Τι κάνουμε για την αντιμετώπιση των ψύλλων;

Τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση των ψύλλων;

Αρχικά, διαβάστε για καταπολέμηση και αντιμετώπιση ψύλλων με «απολύμανση». Οι ψύλλοι στον άνθρωπο συμπτώματα. Πώς καταλαβαίνουμε από τα τσιμπήματα ότι τα έντομα που μας τσιμπούν είναι ψύλλοι στα ρούχα, στο στρώμα και όλο το σπίτι; Διαβάστε ακόμα περισσότερα, ψύλλοι της γάτας του σκυλιού πώς μετατρέπονται σε ψύλλους του ανθρώπου. Επιπλέον, με τον λαϊκό όρο  απολύμανση για ψύλλους εννοούμε την απεντόμωση για ψύλλους. Όπως και με τον λαϊκό όρο  απολυμάνσεις για ψύλλους εννοούμε τις  απεντομώσεις για ψύλλους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να τονιστεί ότι αν διαπιστώσουμε ψύλλους στο σπίτι μας, καλό θα είναι να κινηθούμε ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ! Διότι πολλαπλασιάζονται πάρα πολύ γρήγορα. Αν μάλιστα έχουμε και κατοικίδια, όπως εγώ που έχω τέσσερα γατιά, η κατάσταση απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό!

Αν διαπιστώσετε τσιμπήματα στα πόδια και στα χέρια κατά την διάρκεια της ημέρας, σε εργασίες που κάνετε στο κήπο ή επισκέπτεστε τα ζώα σας, να ξέρετε ότι τα τσιμπήματα είναι από ψύλλους. Επίσης, οι ψύλλοι μπορεί να περάσουν εύκολα από το σκύλο σε άνθρωπο συνήθως στο στρώμα του κρεβατιού και στα σημεία όπου είναι ο σκύλος. Οι ψύλλοι σκύλου σε ένα προσεγμένο οικιακό ζώο δεν παρουσιάζουν ιδιαιτέρα συμπτώματα. Ωστόσο, ο σκύλος προσπαθεί να τους δαγκώσει ή ξύνεται συνέχεια με τα πόδια του. Σε αδέσποτα σκυλιά οι ψύλλοι προκαλούν και δερματίτιδες και άλλα νοσήματα.

Αντιμετώπιση ψύλλων μέσα στο σπίτι ;

Χρήση ειδικών φαρμάκων για αντιμετώπιση ψύλλων στους ανθρώπους και η αντιμετώπιση ψύλλων σε σκύλους επίσης.

Ψύλλοι ανθρώπου

Αντιμετώπιση ψύλλων. Όροι στη καταπολέμηση ψύλλων

Με τον όρο απεντομώσεις για ψύλλους εννοούμε την διαδικασία καταπολέμησης  ψύλλων μέσα στο σπίτι.  Η εφαρμογή για την  απεντόμωση των ψύλλων  είναι με χημικά μέσα με Cold Fogger ή ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης .

Με τον όρο απολυμάνσεις για ψύλλους εννοούμε την διαδικασία  καταπολέμησης και εξολόθρευσης των ψύλλων. Η απολύμανση για  ψύλλους  λαϊκά παρομοιάζετε με την απεντόμωση για ψύλλους.

Αν καταλάβετε ότι έχετε ψύλλους στο σπίτι απευθυνθείτε σε μια υπεύθυνη εταιρία για απολυμάνεις που χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά και κατάλληλα εντομοκτόνα. Αν είστε σε απομακρυσμένη περιοχή και δεν έχετε τέτοια δυνατότητα σας δίνουμε κάποιους οικολογικούς τρόπους καθαρισμού με υγιεινά. Οικολογικά εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά που δεν θα είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

1.

Αντιμετώπιση ψύλλων. Καθαριότητα.

Καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά όλο το σπίτι. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε για το σφουγγάρισμα καυτό νερό, το ίδιο και για το πλύσιμο ρούχων, καλυμμάτων ή ότι άλλου στο οποίο μπορεί να έχουμε την υπόνοια πως μπορεί να έχουν πάει ψύλλοι. Δεν ξεχνούμε ποτέ πως οι ψύλλοι πηδάνε πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ γρήγορα. Η εξάπλωση μπορεί να είναι σε μεγαλύτερη ακτίνα από αυτή που νομίζουμε!

