αράχνη

η Αράχνες

Αρχικά, οι αράχνες στη Ελλάδα, τσιμπήματα, είδη. Καταπολέμηση με απεντόμωση. Είναι γνωστό ότι η  αράχνη είναι παράσιτο που ανήκει στα Αρθρόποδα και δεν είναι έντομο. Έχει οκτώ πόδια και το σώμα της είναι διανεμημένο σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Επιπλέον, η αράχνη αναπνέει με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα- πνευμόνων, ονόματι  «πνεύμονες βιβλία». Ανήκουν στην κλάση των Αραχνιδών και δεν έχουν φτερά. (Τα έντομα ή εξάποδα είναι τα μόνα αρθρόποδα που φέρουν φτερά). Πιο συγκεκριμένα, πολλές πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους.

Όροι στη καταπολέμηση.

Με τον όρο απεντομώσεις για αράχνες εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης στο χώρο, εσωτερικά και εξωτερικά στο σπίτι. Παράλληλα, η απεντόμωση για αράχνες μπορεί να γίνει με χημικά φάρμακα με Cold Fogger όταν ο πληθυσμός είναι παρά πολύ μεγάλος ή ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης.

Με τον όρο απολυμάνσεις για αράχνες εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης και εξολόθρευσης των μυρμηγκιών. Η απολύμανση λαϊκά παρομοιάζετε με τον όρο  απεντόμωση για αράχνες.

Τα επικίνδυνα είδη αράχνης

Λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο,

  • η ταραντούλα της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά,

η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων και ακόμα και το θάνατο είναι δηλητηριώδης αράχνη Ελλάδα.
Το πιο σημαντικό είδος στην Ελλάδα είναι Loxosceles rufescens. Υπάρχει συνήθως σε αποθήκες, σοφίτες, κάτω από πέτρες ή σωρούς ξύλων και φωλιές τρωκτικών.
ΑράχνεςΑρχικά, αυτή θα εμφανιστεί βραδινές ώρες, και η επαφή με τον άνθρωπο είναι συνήθως τυχαία κατά τη διάρκεια καθαρισμού χώρων ή από χρήση ρούχων, μέσα στα οποία η αράχνη έχει βρει προσωρινό καταφύγιο. Επιπλέον, στην Ελλάδα επικίνδυνη είναι η λεγόμενη χήρα Latrodectus tredecimguttatus, Latrodectus mygale.

Παρόλα αυτά, η αράχνη αυτή αποτελεί μόνο έναν εκπρόσωπο των πολλών ειδών που κατοικούν στο περιβάλλον μας, επισημαίνοντας την ανάγκη για προσοχή κατά τη διαχείριση του οικιακού περιβάλλοντος και της προσωπικής ασφάλειας.

Η τελευταία μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η συχνότερη δηλητηριώδης  και γνωστή ως «ρογαλίδα» στην Άνω Μακεδονία και «ρώγα» στη Θράκη. Λόγω της μορφής του σώματός της που μοιάζει με ρόγα σταφυλιού, αναπτύσσει ακόμη μια ιδιαιτερότητα.

  • Από τις αράχνες αυτού του είδους, τσιμπούν μόνο οι θηλυκές και το δηλητήριο είναι νευρωτικό, πόνος νυσταγμοειδής και αφόρητος, σφίξιμο στο στήθος, τρόμο, δυσκολία στο βάδισμα, ζωηρή ανησυχία, αρτηριακή πίεση, εμετό καθώς και λευκοκύττωση. Ακόμη, ο θάνατος είναι σπάνιος αλλά τα πολύ νεαρά άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα υπερτασικά ή με καρδιακή δυσλειτουργία πρέπει να προσέχουν.

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού :

Η καταπολέμηση μπορεί να γίνει με υπολειμματικούς ψεκασμούς. Κυριότερα προβλήματα υπάρχουν σε αποθήκες, εξοχικά σπίτια, υπόγεια. Το καλύτερο εντομοκτόνο για αράχνες είναι οι πυρεθρίνες. Βιολογικό φάρμακο για αράχνες δεν υπάρχει, αυτό που μπορεί να κάνουμε είναι η φυσική καταστροφή αυτών.
Η Alpha Απολυμαντική προσφέρει τη χρήση υπηρεσίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων με όλα τα είδη τσιμπημάτων εντόμων ή άλλα παράσιτα στο σπίτι.

Δείτε τα νέα μας site.