μικρή κατσαρίδα

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας.

Οι κατσαρίδες, η μικρή ξανθιά κατσαρίδα της κουζίνας, “Γερμανική”, την αναπαραγωγή την κάνει στο διαμέρισμα.

Άλλα είδη κατσαρίδας.

Παράλληλα, άλλα είδη κατσαρίδας είναι η αμερικάνικη κατσαρίδα (periplaneta americana) και η ανατολική κατσαρίδα (blatta orientalis). Αλλιώς τις ονομάζουμε φτερωτές κατσαρίδες. Για αυτά τα είδη γράφουμε στο άρθρο “Κατσαρίδες κοινοχρήστων χώρων πολυκατοικίας”. Αξίζει να τονιστεί, ότι η αντιμετώπιση των κατσαρίδων αυτών διαφέρει από την αντιμετώπιση της blattella germanica ή αλλιώς γερμανική κατσαρίδας. Στο παρόν άρθρο μπορείτε να διαβάσετε για την αντιμετώπιση τους. Μικρή ξανθιά κατσαρίδα, Κουζίνας

Από που εισέρχονται και εξέρχονται οι μικρές κατσαρίδες στο σπίτι;

Συγκεκριμένα, η μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίνας μπαίνει στο σπίτι από τις ρωγμές της πόρτας, τα παράθυρα, από το φωταγωγό ή με χαρτοσυσκευασίες που φέρουμε στο σπίτι ή από τα καταστήματα. Για αυτό τον λόγο, η απολύμανση της μικρής κατσαρίδας και γενικά οι απολυμάνσεις είναι απαραίτητες σε όλους του χώρους διότι οι κατσαρίδες είναι πηγή ασθενειών.

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας, χαρακτηριστικά.

Αυγό.

Αρχικά, τα αυγά τα μεταφέρει σε μια θήκη αυγών, ή ootheca, από το θηλυκό μέχρι λίγο πριν την εκκόλαψη. Το ootheca προεξέχει από το οπίσθιο άκρο (θάλαμος των γεννητικών οργάνων) του θηλυκού. Επίσης, τις νύμφες συχνά εκκολάπτει από το ootheca ενώ το θηλυκό το συνεχίζει. Μια τυπική θήκη αυγών περιέχει 30 έως 40 αυγά. Η θήκη των αυγών είναι μια μικροσκοπική, καφέ, κάψουλα σε σχήμα πορτοφολιού. Έχει μήκος περίπου 8 mm, ύψος 3 mm και πλάτος 2 mm.

Προνύμφη ή Νύμφη.

Παράλληλα,το νυμφικό στάδιο ξεκινά με την εκκόλαψη των αυγών και τελειώνει με την εμφάνιση του ενήλικα. Οι νύμφες έχουν σκούρο καφέ έως μαύρο χρώμα, με διακριτές σκούρες παράλληλες λωρίδες που τρέχουν το μήκος του προνύσματος. Επίσης, οι νύμφες δεν έχουν φτερά. Σε θερμοκρασία δωματίου οι νύμφες ολοκληρώνουν την ανάπτυξη σε περίπου 60 ημέρες. Όλα τα στάδια ανάπτυξης ζωοτροφών ενεργά για τρόφιμα και νερό

Ωστόσο, η μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίνας εχει μήκος σώματος 1-1,5 cm και φτερά που καλύπτουν όλη την κοιλιά του αρσενικού. Τα θηλυκά δε αφήνουν τα τελευταία τμήματα της κοιλιάς ακάλυπτα. Στο πρωνότο του θώρακα φέρει 2 επιμήκεις και παράλληλες σκοτεινού χρώματος γραμμές ή λωρίδες. Επιπλέον, είναι το πιο κοινό είδος στις κουζίνες σπιτιών και σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας.

Επιπλέον, το θηλυκό έχει διάρκεια ζωής 6-7 μήνες και στο διάστημα αυτό εναποθέτει 4-6 ωοθήκες, κάθε μια με 28-56 αυγά. και ο βιολογικός κύκλος συμπληρώνει με 6 εκδύσεις σε 2-3 μήνες.

Κύκλος ζωής.

