akarea peristerion

Ακάρεα των περιστεριών πληροφορίες

Τα ακάρεα και οι ψείρες των περιστεριών και των πουλερικών είναι παράσιτα που μυζούν αίμα από τα πτηνά κατά την ηρεμία της νύχτας. Το άκαρι είναι συνήθως άσπρο ή γκριζωπό χρώμα, γίνεται πιο σκούρο ή πιο κόκκινο όταν τροφοδοτείτε με αίμα. Μετά τη διατροφή, κρύβονται σε ρωγμές και σχισμές μακριά από το φως της ημέρας, όπου ζευγαρώνουν και γεννούν τα αυγά. Το άκαρι εξελίσσεται μέσα από 5 στάδια της ζωής: αυγό, προνύμφη , δεύτερο στάδιο προνύμφης Ακάρεα των περιστεριώνκαι ενήλικες. Υπό ευνοϊκές συνθήκες αυτό ο κύκλος ζωής μπορεί να ολοκληρωθεί εντός επτά ημερών, ώστε οι πληθυσμοί να μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να προκαλείται αναιμία στα πουλερικά. Τα νεαρά πτηνά είναι πιο ευαίσθητα στην αναιμία. Τα ακάρεα μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν την υγεία των πτηνών έμμεσα, καθώς αυτά μπορεί να χρησιμεύσουν ως φορείς ασθενειών όπως η σαλμονέλωση, γρίπη σπειροχαίτωση και Erysipelothrix rhusiopathiae .
Dermansyssus gallinae λέγετε η άκαρι που ως ξενιστής μπορεί να είναι και ο άνθρωπος καθώς και μερικά είδη θηλαστικών, προκαλώντας μερικές φορές δερματίτιδα και αλλοιώσεις του δέρματος, αλλά σημειώνεται ότι είναι ανίκανοι διαβίωσης και αναπαραγωγής στο άνθρωπο ως ξενιστή.

Θεραπεία και πρόληψη

Παρασιτοκτόνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία από τα προσβεβλημένα πουλερικά. Οι χημικές ουσίες αυτές, πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά προκειμένου να μην αναπτυχθεί ανθεκτικότητα του άκαρι στα φάρμακα. Τα κόκκινα ακάρεα μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 10 μήνες σε άδειο κοτέτσι. Πρόληψη της μόλυνσης σε ανθρώπινη κατοίκηση αποτελείται από την εξάλειψη των φορέων (περιστέρια, πουλιά, μολυσμένο οικόσιτα πουλερικά, κλπ.). Εξάλειψη της προσβολής σε μια ανθρώπινη κατοίκηση επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω ενός συνδυασμού, εξάλειψη πιθανών φορέων (περιστέρια που φωλιάζουν, οικόσιτα πουλερικά, κλπ.). Μείωση των πιθανών κρυψώνων (χαλιά, ακαταστασία στο σπίτι ). akarea peristerion 2 (2)Ορθολογική χρήση των φάρμακων υγειονομικής σημασίας. Χρήση των αφυγραντήρων  τα οποία διατηρούν ένα περιβάλλον χαμηλής υγρασίας, διατήρηση χαμηλής θερμοκρασίας στο περιβάλλον, συχνός σχολαστικός καθαρισμός ελαχιστοποιώντας των χρόνο που κάθεστε στο σπίτι και διατηρώντας μια πολύ καλή υγιεινή.

Καταπολέμηση και αντιμετώπιση.

Τα ακάρεα και ψείρες πτηνών, η απεντόμωση τους, γίνεται με επαναληπτικές εφαρμογές με σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας.
Έχουμε αντιμετωπίσει εκατοντάδες περίπτωση με μεγάλη επιτυχία.

Υπάρχει ένας αριθμός των ακάρεων που μπορεί να τσιμπάνε το ανθρώπινο δέρμα και να οδηγήσει σε μια δερματική αντίδραση, καθώς και άλλες ασθένειες μετάδοσης ή που επηρεάζουν το ανθρώπινο σύστημα.
Κατάλογος των ακάρεων που σχετίζονται με δερματικές αντιδράσεις

Τα ακάρεα που σχετίζονται με δερματικές αντιδράσεις

Επιστημονική ονομασία
Κοινή ονομασία (-ες) Νόσο (-ες) που προκαλείται και / ή διαβιβάζονται

Acarus siro

άκαρι αλευριού προκαλεί Φαγούρα.

Glyciphagus domesticus

Προκαλεί Φαγούρα

Carpoglyphus passularum

Άκαρι Φρούτων Προκαλεί Φαγούρα

Cheyletiella spp

Πιτυρίδα στα πόδια (Cheyletiella δερματίτιδα, Cheyletiellosis)
Cheyletus eruditus
Προκαλεί Φαγούρα

Dermanyssus gallinae

άκαρι Πουλερικών Προκαλεί Φαγούρα

Dermatophagoidesg pteronyssinus

Άκαρι της σκόνης

Καταστροφέα Lepidoglyphus

Hay άκαρι

Leptotrombidium deliense

Chigger
Trombiculid άκαρι
Tsutsugamushi πυρετός
Scrub τύφος

Liponyssoides sanguineus

(Allodermanyssus sanguineus) Άκαρι  του ποντικιού
Rickettsialpox

Ornithonyssus bacoti

Ενδημικός τύφος
Rickettsialpox
Equine εγκεφαλίτιδας
Τουλαρεμία
Πανούκλα
Υποτροπιάζουσα πυρετό

Ornithonyssus Προύσα

Τροπικά άκαρι πουλερικων
Psoroptidae spp
Άκαρι χαλιού
Αστραπιαία δερματίτιδα

Pyemotes herfsi
Προκαλεί Φαγούρα άκαρι

Sarcoptes scabiei

Προκαλεί Φαγούρα άκαρι
Ψώρα

Trombicula alfreddugesi

Chigger
Harvest άκαρι
Προκαλεί φαγούρα

Trombicula autumnalis

Chigger
Harvest άκαρι
Προκαλεί φαγούρα

Tyrophagus neiswanderi

Τυρί άκαρι
Προκαλεί φαγούρα

 

Δείτε τα νέα μας site.