σαμιαμίδια

Σαμιαμίδια στο σπίτι 

Ενημέρωση και καταπολέμηση στα σαμιαμίδια. Καταπολέμηση, αντιμετώπιση σαμιαμιδιών.
ΣαμιαμίδιαΑρχικά, οι (σαύρες) είναι ζώα της ομοταξίας ερπετά (sauropsida). Τα περισσότερα είδη έχουν 4 πόδια και κινούμενα βλέφαρα (σε αυτά τα σημεία διαφέρουν από τα φίδια. Επίσης, το σχήμα του σώματός τους μοιάζει με τα φίδια.
Τα είδη τους ποικίλλουν στο μήκος τους από λίγα εκατοστόμετρα. Μερικά γκέκο της Καραϊβικής μέχρι σχεδόν τρία μέτρα (Δράκος του Κόμοδου).
Ορισμένα είδη σαύρας δεν διαθέτουν εμφανή πόδια, παρότι υπάρχουν ίχνη τους στον σκελετό τους. Ξεχωρίζουν από τα αληθινά φίδια από την ύπαρξη των βλεφάρων και των εξωτερικών ανοιγμάτων για τα αυτιά.
Οι ουρές αυτών και άλλων σαυρών εξάλλου αποσπώνται από το σώμα όταν παγιδευθούν,  ως μέσο άμυνας. Μετά αναπτύσσονται και πάλι, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει κανένα φίδι.

Παρότι φαίνονται γλοιώδεις, το δέρμα τους είναι στην πραγματικότητα πολύ ξηρό. Δεν φέρει πόρους που να βγάζουν ιδρώτα ή λιπαντικά υγρά. Μάλιστα οι περισσότερες σαύρες αποφεύγουν το νερό. Δεν πρέπει να συγχέονται με τις σαλαμάνδρες, που είναι αμφίβια και όχι ερπετά. Ωστόσο, όλες οι σαύρες είναι ικανές να κολυμπήσουν, αν χρειασθεί. Πολύ λίγα είδη, όπως ο βαρόνος του Νείλου, είναι υδροχαρή.
Πολλές σαύρες μπορούν να αλλάξουν χρώμα ώστε να μοιάζουν με το περιβάλλον τους ή σε περιπτώσεις άγχους. Το πιο συνηθισμένο τέτοιο παράδειγμα (και παροιμιώδες για αυτό) είναι ο χαμαιλέοντας. Οι σαύρες έχουν ως τροφή  έντομα ή τρωκτικά. Λίγα είδη τους είναι παμφάγα ή φυτοφάγα.

Είδος σαμιαμιδιού στην Ελλάδα ενδιαφέρον για τη δημοσιά υγεία και η απώθηση τους

Υπάρχει ένα είδος πολύ επεκταμένο στην Ελλάδα, μέγεθος μέχρι 12 εκατοστά. Είναι σαμιαμίδι πολύ ωφέλιμο στην οικία γιατί τρέφετε με έντομα.
Το σαμιαμίδι δεν είναι επικίνδυνο.

Μας έτυχαν περίπτωσεις σε εξοχικά σπίτια, τα οποία κατοικούνται σπάνια, να δημιουργεί πρόβλημα. Πολλαπλασιάζετε πολύ γρήγορα και γίνετε απανταχού παρών.
Οι ήχοι των σαμιαμιδιών που βγάζουν τη νύχτα είναι πόλη ενοχλητική.
Υπάρχει τρόπος να το απωθήσουμε από την οικία.

Διαβάστε περισσότερα

Τα σαμιαμίδια έχουν επιστημονικό όνομα του είναι hemidactylus turcicus, πολύ συχνά ζουν ακόμα και μέσα στις πόλεις. Το μήκος τους φτάνει συνήθως τα 10 εκ. μαζί με την ουρά, ενώ σπάνια είναι και λίγο μεγαλύτερα.
Ωστόσο, είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ερπετά, που ενώ είναι άκακο και ωφέλιμο, ταυτόχρονα (για κάποιους),
είναι από τα πιο αηδιαστικά που υπάρχουν.

Το δέρμα τους είναι ημιδιαφανές, ενώ τα χρώματά τους είναι σκουρότερα κατά την διάρκεια της ημέρας. Τα δάχτυλά τους λειτουργούν σαν βεντούζες, αλλά έχουν και νύχια, πράγμα που τα κάνουν εξαίρετους αναρριχητές.

Τρώνε κυρίως τη νύχτα με μικρά αρθρόποδα και έντομα που πιάνουν. Συμβάλλοντας έτσι στον έλεγχο των πληθυσμών, με αποτέλεσμα την καλύτερη διαβίωσή μας.
Γι᾿ αυτό, για τους λαούς της Μεσογείου, η παρουσία ενός σαμιαμιδιού στα σπίτια, θεωρείτε και στις μέρες μας γούρι και καλή τύχη.
Σε αρκετές περιοχές, πιστεύουν λανθασμένα προς είναι δηλητηριώδη, πράγμα που δεν είναι αλήθεια, αφού είναι ένα εντελώς ακίνδυνο ερπετό.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη γιαγιά μου, που μας κυνήγαγε με το σκουπόξυλο, όταν μας έβλεπε να τα πειράζουμε, όπου τα βρίσκαμε στο παλιό σπίτι.

Με τη αποξένωσή μας από τη φύση, που έφερε η μετακίνηση και διαβίωσή μας στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, άλλαξαν και κάποια από τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και όλες οι παραδόσεις, που υπήρχαν στον τόπο μας.
Το αποτέλεσμα είναι λοιπόν, να τρομάξουμε με τα πιο αθώα πλάσματα της φύσης και να κυνηγάμε αυτά, που όχι μόνο δε μας πειράζουν, αλλά αντίθετα μας ωφελούν.
Η Alpha Απολυμαντική προσφέρει τη χρήση υπηρεσίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων με απώθηση σαμιαμιδιών άλλα και όλα τα είδη εντόμων ή και παράσιτα στο σπίτι.
Καλέστε μας 210 82 52 777.

 

Δείτε τα νέα μας site.