Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα

Οι Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα είναι πάντα πιθανή σε ένα σπίτι είτε είναι σαράκι είτε είναι τερμίτες ή μυρμήγκια ξύλου. Πολλά σαράκια προσβάλουν το ξύλο στα δάση, αλλά ευτυχώς λιγότερα το προσβάλλουν σε κατοικίες. Οι οπές από έντομα που προσβάλουν το ξύλο στα δάση συγχέονται με αυτές που προκαλούνται από ξυλοφάγα έντομα κατοικημένων χωρών. Συνήθως οι οπές από τα ξυλοφάγα έντομα των δασών είναι γνώστες ως «καρφίτσας» ή «σκαγιών» και δημιουργούνται από έντομα της οικογένειας Platypodidae και Scolytidae.

Πώς διακρίνουμε τις προσβολές;

Όταν το ξύλο αποξεραίνετε αρκετά για την χρήση ως ξυλιά ή για έπιπλα η προνύμφη του σαρακιού νεκρώνετε.  Αυτό δεν εννοεί ότι δεν θα έχουμε νέες  Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα. Είναι απαραίτητο να διακρίνουμε τα κατάλοιπα προηγούμενον προσβολών από τα σημάδια δράσεως των ξυλοφάγων σαρακιών.Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα

Το σαράκι του επεξεργασμένου ξυρού ξύλου είτε είναι μαλακό ξύλο είτε είναι σκληρό ξύλο, είναι πολλά είδη, ως κινώ χαρακτηριστικό είναι ότι:

 • Σε κάθε οπή υπάρχει μια προνύμφη.
 • Πολλά είδη σαρακιού διακρίνονται από την σκόνη που βγάζουν από οπές .
 • Το σαράκι κάνει έναν χαρακτηριστικό θόρυβο.

Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα, Μια άλλη κατηγορία ξυλοφάγων εντομών και πραγματικός εχθρός του κατασκευασμένου ξύλου είναι οι τερμίτες οι οποίοι εμφανίζονται εφόσον έχουν προχώρηση αρκετά στην ζημιά, και θα προχώρηση περαιτέρω αν δεν πάρουμε μέτρα προστασίας και καταπολέμησης. Οι τερμίτες εμφανίζονται:

  • Βλέπουμε μυρμήγκια με φτερά στο σπίτι μας.
  • Το πάτωμα έχει διαφορετικό ήχο ποτέ περπατάμε πανό του, σε διαφορετικά σημεία.
  • Σε μερικά σημεία οπότε το πάτωμα βουλιάζει.
  • Πίσω από το έπιπλο της κουζίνας βγαίνουν μυρμήγκια με φτερά.
  • Στη κάσες τω πορτών βλέπουμε να έχει φαγωθεί όλο το εσωτερικό ξύλο Ποτέ πατάμε την μπογιά γίνεται τρύπα μέχρι το δάχτυλο.

Αν διαπιστώσετε Προσβολές από ξυλοφάγα έντομα, τηλεφωνήστε μας, είμαστε η μοναδική εταιρία που θα σας δόση λύση αποτελεσματική, υπεύθυνη, εγγυημένη και οικονομική για τη ξέρουμε που υπάρχει το πρόβλημα και δεν κάνουμε περάματα στο οικονομικό που στο τελικό την πληρώνει ο πελάτης.

 

 

Διττέ τα νέα μας site.