Βγάζουμε επίσης, όπως και όταν εντοπίσουμε κοριούς, το στρώμα μας να αεριστεί στον ήλιο. Το ίδιο κάνουμε και με τα χαλιά. Καθαρίζουμε πολύ καλά με την ηλεκτρική σκούπα και πετάμε τη σακούλα όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα.!

Αντιμετώπιση ψύλλων. Άλλη το προτιμούν εμείς δεν το συνιστούμε.

2. Πολύ καλή λύση για τα χαλιά είναι το αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) ή ο βόρακας (ή βορικό οξύ) που κι αυτός είναι ένα είδος αλατιού και μπορούμε να τον βρούμε από τα φαρμακεία. Ρίχνουμε είτε το ένα είτε το άλλο πάνω στα χαλιά μας, το αφήνουμε για 5-6 ημέρες. Καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα (προαιρετικά, πριν σκουπίσουμε, τρίβουμε τα χαλιά με φρέσκο δυόσμο για να μυρίζουν ευχάριστα) και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Οι φυσικές ιδιότητες του αλατιού και του βόρακα ξεραίνουν τόσο τους ζωντανούς ψύλλους όσο και τα αυγά τους. Πάντως, σε περίπτωση που έχουμε μικρά παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι, καλό θα είναι να κάνουμε χρήση αλατιού, διότι ο βόρακας είναι επικίνδυνος σε περίπτωση που γίνει κατάποση.

3. Νερό και σαπούνι, κοινώς σαπουνάδα!

Επιπλέον, πολύ καλή λύση είναι να βάλουμε σε πιατάκια λίγη σαπουνάδα αφήνοντας δίπλα ένα κάποια μικρή λάμπα αναμμένη. Το φως είναι έλξη των ψύλλων , που τους αναγκάζει να πηδούνε μέσα.

4. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε βάζοντας 3-4 σταγόνες από teatree αιθέριο έλαιο, ευκαλυπτέλαιο, citronella, αιθέριο έλαιο λεβάντας ή γερανιού σε πιατάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Μάλιστα, αν θέλουμε μπορούμε να φορέσουμε ένα μαντήλι στο λαιμό ή μία μπαντάνα στα μαλλιά, αφού πρώτα την έχουμε εμποτίσει με το μείγμα αυτό. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο έχουμε ένα φυσικό, βιολογικό και καθόλα υγιεινό απωθητικό για τους ψύλλους.

5. Τις εκπληκτικές ιδιότητες της λεβάντας και το πόσο φυσικό απωθητικό για έντομα είναι, το έχουμε ήδη αναφέρει. Ανατρέξτε λοιπόν σε παλαιότερα άρθρα και δείτε τις οδηγίες.

Τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση των ψύλλων

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι:
Οι ψύλλοι είναι, όπως και οι κοριοί, μικρά παρασιτικά έντομα. Επίσης, η τροφή τους είναι το αίμα των θηλαστικών που τσιμπούν. Να τονιστεί, ότι η διάρκεια ζωής ενός ενήλικα ψύλλου είναι δύο εβδομάδες και οι θηλυκοί μπορούν να γεννήσουν μέσα σε αυτό το διάστημα έως και 700 αυγά! Για αυτόν τον λόγο και καλό θα ήταν α) επιμονή στην καταπολέμησή τους και β) να ξέρουμε πως όποια λύση και να επιλέξουμε τα αποτελέσματα θα φανούν ουσιαστικά μετά από 20 ημέρες.

Τι μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση των ψύλλωνΤο τσίμπημα του ψύλλου ενεργεί διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πάντως έχουν υπάρξει περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει αλλεργικό σοκ. Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως οι ψύλλοι μεταδίδουν διάφορες ασθένειες, οπότε από τη στιγμή που θα τους εντοπίσουμε, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Δοκιμάστε κάποιον από τους παραπάνω πολύ απλούς οικολογικούς τρόπους απώθησης ή εξολόθρευσης ψύλλων και θα ησυχάσετε από το πρόβλημα.

Διαβάστε Περισσότερα:

 

Δείτε τα νέα μας site.