μυρμηγκιά κουζίνας

Μυρμήγκια Κουζίνας & Κήπου

Μυρμήγκια Κουζίνας & Κήπου. Τι είναι απεντομώσεις μυρμηγκιών; Ενημέρωση για την απολύμανση και απεντόμωση, πώς τα καταλαβαίνεις;  Αρχικά, αυτά τα έντομα όταν είναι στη κουζίνα, στο πάγκο κουζίνας, στο μπάνιο, στο μπαλκόνι ή ακόμα σε γλάστρες τα εξολοθρεύουμε με απεντόμωση με gel. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα το πρόβλημα και την επιφάνια, με εγγύησή 100%.  Στο κήπο που έχουμε μια ποσότητα μεγάλη από έντομα η καταπολέμηση γίνεται με ψεκασμό με σπρέι. Πολλές νοικοκυρές βλέποντας μυρμήγκια στη κουζίνα κάνουν απολύμανση με ξύδι. Η απολύμανση με ξύδι δεν μπορεί να δίωξη τα μυρμήγκια. Χρειάζεται απεντόμωση με ειδικά σκευάσματα για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση. Η καταπολέμηση δεν είναι εύκολο έργο, ώμος η απεντόμωση δεν πρέπει να γίνεται προληπτικά. Επεμβαίνουμε με απεντομώσεις τη στιγμή που έχουμε μυρμήγκια στη κουζίνα, στο μπάνιο στο κήπο ή σε αλλά σημεία του σπιτιού.

Όροι στη καταπολέμηση

Με τον όρο απεντομώσεις για μυρμηγκιά εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης  μέσα στο σπίτι. Η απεντόμωση είναι με χημικά μέσα με Gel (τζελ) μέσα στο σπίτι, ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης εξωτερικά στο κήπο και άλλα μέσα.

Με τον όρο απολυμάνσεις για μυρμηγκιά εννοούμε την διαδικασία  καταπολέμησης και εξολόθρευσης. Η απολύμανση για  μυρμηγκιά  λαϊκά παρομοιάζετε με την απεντόμωση.

Υγειονομική σημασία μυρμηγκιών.

Παρότι αυτά τα έντομα εξωτερικά σε μια κατοικία μπορεί να είναι πολλά, μόνο τα μικρά καφέ χρώματος που εμφανίζονται μέσα στο σπίτι, στη κουζίνα, στο μπάνιο, στο καλοριφέρ, παρουσιάσουν υγειονομικό ενδιαφέρον, Μυρμήγκια Κουζίνας & Κήπουεπίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει το μυρμήγκι που ανεβαίνει από το κήπο στη σοφίτα και τρέφετε με ξύλο.

Αυτά τα έντομα είναι κοινωνικό έντομο της οικογένειας Formicidae και μαζί με τις σφήκες και τις μέλισσες, αποτελούν την τάξη Υμενόπτερα. Έχουν αποικίσει σχεδόν κάθε ηπειρωτική περιοχή της Γης. Τα μόνα μέρη στα οποία δεν υπάρχουν αυτόχθονες πληθυσμοί είναι η Ανταρκτική και κάποια απομακρυσμένα ή αφιλόξενα νησιά. Η διατροφή ορισμένων μυρμηγκιών αποτελείται από πρωτεϊνούχες και ζαχαρούχες ουσίες. Αυτές η ουσίες κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να γίνουν μηχανικοί φορείς παθογόνων οργανισμών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι Monomorium pharaonis το οποίο συχνάζει στις κουζίνες σπιτιών μεταφέρει Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, Streptococcus και Clostridium.

Βιολογικός τους κύκλος μυρμηγκιών

Ο βιολογικός τους κύκλος,  έχει τέσσερα στάδια, το αυγό, την προνύμφη, τις χρυσαλλίδες και τον ενήλικο. Μια αποικία μυρμηγκιών έχει την βασίλισσα, και πολυάριθμους εργάτες. Η βασίλισσα όπως και οι εργάτες είναι θηλυκού γένους. Οι εργάτες είναι τα μυρμήγκια που βλέπουμε να μεταφέρουν την τροφή ή να σκάβουν τις φωλιές. Η βασίλισσα μένει στην φωλιά και έχει σαν μοναδική φροντίδα να γεννά αυγά. Επίσης, υπάρχουν και τα αρσενικά τα οποία είναι ζωντανά κάποιες εποχές στην φωλιά. Η μόνη τους δουλειά είναι να ζευγαρώσουν με την βασίλισσα. Επίσης, μετά το ζευγάρωμα συνήθως πεθαίνουν.

Η καταπολέμηση μυρμηγκιών.

Αρχικά, για την καταπολέμηση αυτόν εντόμων εφαρμόζουμε: απεντόμωση με υπολειμματικούς ψεκασμούς με εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας. Τοποθέτηση εντομοκτόνων υγειονομικής σημασίας σε σκόνη στα περάσματα. Απεντομώσεις  και τοποθέτηση μη τοξικών gel και απωθητικών οικολογικών ουσιών ανάλογα με την περίπτωση. Εξασφαλίζουμε άριστα αποτελέσματα ακόμη και σε περιπτώσεις σοβαρών προσβολών, όπως όταν έχουν κάνει φωλιές στους εσωτερικούς χώρους. Έχοντας δημιουργήσει διόδους ή και φωλιές μέσα στα κτίρια, ή βγαίνουν μέσα από πρίζες και πατώματα.
Μεγάλος αριθμός εντόμων βρίσκουμε σε σπίτια των βορείων και των νοτίων προαστίων της Αθήνας που έχουν κήπους. Ειδικά στις περιπτώσεις αυτές ψεκάζουμε χρησιμοποιώντας ειδική αντλία ψεκασμού με εξελιγμένα και ειδικά εντομοκτόνα. Δεν καταπολεμούμε όλα τα είδη , μερικά είδη μυρμηγκιών είναι ωφέλιμα έντομα, εμπλουτίζουν την γη με οργανική ύλη.

Να τονιστεί , ότι με μεγάλη επιτυχία, τα εξολοθρεύσαμε σε κότερα και πλοία, κουζίνες, σπίτια, πολυκατοικίες, κατοικίες κ.α.

 

 

 

Δείτε τα νέα μας site.