καταπολέμηση τερμιτών στη Ελλάδα

Τερμίτες στην Ελλάδα

Οι Τερμίτες στην Ελλάδα, η καταπολέμηση αλλά και η εφαρμογή  ορθής πρακτικής χρήσης των φαρμακιών κατά την καταπολέμηση τερμιτών.

Η λύση για το πρόβλημα σας. Γνωρίζουμε καλύτερα την καταπολέμηση σε τερμίτες ξύλου με την περιγραφή του Γεωπόνου Λάμπρου Γκιόκα. (Στοιχειά Αστικής Εντομολογία)

Εγγύηση.

Έχουμε αποκτήσει με τις περιπτώσεις που έχουμε αντιμετωπίσει μια μεγάλη εμπειρία για την αντιμετώπιση στους τερμίτες στην Ελλάδα. Εντωμεταξύ, δίνουμε εγγύηση καταπολέμησης 100% και παρακολουθείται από εμάς η πορεία της απεντόμωσης επί 10 χρόνια χωρίς χρέωση.

Τερμίτες στην Ελλάδα.

τερμίτες

Οι Τερμίτες στην Ελλάδα είναι τερμίτες υγρού ξύλου, ξηρού ξύλου αλλά και υπόγειους. Αξίζει να τονιστεί, οι τερμίτες σε σμηνουργία είναι σαν φτερωτά μυρμήγκια που πολλές φορές βλέπουμε  στο σπίτι, αλλά διαφέρουν από τα μυρμήγκια (διαβάστε για τα μυρμήγκια).

Τι είναι η υπόγειοι τερμίτες;

Οι υπόγειοι που ζουν σε θερμές περιοχές (σαβάνες), όπως στην Αφρική, την Νότια Αμερική είναι δυνατόν και δημιουργούν αναχώματα μέχρι 6 μέτρα ψηλά. Τα αναχώματα είναι η φώλια τους. Στη νότια Ευρώπη και στη Ελλάδα αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει.

Καταστροφές από τερμίτες.

Έχουμε αρκετές καταστροφές από Τερμίτες στην Ελλάδα, σε σπίτια μονοκατοικίες και πολυκατοικίες (διαμερίσματα). Ωστόσο η ζημιά σε μια οικία μπορεί να εντοπιστεί στις ξύλινες κάσες των πόρτων, τα πατώματα, τις ντουλάπες αλλά και τα έπιπλα.

Ζημιές σε μια οικία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στη στέγη. Εντωμεταξύ, μπορεί να βρεθεί σε ξύλινα τέμπλα σε εκκλησιές, μουσεία αλλά και βιβλιοθήκες σε σιδηροδρομικές γραμμές.

Τι προτιμούν οι τερμίτες ;

Προτιμούν το εαρινό (πιο μαλακό) από το θερινό ξύλο. Η προσβολή αυλακωτή ή κυψελοειδή εμφάνιση, με το εξωτερικού του ξύλου ανέπαφο. Ωστόσο, σε μία κατοικία αρχικά, καταστρέφει τις κάσες των πορτών, ακολούθως οι ξυλοδοκοί των πατωμάτων. Ακόμη, το πάτωμα άπω δρυς το επηρεάζουν σε σημεία με υγρασία. Εντωμεταξύ, τρώνε βιβλιοθήκες, βιβλία αλλά και τη στέγη. Έχουμε συναντήσει τερμίτες, περίπτωση που οι πόρτες είναι αλουμινένιες και τα έντομα δεν έχουν κάποιο ξύλο προσβάσιμο για τροφή οπότε καταστρέφουν ακόμα και τη κουζίνα ή τις ντουλάπες ρούχων με συνθετικό ξύλο Mdf και μελαμίνη.

Οι τερμίτες του ξύλου στην Ελλάδα.

Στη Ευρώπη έχουμε 12 διάφορα είδη τερμιτών, ωστόσο, Τερμίτες στην Ελλάδα υπάρχουν τρία είδη: Kalotermes flavicollis (Fabricius 1793), Reticulitermes balkanensis Clement 2001 και Reticulitermes urbis Bagneres & Clement 2003Trmits Dolomtiki Στάθμη
Το κοινό που έχουμε εντοπίσει σε αυτά τα ειδή, που υπάρχουν στη Ελλάδα, και δεν αναφέρει σε βιβλιογραφία, είναι:

ότι επηρεάζουν τα ξύλα εν ζωή, ξερά τμήματα τους που μπορεί να είναι στο δάσος ή στο κήπο μας. Ωστόσο, μπορούν να μετατραπούν σε υπόγειο τερμίτες. Ακόμη, μέσω υπόγειων οδών περνά και καταστρέψει ότι ξύλινο υπάρχει στο υπόγειο, πρώτο όροφο και κάθε εξής. Εντωμεταξύ, ανεβαίνει  μέχρι τον όγδοο όροφο από εσωτερικές οδούς της πολυκατοικίας ή από εξωτερικούς χωμάτινους αγωγούς.

