Τσιμπήματα από τους κοριούς

 Τσιμπήματα από τους κοριούς.

Αν τα τσιμπήματα από τους κοριούς είναι έντονα τότε η μόλυνση είναι πολύ μεγάλη. Οι κοριοί στα κρεβάτια τρέφονται με το αίμα ως τη μόνη πηγή διατροφής τους. Προκειμένου να ωριμάσουν σε ενήλικες, πρέπει να τρώνε μία φορά κατά τη διάρκεια καθενός από τα ανώριμα στάδια τους. Τα ενήλικα θηλυκά χρειάζονται επίσης αίμα για να παράγουν αυγά.

Πώς να εντοπίσετε τα τσιμπήματα

Σημεία αίματος που βρέθηκαν στα φύλλα, τα τσιμπήματα και την παρουσία των κοπράνων των ανήλικων και των ενήλικων είναι μερικές από τις ενδείξεις μολύνσεως στο στρώμα του κρεβατιού. ΤαΤσιμπήματα από τους κοριούς τσιμπήματα συνήθως απαντώνται στα μέρη του σώματος που είναι πιο πιθανό να εκτεθούν κατά τη διάρκεια του ύπνου – τα χέρια, το λαιμό, το πρόσωπο, τους ώμους, τα πόδια και τα χέρια. Αν και δεν είναι πάντα η κύρια περίπτωση, τα τσιμπήματα κοριών στο κρεβάτι συχνά ομαδοποιούνται σε μια μικρή περιοχή. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί σε μια γραμμή ή ένα σχέδιο ζιγκ-ζαγκ.

Τσιμπήματα από τους κοριούς. Πως μοιάζουν τα τσιμπήματα;

Τα τσιμπήματα συνήθως μοιάζουν με μικρές, επίπεδες ή ανυψωμένες περιοχές που μπορεί να εμφανίσουν φλεγμονή, φαγούρα, κόκκινο ή φλύκταινες. Οι αντιδράσεις του τσιμπημάτων των κοριών δεν εμφανίζονται πάντα αμέσως μετά το τσίμπημα. Μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να αρχίσουν να προκαλούν συμπτώματα. Ωστόσο, δεν αντιδρούν όλοι με τα τσιμπήματα κοριών με τον ίδιο τρόπο.

Πως είναι τα τσιμπήματα;

Το μέγεθος των τσιμπημάτων κοριών κρεβατιού ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Τα θηλυκά των κοριών των κρεβατιών έχουν ένα αντιπηκτικό μαζί με το σάλιο τους όταν τρυπώνουν το δέρμα για να πάρουν ένα γεύμα αίματος. Αυτό το αντιπηκτικό είναι κυρίως υπεύθυνο για το πώς ένα άτομο αντιδρά στο δάγκωμα και καθορίζει το μέγεθος του τσιμπήματος. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι θα έχουν διάφορες ευαισθησίες στο τσίμπημα των κοριών κρεβατιού, το μέγεθος του τσιμπήματος θα ποικίλει επίσης. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το μέγεθος μιας αντίδρασης του τσιμπήματος των κοριών κρεβατιού είναι ο αριθμός των τσιμπημάτων στο άτομο. Οι αντιδράσεις των τσιμπημάτων του ανθρώπων πολλές φορές είναι επίσης μεταβλητές. Η ανταπόκρισή τους μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονη καθώς ο αριθμός των δαγκωμάτων αυξάνεται.

Οι κοριοί τρυπούν το ανθρώπινο

Οι κοριοί τρυπούν το ανθρώπινο στο δέρμα με επιμήκεις ράμφους μέσω των οποίων εξάγουν αίμα. Τα τσιμπήματα των κοριών δεν είναι αρχικά επώδυνα και μπορούν να περάσουν απαρατήρητα για ώρες ή μέρες. Αυτό επιτρέπει στους κοριούς να ρουφιόσουν το ανθρώπινο αίμα για 10 λεπτά με κάθε γεύμα. Τα τσιμπήματα κοριών εμφανίζονται συνήθως στο εκτεθειμένο δέρμα, όπως το άνω μέρος του σώματος, ο λαιμός, τα χέρια και οι ώμοι.

