχετεύσεις ή σωλήνες. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κλιματιστικά, το πλυντήριο και το στεγνωτήριο λειτουργούν σωστά. Σε περιοχές του σπιτιού σας που είναι πάντα υγρές, όπως το υπόγειο, εκτελέστε έναν αφυγραντήρα. Και μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη σοφίτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνή.

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι. Καθαρίστε και καθαρίστε τακτικά

Η καλή καθαριότητα βοηθά να κρατήσετε τα έντομα μακριά, ειδικά στην κουζίνα όπου μπορούν να συσσωρευτούν ψίχουλα τροφίμων. Αδειάστε τα δοχεία απορριμμάτων τακτικά και καθαρίζετε κάθε εβδομάδα. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το νεροχύτη της κουζίνας και την μπανιέρα σας. οι μύγες φρεατίων θα ζήσουν εκεί και θα πετάξουν έξω για να ψάξουν για φαγητό. Χρησιμοποιήστε τακτικά καθαριστικό αποστράγγισης για να αποτρέψετε το πρόβλημα αυτών των παρασίτων. Αποφύγετε τις στοίβες των περιοδικών, των εφημερίδων και των κουτιών – οι κατσαρίδες λατρεύουν να κολλάνε μέσα τους.

Κρατήστε το εξωτερικό χωρίς συντρίμμια

Οι στοίβες από καυσόξυλα, οι κάδοι κομποστοποίησης και τα απορρίμματα αυλής είναι καλές κρυψώνες για έντομα που ενδέχεται να μετακινούνται σε εσωτερικούς χώρους. Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα μέρη είναι μακριά από το σπίτι. Πριν φέρετε καυσόξυλα, ελέγξτε το για σαράκια. Αφαιρέστε περιοχές στάσιμου νερού στην αυλή σας που μπορεί να είναι περιοχές αναπαραγωγής κουνουπιών. Κρατήστε μακριά ζιζάνια και συντρίμμια φυτών που μπορούν να φιλοξενήσουν παράσιτα εντόμων και κρατήστε τα κλαδιά φυτών μακριά από τα θεμέλια του σπιτιού σας.

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι. Κοινή σφάλματα σπιτιού που πρέπει να προσέξετε

Τα Μυρμήγκια

μυρμήγκια είναι ειδικοί καθαριστές και επιζώντες. Είναι διαβόητοι που βρίσκουν ακόμη και λίγα κομμάτια φαγητού που δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά. Αυτό τους καθιστά ένα από τα πιο ενοχλητικά έντομα του σπιτιού όλων των εποχών.

Κατσαρίδες

Αναμφισβήτητα το πιο περιφρονητικό και τρομακτικό παράσιτο σπιτιού ποτέ είναι η κατσαρίδα. Μόνο το όνομα δημιουργεί εικόνες ακαθαρσίας. Ωστόσο, ακόμη και ένα καθαρό σπίτι θα μπορούσε να βρεθεί με τις κατσαρίδες να μετακινούνται.

Μύγες

Εάν υπάρχει ένας τρόπος να καταστρέψετε έναν υπέροχο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, είναι όταν εμφανίζονται οι μύγες. Είναι ενοχλητικό, ενοχλητικό και μπορεί να φέρει ασθένεια.

 

Δείτε τα νέα μας site.