Αναφέρετε στη βιβλιογραφία ότι τρώνε ζωντανό ξύλο. Τερμίτες, αυτά τα μικρά Ισόπτερα, υπόλευκα, φωτοφόβα «μυρμήγκια», να τραφούν με ζωντανό ξύλο εμείς δεν συναντήσαμε πουθενά.

Ένα άλλο εξαιρετικό κοινό σε Τερμίτες στην Ελλάδα που δεν αναφέρετε σε βιβλιογραφία είναι ότι τα έντομα αυτά δημιουργούν ανεξάρτητες φωλιές. Αυτό το έχουμε διαπιστώσει σε πάτωμα διαμερίσματος (κατεστραμμένο) όπου βγάζοντας μερικές τάβλες παρατηρήσαμε χιλιάδες προνύμφες λεύκες. Παράλληλα, σε ένα άλω δωματίου του ίδιου διαμερίσματος εντοπίσαμε μια άλλη φώλια.

Πώς προσβάλουν  το σπίτι μας.

Αυτή η φωλιά του παραδείγματος στον όροφο της πολυκατοικίας οι τερμίτες την δημιουργούν με δυο βιολογικούς τρόπους ανάπτυξης:

1. Την ικανότητα του τερμίτη να εισβάλλει τη οικία από τον κήπο ή γύρω χώρους της οικοδομής. Ακόμη, εισέρχεται δημιουργώντας χωμάτινους αγωγούς εξωτερικά των τοίχων ή μη εμφανές τούνελ εσωτερικά των τοίχων.
2. Την άνοιξη ή το φθινόπωρο μέσω σμηνουργίας όπου θα εμφανιστούν τα μυρμήγκια με φτερά, δημιουργούν νέες φωλιές.
Αυτό εξηγεί, πώς, σε μια πολυκατοικία δεν βρίσκουμε στοιχεία τερμίτη στα υπόγεια και βρίσκουμε φωλιές ανεξάρτητες σε ορόφους. Ωστόσο, οι τερμίτες δημιουργούν μια νέα φώλια στο όροφο πετώντας χωρίς να περάσουν από το υπόγειο ή τον τοίχο της πολυκατοικίας.

Γνωρίζοντας τις περιπτώσεις που περιγράφουμε πιο πάνω αλλά και της συνήθειες του τερμιτών, αναπτύσσουμε και μεθόδους καταπολέμησης ανάλογα με την περίπτωση.

Πώς καταπολεμούμε τους τερμίτες.

Εμείς στην Alpha Απολυμαντική, εξηγούμε στον πελάτη ότι η προσβολή από τερμίτες δεν είναι απλή υπόθεση. Εντωμεταξύ η απάντηση μέσω τηλεφώνου για το τι κόστος έχει μια τρύπα που θα κάνουμε στοτερμίτες στην Ελλάδα πάτωμα χωρίς να έρθουμε επαφή με το περιβάλλοντα χώρο της προσβολής δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί.

Α. Ειδικός γεωπόνος-εντομολόγος

με εμπειρία μελετά το περιβάλλοντα χώρο της οικίας, τις οδούς από όπου προήρθε η προσβολή. Μελετάμε αν έχουμε να κάνουμε μόνο με μια φώλια, μια βασίλισσα ή πολλές φωλιές. Ακόμη, μελετάμε εάν οι φωλιές είναι ανεξάρτητες σε διάφορα μέρη της οικίας.

Β. Προτείνουμε την καλύτερη

λύση για την καταπολέμηση του τερμιτών αλλά  αν χρειαστεί την παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου.

Τροφάλλαξη και σκευάσματα 

Το σκεύασμα που δρα μέσο Τροφάλλαξης με την μέθοδο (T.T.R)(Trap-Treat-Release) που έγινε της μόδας πριν το 2013, πήρε έγκριση και στην Ελλάδα.  Μερικές εταιρίες το εισήγανε από την ΗΠΑ. Το χρησιμοποιούσαν με τρύπες από 10 μέχρι 30 ευρώ την τρύπα.

Το βιοκτόνο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα αλλά έχει έγκριση για χρήση μόνο για εξωτερικούς χώρους. Επομένως εσωτερικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άλλα σκευάσματα.

