ψαράκια, ψαλίδες

Ψαράκια, Ψαλίδες, Ονίσκοι

Αρχικά, τα ψαράκια, ψαλίδες και ονίσκοι είναι έντομα που τα βρίσκουμε στο σπίτι. Η τροφή τους είναι οι μύκητες. Τα ψαράκια είναι έντομα  που τους αρέσει η κολλά βιβλίων και  τα ονομάζουμε σκόρο των βιβλίων. Τα ψαράκια οι ψαλίδες και οι ονίσκοι δεν τσιμπάνε των άνθρωπο. Παγίδες ελκυστικές για το ψαράκι δεν υπάρχει. Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε παγίδες μπορούμε να βάλουμε κολλητικές παγίδες στο δρόμο που περνάνε. Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος μύωσης του πληθυσμού του ψαράκι. Οι ψαλίδες και η ονίσκοι αντιμετωπίζουμε εύκολα και δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Με μια προσεκτική απεντόμωση το χρόνο που κάνουμε στο σπίτι για τις κατσαρίδες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τους ψαλίδες και ονίσκος

Όροι στη καταπολέμηση του ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκος

Με τον όρο απεντομώσεις για ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκος εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης του ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκος στο χώρο του σπιτιού.. Πιο συγκεκριμένα, η απεντόμωση για ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκος,  γίνεται με χημικά μέσα με Cold Fogger όταν ο πληθυσμός είναι παρά πολύ μεγάλος ή ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης.

Η απολύμανση ή οι απολυμάνσεις για ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκος την παρομοιάζετε λαϊκά με την απεντόμωση για ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκος.

Ποιο κάτω σας περιγράφουμε  το ψαράκι, (το σκόρο του βιβλίου Lepisma saccharina) τις ψαλίδες και ονίσκος.

Πληροφορίες και καταπολέμηση  για τις ψαράκια στις ντουλάπες και για τα ζωύφια σπιτιού.

Τα μαύρα έντομα στο σπίτι πολλές φόρες τα συνδέουμε με την υγρασία. Τα ψαράκια  είναι έρποντα έντομα το όπια (βλέπε πιο κάτω στη φωτογραφία). Τα μικρά στρογγυλά οβάλ, καφέ η μαύρα έντομα με φτερά στη κουζίνα μπορεί να είναι έντομα τροφίμων. Αξίζει να τονιστεί, ότι τα ψαράκια, ψαλίδες και ονίσκοι δεν πάτωνε τα βρίσκουμε σε παλιές πολυκατοικίες αλλά και σε καινούργιες, κατά πάσα πιθανότητα στις καινούργιες πολυκατοικίες μεταφέροντα με τα ξύλα του πατώματος.

Τα έντομα σπιτιού έχουν διάφορα μεγέθη από πολύ μικρά μαύρα οπός η σκόροι τροφίμων, μεσαία, έως αρκετά μεγάλα οπός η Ψαράκιαμεγάλες κατσαρίδες. Είναι συχνό φαινόμενο τα τσιμπήματα από τα έντομα στο σπίτι από ψύλλους, κοριούς ή τσιμπήματα σε μια εκδρομή από σφήκες μέλισσες ή άλλο έντομο.

Τα (Lepisma saccharina – λέπισμα το αργυρόχρουν)

είναι έντομα, παράσιτα του σπιτιού με μέγεθος περίπου 12 χιλιοστά και στην πλάτη τους έχουν ασημί λέπια. Το ψαράκι λαϊκά το ονομάζουμε σκόρο βιβλίων. Αναλυτικότερα, το ψαράκι είναι ένα από τα έντομα που τρέφετε με βιβλία δηλαδή με χαρτί και την κόλα στης ραφές των βιβλίων. Πολλαπλασιάζετε πολύ εύκολα και αποικεί πολλές φορές όλο το σπίτι. Ειδικότερα, η κοιλιά του εντόμου καταλήγει σε 3 κερκίδια (ουρίτσες). Το χρώμα του εντόμου είναι γκριζωπό προς σταχτί ενήλικο ψαράκι. Στις πρώτες φάσης της ανάπτυξης το συναντούμε και με χρώμα άσπρο προς το γκρι. Το σχήμα τους μοιάζει με ψαράκι από όπου και πήρε την ονομασία αυτή.

