μαύρα σκουλήκια

Μαύρα Σκουλήκια υγρασίας

Τα μαύρα σκουλήκια είναι παράσιτα πολύ ενοχλητικά για τον άνθρωπο. Με τον όρο απεντομώσεις και απολυμάνσεις  για μαύρα σκουλήκια υγρασίας είναι η διαδικασία καταπολέμησης στο χώρο του σπιτιού, εξωτερικά στον κήπο. Η απεντόμωση ή η απολύμανση για μαύρα σκουλήκια   γίνεται με χημικά μέσα.

Περιγραφή

Μαύρα ΣκουλήκιαΤα  (Millipedes) ανήκουν στην τάξη Diploda (δυο σειρές πόδια). (Millipedes) σημαίνει χίλια πόδια. Έχουν δύο ζεύγη ποδιών σε όλο το σώμα τους που αποτελείται ανάλογα με το είδος από 20 έως 100 τμήματα. Τα μαύρα σκουλήκια (Millipedes) κινούνται πολύ αργά και όταν αντιληφθούν κάποιον κίνδυνο κουλουριάζονται. Με πάρα πολύ υψηλή υγρασία στο έδαφος βγαίνουν από τις πέτρες ή από το έδαφος στην επιφάνεια και εισβάλουν σε κατοικίες, εμφανίζονται Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ κρύβονται στο έδαφος το Χειμώνα και το Καλοκαίρι. Τα (Millipedes) δεν είναι επικίνδυνα αλλά αντιαισθητικά διότι δε δαγκώνουν ούτε προκαλούν κάποια άλλη ζημιά. Τρέφονται με οργανική ουσία σε αποσύνθεση.
Τα Millipedes ζουν μερικές φορές μέχρι και επτά έτη. Ξεχειμωνιάζουν ως ενήλικα και γεννούν τα αυγά μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες στο χώμα. Τα θηλυκά γεννούν μεταξύ 20 έως 300 αυγών, τα οποία εκκολάπτονται σε μερικές εβδομάδες. Φτάνει στη σεξουαλική ωριμότητα το δεύτερο έτος, ενώ άλλα περνούν τέσσερα έως πέντε έτη στο λαρβικό στάδιο. Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και σαρανταποδαρούσες με την διαφορά ότι τσιμπάνε και μπαίνουν στα σπίτια.

Ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού μαύρων σκουληκιών:

Η ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΉ έχει αντιμετωπίσει μαύρα σκουλήκια (Millipedes) κατά τη διάρκεια των περιόδων μετανάστευσης τους στην επιφάνεια του εδάφους στη Εκάλη, Παιανία, Πέραμα, πολλές περίπτωσης με μεγάλη επιτυχία. Χρησιμοποιήθηκαν ψεκασμοί στους τοίχους και στο έδαφος των κτιρίων με εντομοκτόνα.

 

Δείτε τα νέα μας site.