Α. Μέθοδος Με το σκεύασμα εντομοκτόνο που δρα μέσο Τροφάλλαξης

με την μέθοδο (T.T.R)(Trap-Treat-Release) σε συνδυασμό με πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα – με φράγματα προσέλκυσης και δολωματικών σταθμών τερμιτών.
Στις χώρες με έντονο πρόβλημα οι δολωματικοί σταθμοί υπάρχουν στη αγορά. Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και τους προετοιμάζουμε οι ίδιοι.
Σε μια προσβολή το πρόβλημα που έχουμε για λύση είναι να εξολοθρέψουμε τους τερμίτες που έχουν εισβάλει στο σπίτι από τους υπογείους οδούς του κήπου.
Η καταπολέμηση εσωτερικά της οικίας γίνεται εφαρμόζοντας πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα εγκεκριμένα για εσωτερικούς χώρους και πάντα έχοντας την τέχνη να εξουδετερώσουμε τους τερμίτες ή να τους υποχρεώσουμε να παρατήσουν το σπίτι και να κατευθύνονται προς τους δολωματικούς σταθμούς τερμιτών που έχουμε τοποθέτηση στο κήπο.
Στο κήπο, καταπολέμηση γίνεται μέσω εξωτερικών φραγμάτων και δολωματικών σταθμών τερμιτών, τοποθετημένους σε ειδικά σημεία. Τους δολωματικούς σταθμούς αν χρειαστεί οι τεχνίτες μας θα τους ελέγξουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να βάλουμε φάρμακο. Μολύνουμε μέσο Τροφάλλαξης όλη την φώλια των τερμιτών και να επιτύχουμε το θάνατο της βασίλισσας.

Με τα στοιχειά που βρίσκουμε στην οικία από την προσβολή του τερμιτών καταλαβαίνουμε πολλά. Εάν διαπιστώσουμε μια ανεξάρτητη φώλια στον εσωτερικό χώρο της οικίας ( π.χ. στο πρώτο όροφο) που δεν έχει σχέση με την εξωτερική υπόγεια φώλια, εφαρμόζουμε πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα που επιτρέπονται σε εσωτερικούς χώρους. Εξολοθρεύουμε ή υποχρεώνουμε τους τερμίτες να βγουν έξω από το σπίτι. Τους τερμίτες τους κατευθύνουμε προς τα φράγματα που έχουμε δημιουργήσει προηγουμένως στο κήπο με μηχανισμό δράσης τη Τροφάλλαξη. Αυτοί οι μέθοδοι με συνδυασμό εντομοκτόνων έχει εγγύηση στο αποτέλεσμα μόνο σε περιπτώσεις που τα έντομα είναι στο υπόγειο, ισόγειο και το πολύ στο πρώτο όροφο.

Β . Μέθοδος – Σε περίπτωση που οι τερμίτες έχουν ανεξάρτητη φώλια σε όροφο

( π.χ. σε διαμέρισμα του έκτου ορόφου ) εφαρμόζουμε πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα ( εγκεκριμένα φάρμακα ) για εσωτερικούς χώρους και με τεχνική αναπτυγμένη από εμάς παγιδεύουμε και εξολοθρεύουμε τους τερμίτες ή τους δίνουμε κατεύθυνση προς τους εξωτερικούς τοίχους ανάλογα με την περίπτωση κτλ . Αυτή είναι μια μέθοδο περιπλοκή που στηρίζετε στην εμπειρία μας και έχει 100% αποτέλεσμα.

 

Καταστροφές από τους τερμίτες. Video

 

Κείμενο για το video: Ένα video που ανταποκρίνεται στις προσβολές του τερμιτών σε χώρους σπιτιών  στη Ελλάδα. 

 


Αγαπητοί επισκέπτες της ηλεκτρονικής παρουσίασης της εταιρία μας.
Σας ενημερώνουμε ότι:
Στη καταπολέμηση τερμιτών, το οποίο είναι ένα πολύ δύσκολο έργο απεντόμωσης, Δίνουμε εγγύηση 10 χρόνια.

Πνευματικά Δικαιώματα
Η καταπολέμηση των τερμιτών είναι περιπλοκή. Θέλει πείρα και αρκετές γνώσεις. Η σωστή επιλογή εταιρείας Απεντομώσεων θα σας βοηθήσει να αποφύγετέ δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες. Συνέπειες από την καταστροφή που προκαλούν στο χώρο η «ακάλεστοι επισκέπτες». Το κείμενο το δημοσιεύσαμε για πρώτη φορά 09/07/2014 και έχει πνευματικά δικαιώματα. Περιέχει επιστημονικές έννοιες και μεθόδους που γνωστοποιούνται για πρώτη φορά. Είναι αποτέλεσμα εμπειρίας ετών και το δημοσιεύουμε για ιδιωτικό σκοπό.
Δεν μπορεί να χρησιμοποίηση κανείς χωρίς την άδεια του δημιουργού της παρούσας δημοσίευσης Λάμπρου Γκιόκα.

Δείτε τα νέα μας site.