μαύρα μυγάκια

Μαύρα Μυγάκια

Τα μαύρα μυγάκια στο σπίτι πολλές φορές τα βρίσκουμε στο μπάνιο στη κουζίνα, στα φυτά, και σε γλάστρες στο μπαλκόνι. Τα  μυγάκια των φρούτων (drosophila melanogaster), είναι μικρά μυγάκια με μήκος περίπου 3-8 χιλιοστά. Το βασικό χαρακτηριστικό της μύγας φρούτων είναι τα μάτια της, τα οποία είναι κόκκινα στο χρώμα. Παθαίνουν πολλές μετάλλαξης στο χρώμα τον ματιών. Ότι πολλαπλασιάζετε πολύ γρήγορα κάννη τους  επιστήμονες να την χρησιμοποιούν στα Γενετικά περάματα τους.Το κεφάλι και ο θώρακας έχουν μαυριδερό μαύρα μυγάκιαχρώμα και η κοιλιά είναι κάπως σκοτεινότερη.

Όροι στη καταπολέμηση για τα μαύρα μυγάκια

Με τον όρο απεντομώσεις για τα μαύρα μυγάκια εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης μέσα στο σπίτι ή στα καταστήματα. Η απεντόμωση για τα μαύρα μυγάκια γίνεται με χημικά μέσα με τροφοελκυστικό σκεύασμα φτιαγμένο από εμάς.

Η απολύμανση για  τα μαύρα μυγάκια  λαϊκά παρομοιάζετε με την απεντόμωση. Με τον όρο απολυμάνσεις για τα μαύρα μυγάκια εννοούμε την διαδικασία  καταπολέμησης και εξολόθρευσης της δροσόφιλας από την κουζίνα, το μπάνιο ή το κατάστημα.

Που συχνάζουν τα μυγάκια

Τα μυγάκια των φρούτων είναι έντομα που ζουν στο χώρο των σπιτιών και καταστημάτων και ευνοούνται από την  υγρασία. Η πήγες αναπαραγωγής της μύγας φρούτων  είναι ότι η προνύμφη μπορεί να επιζήσει σε οργανική ουσία σε αποσύνθεση. Τα σημεία που πρέπει να ελέγξουμε εάν βλέπουμε μύγες φρούτων είναι τα σημεία όπου φρούτα ή λαχανικά είναι αποθηκευμένα έξω από τα ψυγεία ή τα δοχεία ψύξης.

Εμφανίζονται σε οινοποιεία και οξοποιίες.
drosophila-melanogaster-biologikos-kyklosΑν και υπάρχουν διάφοροι ψεκασμοί και παγίδες που χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν τις μύγες σε ένα σπίτι, το εστιατόριο ή εργοστάσιο, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς εξάλειψη της πηγής τους.

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού για τα μαύρα μυγάκια

Το κλειδί για τον έλεγχο των προσβολών της μαύρης μύγας των φρούτων είναι να βρεθούν  οι πηγές αναπαραγωγής της και να καταστραφούν ή να ψεκαστούν με ένα εντομοκτόνο.

Σε μια ανάθεση έργου από ένα κατάστημα υγειονομικής σημασίας για την καταπολέμηση της μαύρης μύγας πρέπει να έχουμε αρκετή  υπομονή στην εμφάνιση αποτελεσμάτων. Όσο εύκολο είναι να εισβάλουν  στα καταστήματα ή στο σπίτι τόσο δύσκολο είναι να φύγουν.

Υπάρχουν διάφορες έντομο παγίδες τοποθετημένες στο χώρο που κάνουν πολύ καλή προσέλκυση και εξόντωση των εντόμων της μαύρης μύγας. Ένας ψεκασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γρήγορη θανάτωση, που μειώνει τους πληθυσμούς των ιπτάμενων εντόμων αυτόν.

 

 

Δείτε τα νέα μας site.