Καταπολέμηση  τσιμπουριών 

Η καταπολέμηση τσιμπουριών στο σπίτι, στο άνθρωπο, στο σκύλο, στη γάτα ή στο κήπο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Tα τσιμπούρια στο σπίτι έρχονται με τους σκυλούς,  γάτες  ή από τον άνθρωπο που περίπιπτε  το κήπο. Πολλές φορές η κοπριά από ζώα είναι μια περίπτωση μόλυνσης. Έχουμε παρατήρηση περιπτώσεις ανθρώπων μολυσμένων από τσιμπούρια,  που επιστρέφουν από διακοπές. Η απολυμάνσεις  με ψεκασμό για τσιμπούρια είναι δύσκολο έργω.

Η καταπολέμηση και αντιμετώπιση των τσιμπουριών

Η καταπολέμηση και αντιμετώπιση των τσιμπουριών δεν είναι εύκολο έργω. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί στρατηγική που περιλαμβάνει την ενημέρωση του κοινού. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί τα προσωπικά προστατευτικά μετρά και τη χρήση χημικώνΚαταπολέμηση τσιμπουριών ουσιών στα ζώα και στο περιβάλλον.

Καταπολέμηση σε μεγάλες εκτάσεις.

Η καταπολέμηση τσιμπουριών με εφαρμογή σκευασμάτων υγειονομικής σημασίας σε μεγάλες έκτασης, όπως οι δασικές, τα λιβάδια, οι περιοχές βοσκής γιδών , προβάτων, δε συνιστάται λόγο του άψιλου κόστους και των περιβαλλοντικών προβλημάτων, που αναμφίβολα θα δημιουργηθούν.

Ψεκασμός σε μικρή κλίμακα.

Ωστόσο, σε μικρή κλίμακα όπως είναι οι κατοικίες, στάνες γιδών και προβάτων η απεντόμωση με χρήση φαρμάκων είναι επιβεβλημένη εφόσον υπαρχή πρόβλημα τσιμπουριών.

Καταπολέμηση στον άνθρωπο

Η καταπολέμηση στον άνθρωπο, ή καλύτερη λύση είναι η ατομική προστασία. Τα άτομα που εισέρχονται, βρίσκονται ή εργάζονται σε χώρους όπου παρουσία των τσιμπουριών είναι πιθανή ή υπαρκτή, πρέπει να τηρούν ορισμένες κανόνες προστασίας:

Μετρά προστασίας από τα τσιμπούρια

Πρέπει να έχουν τα ρούχα τους κουμπωμένα , τα κάτω άκρα, το πουκάμισου μέσα στο παντελόνι και τα κάτω άκρα του παντελονιού μέσα σε κάλτσες να χρησιμοποιούν μπότες και να αποφεύγουν να κάθονται στο έδαφος, βράχους ή πέτρες.

Μετρά προστασίας σε κατασκήνωση

Μετά από μια εκδρομή στο δάσος ή μια νύχτα σε κατασκήνωσης , είναι απαραίτητο, να κάνουμε συχνή επιθεώρηση τον ρούχων και του σώματος.

Η καταπολέμηση και αντιμετώπιση των τσιμπουριών

Καταπολέμηση τσιμπουριών στο σπίτι γίνετε με  απεντόμωση, με υπολειμματικούς ψεκασμούς, με ψεκαστήρα χαμηλής πιέσεως ή ψυχρού εκνεφωτή.

Η καταπολέμηση εντός του χώρου-δωματίου γίνετε  με σκεύασμα δημοσιάς υγείας εγκεκριμένο για τη καταπολέμηση των εντόμων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης τους (ωό, προνύμφη, νύμφη, ακμαίο).

Διττέ τα νέα μας site.