μαύρα σκουλήκια

Μαύρα Σκουλήκια υγρασίας

Αρχικά, τα μαύρα σκουλήκια είναι παράσιτα πολύ ενοχλητικά για τον άνθρωπο. Με τον όρο απεντομώσεις και απολυμάνσεις  για μαύρα σκουλήκια υγρασίας είναι η διαδικασία καταπολέμησης στο χώρο του σπιτιού, εξωτερικά στον κήπο. Επίσης, η απεντόμωση ή η απολύμανση για μαύρα σκουλήκια μπορεί να γίνει με χημικά μέσα.

Περιγραφή

Μαύρα ΣκουλήκιαΌσον αφορά τα  (Millipedes) ανήκουν στην τάξη Diploda (δυο σειρές πόδια). (Millipedes) σημαίνει χίλια πόδια. Έχουν δύο ζεύγη ποδιών σε όλο το σώμα τους, τα οποία είναι ανάλογα με το είδος από 20 έως 100 τμήματα. Επίσης, τα μαύρα σκουλήκια (Millipedes) πάνε πολύ αργά και όταν δουν κάποιον κίνδυνο, είναι πιθανό να μαζευτούν. Με πάρα πολύ υψηλή υγρασία στο έδαφος, θα έρθουν στην επιφάνεια από τις πέτρες ή από το έδαφος και θα εισβάλλουν σε κατοικίες. Επιπλέον, θα εμφανιστούν την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ θα κρυφτούν στο έδαφος το Χειμώνα και το Καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, τα (Millipedes) δεν είναι επικίνδυνα, αλλά αντιαισθητικά, διότι δεν δαγκώνουν και ούτε προκαλούν κάποια άλλη ζημιά. Τρώνε οργανική ουσία σε αποσύνθεση.

Τα Millipedes ζουν μερικές φορές μέχρι και επτά έτη. Ξεχειμωνιάζουν ως ενήλικα και γεννούν τα αυγά μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες στο χώμα. Τα θηλυκά γεννούν μεταξύ 20 έως 300 αυγών, που θα βγουν σε μερικές εβδομάδες. Φτάνει στη σεξουαλική ωριμότητα το δεύτερο έτος, ενώ άλλα περνούν τέσσερα έως πέντε έτη στο λαρβικό στάδιο. Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και σαρανταποδαρούσες με την διαφορά ότι τσιμπάνε και μπαίνουν στα σπίτια.

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού μαύρων σκουληκιών:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΉ έχει αντιμετωπίσει μαύρα σκουλήκια (Millipedes) κατά τη διάρκεια των περιόδων μετανάστευσης τους στην επιφάνεια του εδάφους στη Εκάλη, Παιανία, Πέραμα, πολλές περίπτωσης με μεγάλη επιτυχία. Επιπλέον, χρησιμοποίησαν ψεκασμοί στους τοίχους και στο έδαφος των κτιρίων με εντομοκτόνα.

 

Δείτε τα νέα μας site.