σκνίπες

Σκνίπες  και κουνούπια

Οι σκνίπες είναι παράσιτα που έχουν τριχωτό σώμα. Κατά την ανάπαυση, τοποθετούν τα φτερά τους υπό γωνία πάνω από την κοιλία τους (σε σχήμα V). Πριν από το νύγμα, πηδούν σε κύκλους γύρω από το σημείο στόχο του θύματος τους. ΣκνίπεςΗ Σκνίπα (φλεβοτόμος) είναι δίπτερο έντομο που παρομοιάζει με το κουνούπι. Αλλά αντίθετα με αυτό είναι πολύ μικρότερη, 2 με 3 χιλιοστά και αθόρυβη. Οι θηλυκές χρειάζονται απομύζηση αίματος για την ωρίμανση των αβγών τους. Από αυτό συμπεραίνεται ότι οι αρσενικές σκνίπες δεν τσιμπούν. Η σκνίπες στο σπίτι αντιμετωπίζονται με φάρμακα άλλα και με φυσικούς τρόπους. Η σκνίπα τσιμπά. Πιο κάτω υπαρχή φωτογραφία από μόλυνση σκνίπας.

Όροι στη καταπολέμηση σκνίπας.

Οι  απεντομώσεις για σκνίπες είναι η διαδικασία καταπολέμησης στο χώρο του σπιτιού ή στον κήπο. Η απεντόμωση σκνίπας γίνεται με χημικά μέσα με Cold Fogger. Η απολύμανση για σκνίπας παρομοιάζετε λαϊκά με την απεντόμωση για σκνίπες.

Ο βιολογικός κύκλος των σκνιπών,

χαρακτηρίζονται με πλήρη μεταμόρφωση, αυγό, προνύμφη, νύμφη, ενήλικο. Εξελίξετε με διαφορετικό ρυθμό, ανάλογα με τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες. Η παρουσία τους στα εύκρατα και ψυχρά κλίματα εξελκούνται ή 2 γενιές κατά του θερινούς μήνες. Τα ατελή σταδία των σκνιπών χρειάζονται για την ανάπτυξη τους υδάτινο περιβάλλον. Κατάλληλα ενδιαιτήματα για τις σκνίπες είναι οι μικρές ή μεγάλες λίμνες, τα έλη και οι βαλτή, οι ορυζώνες, τα παρόχθια ποταμόν και ρυακιών, οι κοιλότητες των βράχων, των δένδρων και του εδάφους. Διατηρούν μικρές ποσότητες νερού. Άλλα ενδιαιτήματα είναι οι βόθροι και τα φρεάτια σε πόλεις και χώρια, οι δεξαμενές, ποτίστρες κατοικίδιων και παραγωγικών ζωών, μεταλλικά και χάρτινα κουτάκια αναψυκτικών και άλλον υγρών που διατηρούν μικρή ποσότητα νερού, γλάστρες και άλλα δοχεία σε νεκροταφεία, καθώς και σε ταράτσες , μπαλκόνια και αυλές κατοικιών, πηγάδια, κ.λπ.

Υγειονομική σημασία

Υπάρχουν 800 είδη, 64 από τα οποία μπορούν να μεταδώσουν την νόσο λεϊσμανίαση. Τα τσιμπήματα μολυσμένης σκνίπας είναι υπεύθυνα για τηνΤσιμπήματα από σκνίπες μετάδοση της νόσος λεϊσμανίαση. Η σκνίπα είναι ένας μόνιμος εχθρός για τα κατοικίδια αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Η σκνίπα είναι η κύρια αιτία για την μετάδοση της ύπουλης νόσου, Καλα-Αζάρ. Οι ενήλικες σκνίπες θεωρούνται έντομα έξω φιλικά και εννοείται ενδωφαγικά. Ενεργοποιούνται και τσιμπούν κυρίως στο λυκόφως και λυκαυγές (crepuscular) και σπανιότερα κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Οι φλεβοτόμοι, κοινά γνωστοί, είναι νυκτόβιοι. Δραστηριοποιούνται σχεδόν κατά κανόνα τη νύχτα (μετά από τη δύση του ήλιου). Πριν από την απομύζηση αίματος, προηγείται έκκριση σάλιου πάνω στο δέρμα του ξενιστή. Το σάλιο της σκνίπας περιέχει αντιπηκτικές ουσίες. Η επιλογή του ξενιστή ποικίλλει μεταξύ των ειδών. Μερικά είδη σκνίπας διατρέφονται από περιορισμένο εύρος ξενιστών, ενώ άλλα διατρέφονται από οποιοδήποτε θηλαστικό, πτηνό ή ερπετό.

Επαγγελματική καταπολέμηση Ιπταμένων Εντόμων

Η καταπολέμηση με ψεκασμό κατά των φτερωτών ενήλικων έχουν αποτελέσματα όπως επανειλημμένως έχει αποδεχτεί. Η επαλείψει των γυμνών επιφανειών του σώματος με παιδικό λάδι, με άλλα διάφορα αιθέρια λάδια. Επέμβασης με εντομοκτόνα στους χώρους αναπαραγωγής τους όπως οι βαλτοί και χώροι που κρατούν νερά .
Οι επιστήμονες της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ γνωρίζουν τις συνήθειες κάθε είδους παρασίτου και διαθέτουν μια σειρά ισχυρών εντομοκτόνων για την αντιμετώπιση τους.
Η ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με παράσιτα στην οικία και επιχείρηση σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

 

Δείτε τα νέα μας site.