Επιπτώσεις των κοριών στη Δημόσια Υγεία

Επιπτώσεις από τους κοριούς. Οι κοριοί δεν μεταφέρουν  ασθένειες. Μπορεί να μεταφέρει την ηπατίτιδα Β άλλα αυτό δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Πόσο ζει ο κοριός; Ο κοριός μπορεί να ζήση χωρίς τροφή και ένα χρόνο. Αν έχουμε τσιμπήματα από κοριούς απευθυνόμαστε σε ένα δερματολόγο για να εκτίμηση την σοβαρότητα της κατάστασης. Προσωρινά στο τσίμπημα μπορούμε να βάλουμε οινόπνευμα ώστε να περιορίσουμε την μόλυνση.

Επιπτώσεις από τους κοριούς στη Δημόσια Υγεία. Ο κοριός, όπως οι ψείρες του κεφαλιού, τρέφονται με το αίμα των ανθρώπων, αλλά δεν πιστεύεται ότι μεταδίδουν ασθένειες. Επιπτώσεις από τους κοριούςΆλλα εκτοπαράσιτα, όπως οι ψείρες του σώματος (Pediculus humanus corporis), είναι γνωστό ότι μεταδίδουν διάφορες σοβαρές ασθένειες.

Επιπτώσεις από τους κοριούς στη Δημόσια Υγεία. Ο κοριός του στρώματος ως παράσιτο του ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία από αρνητικά στη σωματική υγεία, ψυχική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήπια έως σοβαρή αλλεργική αντίδραση στα τσιμπήματα του κοριού με επιπτώσεις που κυμαίνονται από καμία αντίδραση σε ένα μικρό σημάδι στο τσίμπημα. Αυτά τα τσιμπήματα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε δευτερογενείς λοιμώξεις του δέρματος όπως έκζεμα, ecthyma και lymphanigitis. Ο κοριός μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων που ζουν σε μολυσμένο σπίτι. Έχουν αναφερθεί επιδράσεις όπως άγχος, αϋπνία και συστηματικές αντιδράσεις.

Η έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από τους κοριούς ήταν πολύ περιορισμένη κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πτώση των πληθυσμών του κοριού στο δεύτερο μισό του 20 ου αιώνα. Τώρα που οι πληθυσμοί του κοριού αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Οικονομικές επιπτώσεις από τους κοριούς.

Από οικονομική άποψη, παρασιτώσεις του κοριού είναι επίσης ένα βάρος για την κοινωνία. Αν και το ακριβές ποσό σε ευρώ δεν είναι γνωστό, οι οικονομικές απώλειες από την υγειονομική περίθαλψη, τις χαμένες αμοιβές, απώλεια εσόδων και τη μείωση της παραγωγικότητας μπορεί να είναι σημαντικές. Το κόστος για την αποτελεσματική εξάλειψη του μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το κόστος της εξάλειψης των άλλων παρασίτων, επειδή ο πληθυσμός του κοριού συνήθως απαιτεί πολλαπλές επισκέψεις από εξουσιοδοτημένη εταιρεία ελέγχου παρασίτων και επιμέλεια από την πλευρά εκείνων που βιώνουν την προσβολή.

Η καταπολέμηση του κοριού σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες.

Μερικές φορές υπάρχει επιπλέον κόστος και πολυπλοκότητα που σχετίζεται με το συντονισμό και την ενθάρρυνση της συμμετοχής από πολλούς κατοίκους. Όταν μια κοινωνία αρχίζει να βιώνει προσβολές από τον κοριό του στρώματος, ο έλεγχος είναι συχνά πιο δύσκολος, διότι:

Επιπτώσεις από τους κοριούς στη Δημόσια Υγεία και τα φάρμακα.

  • Αντιστάσεις στα φυτοφάρμακα και περιορισμένες επιλογές ελέγχου κάνουν τη θεραπεία από την μόλυνση του κοριού ακόμα πιο δύσκολη. Ορισμένοι πληθυσμοί του κοριού είναι ανθεκτικοί σε πολλά σκευάσματα, φάρμακα που υπάρχουν στη αγορά για να αντιμετωπίσουμε τους κοριούς. Οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν σπιτικά παρασκευάσματα που είναι αναποτελεσματικά τα οποία μπορεί να προωθήσουν περαιτέρω ανθεκτικότητα σε κοριούς.
  • Επιπτώσεις από τους κοριούς. Η κατάχρηση του σκευασμάτων, φαρμάκων είναι επίσης μια πιθανή ανησυχία για τη δημόσια υγεία. Επειδή οι παρασιτώσεις του κοριού είναι δύσκολο να ελεγχθούν και είναι μια πρόκληση για την ψυχική και οικονομική υγεία, οι κάτοικοι μπορούν να καταφύγουν στη χρήση φαρμάκων που δεν προορίζονται για εσωτερική οικιακή χρήση και μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ως αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι κάτοικοι μπορούν να μπουν στον πειρασμό να εφαρμόσουν φάρμακα μη εγκεκριμένα για τη χρήση σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε μεγαλύτερα ποσοστά εφαρμογής από ότι επιτρέπει η ετικέτα. Αυτό οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο έκθεσης σε φάρμακα για εκείνους που ζουν στο σπίτι. Τα φάρμακα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα με αυστηρά κριτήρια σύμφωνα με τις ετικέτες τους για να εξασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι και οι εφαρμοστές δεν εκτίθενται σε επικίνδυνα επίπεδα υπολειμμάτων φαρμάκων.

 

Διττέ τα νέα μας site.