Συμπτώματα τσιμπήματος

Μερικοί άνθρωποι που τσιμπήθηκαν από κοριούς στο κρεβάτι αναπτύσσουν κνησμό, κόκκινα σαγιονάρες ή πρήξιμο την ημέρα ή μετά το τσίμπημα. Ωστόσο, τα τσιμπήματα μπορεί να μην γίνουν προφανή για αρκετές ημέρες ή καθόλου σε μερικά άτομα. Πολλοί άνθρωποι δεν αντιδρούν καθόλου στο τσίμπημα τον κοριών,πολλά τσιμπήματα δεν αφήνουν κανένα σημάδι και πάνε εντελώς απαρατήρητα.

Σε αντίθεση με αυτά των άλλων εντόμων, τα τσιμπήματα κοριών μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται σε σφιχτές γραμμές με πολλαπλά, μικρά, κόκκινα σημάδια..Τα δάγκωμα των κύριων μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα.Αρχικά, ένα θύμα μπορεί να ανιχνεύσει μια ελαφριά αίσθηση καψίματος. Η περιοχή καύσης αναπτύσσει έπειτα κόκκινα εξογκώματα, γνωστά ως παλμοί ή εξάνθημα. Σε ακραίες περιπτώσεις, τα δαγκώματα μπορεί να διογκωθούν δραματικά ή να μετατραπούν σε φλεγμονώδεις επιδερμίδες τύπου φλύκταινας.
Εάν αναπτύξετε ένα εξάνθημα μετά από να δαγκωθεί από ένα κοριό στο κρεβάτι, αποφύγετε το ξύσιμο της πληγείσας περιοχής. Εάν το εξάνθημα επιμένει ή μολυνθεί, επικοινωνήστε αμέσως με τον ιατρό.

Γιατί τσιμπάνε;

Οι κοριοί είναι τροφοδότες αίματος που εξαρτώνται από το αίμα για την πηγή τροφής τους, έτσι πρέπει να καταναλώνουν αίμα για επιβίωση.
Ένας ανήλικος κοριός συνήθως θα χρειαστεί περισσότερο από ένα δάγκωμα. Μόλις ένα κοριός στο κρεβάτι εισάγει τα στοματικά μόρια στο σώμα του ανθρώπου και βρίσκει ένα κατάλληλο αιμοφόρο αγγείο, θα αρχίσει το γεύμα. Ωστόσο, η εύρεση του σωστού αιμοφόρου αγγείου μπορεί να απαιτήσει περισσότερες από μία ενέσεις στο δέρμα. Επιπλέον, οι κοριοί είναι πολύ ευαίσθητα στη μετακίνηση από τον άτομο που τρέφονται. Επομένως, αν ένας άνθρωπος κινείται στον ύπνο, ο κοριός θα ανασύρει πιθανώς τα στόματα του.  Θα αρχίσει την αναζήτησή του για ένα γεύμα αίματος σε ένα άλλο μέρος του σώματος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο αριθμός των τσιμπημάτων  που ένα άτομο λαμβάνει δεν είναι ενδεικτικός του αριθμόν των κύριων που τρέφονται με αυτό το άτομο.

Κίνδυνοι που σχετίζονται με τις λοιμώξεις.

Το ξύσιμο των δαγκωμάτων και η αποτυχία να κρατηθούν τα δαγκώματα καθαρά και απολυμασμένα μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενή μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω πρήξιμο και αιμορραγία. Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ιδιαίτερα εκείνα που είναι σε κρεβάτι, μπορεί να αναπτύξουν δευτερογενείς λοιμώξεις που οφείλονται σε τσιμπήματα κρεβατιών.

Πώς να εντοπίσετε τα τσιμπήματα στα κατοικίδια.

Τα τσιμπήματα από του κοριούς στα σκυλιά και τις γάτες είναι είναι σπάνια. Μοιάζουν πολύ με δαγκώματα στους ανθρώπους και ο ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων μπορεί να υποπτεύεται πραγματικά ένα κουνούπι ή να είναι ψύλλοι στο κατοικίδιο ζώο. Όπως και με τους ανθρώπους, οι κοριοί δεν μένουν στα κατοικίδια ζώα, αλλά επιστρέφουν σε μια προστατευόμενη περιοχή λιμένων μετά το γεύμα. Ως εκ τούτου, ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιθεωρήσουμε το κρεβάτι του κατοικίδιου ζώου και συχνά να καλλωπίζουμε το ζώο ενώ είμαστε σε επαγρύπνηση για τα αποκαλυπτικά σημάδια της παρουσίας κοριών.

  • Κοριοί 

 

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ LG

ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ PRODUCTS

 

1 reply

Comments are closed.