σκνίπες

Σκνίπες  και κουνούπια

Οι σκνίπες είναι παράσιτα που έχουν τριχωτό σώμα. Κατά την ανάπαυση, τοποθετούν τα φτερά τους υπό γωνία πάνω από την κοιλία τους (σε σχήμα V). Πριν από το νύγμα, πηδούν σε κύκλους γύρω από το σημείο στόχο του θύματος τους. ΣκνίπεςΗ Σκνίπα (φλεβοτόμος) είναι δίπτερο έντομο που παρομοιάζει με το κουνούπι. Αλλά αντίθετα με αυτό είναι πολύ μικρότερη, 2 με 3 χιλιοστά και αθόρυβη. Οι θηλυκές χρειάζονται απομύζηση αίματος για την ωρίμανση των αβγών τους. Ως εκ τούτου οι αρσενικές σκνίπες δεν τσιμπούν. Η αντιμετώπιση των σκνιπών στο σπίτι περιλαμβάνει φάρμακα άλλα και φυσικούς τρόπους. Η σκνίπα τσιμπά. Πιο κάτω υπαρχή φωτογραφία από μόλυνση σκνίπας.

Όροι στη καταπολέμηση σκνίπας.

Οι  απεντομώσεις για σκνίπες είναι η διαδικασία καταπολέμησης στο χώρο του σπιτιού ή στον κήπο. Ειδικότερα το συνεργείο απεντόμωσης κάνει χρήση χημικών μέσων με Cold Fogger. Η απολύμανση για σκνίπας παρομοιάζετε λαϊκά με την απεντόμωση για σκνίπες.

Ο βιολογικός κύκλος των σκνιπών,

Τις χαρακτηρίζει η πλήρης μεταμόρφωση από αυγό σε προνύμφη, νύμφη, ενήλικο. Εξελίξετε με διαφορετικό ρυθμό, ανάλογα με τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες. Η παρουσία τους στα εύκρατα και ψυχρά κλίματα εξελκεί ή 2 γενιές κατά του θερινούς μήνες. Τα ατελή σταδία των σκνιπών χρειάζονται για την ανάπτυξη τους υδάτινο περιβάλλον. Κατάλληλα ενδιαιτήματα για τις σκνίπες είναι οι μικρές ή μεγάλες λίμνες, τα έλη και οι βαλτή, οι ορυζώνες, τα παρόχθια ποταμόν και ρυακιών, οι κοιλότητες των βράχων, των δένδρων και του εδάφους. Διατηρούν μικρές ποσότητες νερού. Άλλα ενδιαιτήματα είναι οι βόθροι και τα φρεάτια σε πόλεις και χώρια, οι δεξαμενές, ποτίστρες κατοικίδιων και παραγωγικών ζωών, μεταλλικά και χάρτινα κουτάκια αναψυκτικών και άλλον υγρών που διατηρούν μικρή ποσότητα νερού, γλάστρες και άλλα δοχεία σε νεκροταφεία, καθώς και σε ταράτσες , μπαλκόνια και αυλές κατοικιών, πηγάδια, κ.λπ.

Υγειονομική σημασία

Υπάρχουν 800 είδη, 64 από τα οποία μεταδίδουν την νόσο λεϊσμανίαση. Τα τσιμπήματα μολυσμένης σκνίπας είναι υπεύθυνα για τηνΤσιμπήματα από σκνίπες μετάδοση της νόσος λεϊσμανίαση. Επομένως, η σκνίπα είναι ένας μόνιμος εχθρός για τα κατοικίδια αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Η σκνίπα είναι η κύρια αιτία για την μετάδοση της ύπουλης νόσου, Καλα-Αζάρ. Επίσης οι ενήλικες σκνίπες είναι έντομα έξω φιλικά και σαφώς ενδωφαγικά. Ειδικότερα τσιμπούν κυρίως στο λυκόφως και λυκαυγές (crepuscular) και σπανιότερα κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Οι φλεβοτόμοι, κοινά γνωστοί, είναι νυκτόβιοι. Πράγματα δρουν σχεδόν κατά κανόνα τη νύχτα (μετά από τη δύση του ήλιου). Πρωτού απομυζήσουν αίμα, εκκρίνουν σάλιο πάνω στο δέρμα του ξενιστή. Το σάλιο της σκνίπας περιέχει αντιπηκτικές ουσίες. Η επιλογή του ξενιστή ποικίλλει μεταξύ των ειδών. Η διατροφή μερικών ειδών σκνίπας περιλαμβάνει περιορισμένο εύρος ξενιστών, ενώ σε άλλες σκνίπες περιλαμβάνει οποιοδήποτε θηλαστικό, πτηνό ή ερπετό.

Επαγγελματική καταπολέμηση Ιπταμένων Εντόμων

Η καταπολέμηση με ψεκασμό κατά των φτερωτών ενήλικων έχει αποδεδειγμένα αποτελέσμα. Η επαλείψη των γυμνών επιφανειών του σώματος με παιδικό λάδι, με άλλα διάφορα αιθέρια λάδια. καθώς και η επέμβαση με εντομοκτόνα στους χώρους αναπαραγωγής τους όπως οι βαλτοί και χώροι που κρατούν νερά .
Οι επιστήμονες της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ γνωρίζουν τις συνήθειες κάθε είδους παρασίτου και διαθέτουν μια σειρά ισχυρών εντομοκτόνων για την αντιμετώπιση τους.
Η ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με παράσιτα στην οικία και επιχείρηση σας. Έτσι, η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

 

Δείτε τα νέα μας site.