Προβλήματα και ζημία από Lepisma saccharina.

PSARAKIAΣυγκεκριμένα, τα έντομα, ψαράκια τα βρίσκουμε κυρίως σε ζεστά, υγρά υπόγεια αλλά και σε πατάρια των σπιτιών ή δημοσίων κτιρίων, βιβλιοθήκες στα βιβλία, πίσω από κορνίζες (έργα τέχνης) σε καράβια, κότερα, πιο πολύ στο μπάνιο λόγω της υγρασίας που υπάρχει εκεί αλλά και στα σώματα θέρμανσης. Τα ψαράκια (έντομα) με τα μασητικού τύπου στοματικά τους μόρια, τρώγουν την αμυλόκολλα των ραχών παλαιών βιβλίων, ταπετσαρίες, μονωτικά υλικά καθώς και «κολλαρισμένα» υφάσματα όπως επίσης κάθε είδους αμυλούχες τροφές. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του έτους ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλα τα στάδια του εντόμου. Ο βιολογικός του κύκλος συμπληρώνεται, ανάλογα με τις επικρατούσες θερμοκρασίες, και υγρασία, σε 7-24 μήνες.

Επιπτώσεις στη δημοσιά υγεία.

Επιπροσθέτως, τα ψαράκια δεν τσιμπούν τον άνθρωπο. Ωστόσο, είναι επικίνδυνα μεταφέροντας μικροοργανισμούς στο σώμα τους καθώς κυκλοφορούν και στις αποχετεύσεις.

Να τονιστεί, ο έλεγχος και καταπολέμηση, αντιμετώπιση, εξολόθρευση του πληθυσμού του εντόμου – ψαράκι:

1. Στα σπίτια εφαρμόζουμε απεντόμωση με υπολειμματικούς ψεκασμούς υπέρ μικρού όγκου μια ή δυο εφαρμογές ανάλογα των πληθυσμό.buburitsa

2. Ενώ, στις βιβλιοθήκες  μικρές  ή  μεγάλες  εφαρμόζουμε διάφορες μεθόδους  μετάβαση: Μέθοδο του υποκαπνισμου – Fumigation,  

3. Και ανάλογα την περίπτωση: Βιολογική απεντόμωση (Υφαντά, Γούνες, Ενδύματα, Εθνικές Θεατρικές Ενδυμασίες, Άμφια, Έργα Τέχνης, Έπιπλα, Πίνακες Ζωγραφικής, Εικόνες, Βιβλία, Παπύρους) μετάβαση:  Οικολογικές ατοξικές Απεντομώσεις

Συμπερασματικά, ο στόχος της εταιρεία μας που ασχολείται με  Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες, με τους ειδικούς είναι να προσφέρει προστασία και καλύτερη ποιότητα ζωής στους πελάτες με τις Εξειδικευμένες Υπηρεσίες Έλεγχου στο σπίτι και στην επιχείρηση με τις καλύτερες τιμές της αγοράς

Oniscidae:

Μπορεί να τα βρήκατε κάτω από ένα τούβλο ή ένα υγρό αντικείμενο. Ακόμη, μπορεί να νιώσατε αηδία και αναρωτηθήκατε γιατί υπάρχουν στη φύση.

Επιπροσθέτως, αυτά τα ζώα oniscidae, πιο γνωστά ως κοχλιοειδή, είναι μια υποομάδα ισόποδων καρκινοειδών των οποίων η λειτουργία είναι να απομακρύνουν επιβλαβή βαρέα μέταλλα στη γη όπως ο υδράργυρος, το κάδμιο και ο μόλυβδος. Ωστόσο, συμβάλλουν στον καθαρισμό του εδάφους και των υπόγειων υδάτων και επιβεβαιώνουν τη σοφία της φύσης.

Συμπερασματικά: Μην τα καταστρέψετε και μην ψεκάζετε φυτοφάρμακα!

 

 

 

Δείτε τα νέα μας site.