Συγκεκριμένα, η  γερμανική κατσαρίδα έχει τρία στάδια ζωής τυπικά εντόμων με ατελή μεταμόρφωση: το αυγό, τη νύμφη και τον ενήλικο. Ολόκληρος ο κύκλος ζωής έχει περίπου 100 ημέρες. Ωστόσο, παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η διατροφική κατάσταση και οι διαφορές στο στέλεχος μπορούν να επηρεάσουν το χρόνο που απαιτεί για την ολοκλήρωση ενός κύκλου ζωής. Η γερμανική κατσαρίδα θα αναπαραχθεί συνεχώς με πολλές αλληλεπικαλυπτόμενες γενιές που υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, οι ενεργά  πληθυσμοί χώρου αποτελούν από 80% νύμφες και 20% ενήλικες. Η γερμανική κατσαρίδα είναι παμφάγα, τρώει θραύσματα τραπεζιού, τροφές για κατοικίδια, ακόμη και βιβλία.

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας. Ιατρική και οικονομική σημασία.

Ακόμη, οι γερμανικές κατσαρίδες αλλοιώνουν τρόφιμα ή προϊόντα διατροφής με τα κόπρανα και τις αμυντικές εκκρίσεις τους, φυσικές μεταφορές και συχνά φιλοξενούν παθογόνους οργανισμούς. Προκαλούν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και σε εξαιρετικά έντονες προσβολές. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες προτείνουν ότι οι προσβολές της γερμανικής κατσαρίδας μπορεί να προκαλέσει ανθρώπινο ψυχολογικό στρες. Ακόμη, τα άτομα με μολυσμένα σπίτια αποφεύγουν την κουζίνα το βράδυ επειδή η κατσαρίδα τους προκαλεί φόβο.

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίνας - 2

Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας. Χώρος που υπάρχει.

Επιπλέον, ο κύριος χώρος που θα τραφεί η ξανθιά κατσαρίδα είναι η κουζίνα. Η ξανθιά κατσαρίδα παραμένει και πολλαπλασιάζεται στο διαμέρισμα και μπορεί να περάσει και σε άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Τι τρώει η μικρή κατσαρίδα;

Η μικρή ξανθιά κατσαρίδα Κουζίναςαυτό το σιχαμερό έντομο, τρέφεται με υπολείμματα τροφών και οποιεσδήποτε οργανικές ουσίες δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, η κατσαρίδα δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις ζαχαρούχες και αμυλούχες τροφές.

Η κατσαρίδα μολύνει τα πάντα. Συγκεκριμένα, με τις ακαθαρσίες της, τα αυγά της, το πτώμα της και με το δύσοσμο υγρό που εκκρίνει από το σώμα.

Ανθεκτικότητα στα φάρμακα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μικρή ξανθιά κατσαρίδα  αποκτάει  εύκολα ανθεκτικότητα στα φάρμακα. πολλαπλασιάζεται γρήγορα, της αρέσουν τα υγρά, ζεστά, σκοτεινά μέρη και είναι νυκτόβια με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η καταπολέμησή της με ερασιτεχνικούς τρόπους.

Μέσα καταπολέμησης της κατσαρίδας

Συμπερασματικά, “πώς θα φύγουν επιτέλους αυτές οι κατσαρίδες;”. Είναι ευρέως γνωστό για κάθε άνθρωπο που έχει έρθει αντιμέτωπος με τις κατσαρίδες ότι η αντιμετώπιση είναι δύσκολη και κουραστική και συχνά χωρίς αποτελέσματα. Ωστόσο, η μόνη λύση είναι η ανάθεση της εξολόθρευσης της κατσαρίδας σε ειδικούς με εγκεκριμένα και αποτελεσματικά φάρμακα. Πιο συγκεκριμένα, στην Μικρή ξανθιά κατσαρίδα κουζίνας χρησιμοποιείται το gel φάρμακο για κατσαρίδες το οποίο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Άμεσα ανταπόκριση!

Εάν έχετε διαπιστώσει ότι έχετε προσβληθεί από μικρή κατσαρίδα καλέστε μας και θα δώσουμε λύση 100% με εγγύηση ότι εάν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί μέσα σε 20 μέρες θα επαναλάβουμε την εφαρμογή χωρίς χρέωση. 

Δείτε τα νέα μας site.